0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Křupavé kořeněné slívy

Křupavé kořeněné slívy

Zatím nehodnoceno
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1946 kcal
Bílkoviny 28 g
Sacharidy 262 g
Tuky 84 g
Vláknina 32 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vysloveně labužnický nápad, co se slívami!

Suroviny

krupicový cukr 2 PL
badyán 2 hvězdičky
8 ks
slíva lze nahradit 12 menšími slívami
máslo 1 ČL
sušenky 4 ks
ovesná nebo s cereáliemi
zmrzlina
vanilková nebo krém

1Zahřejte troubu na 200/180 °C. V zapékací misce přiměřené velikosti smíchejte cukr a dvě lžíce vody, vložte badyán. Dno vyplňte rozpůlenými slívami bez pecek, řezem dolů. Pomažte máslem. Pečte asi pět minut, aby ovoce začalo zespod měknout, pak ho otočte. Rozpékejte ještě pět minut či doměkka, podle zralosti slív.

2Sušenky podrťte nahrubo a rozdělte na ovoce. Vraťte do trouby a pár minut zapékejte; sušenková drť by měla ztmavnout a zezlátnout. Pečené slívy podávejte s vypečenou šťávou a krémem či zmrzlinou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/9

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp
  • Tipy a triky

Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp

Pomůžeme vám zahnat vzpomínku na nepopulární nákyp ze školní jídelny. Rýžový nákyp podle našeho návodu je krásně vláčný a nadýchaný. Zkrátka takový, že ho klidně můžete servírovat jako dezert, když přijde návštěva. ...

Obchod Apetit