Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Křupavé sardinky v mátě

Křupavé sardinky v mátě

3.9/5 Počet hodnocení: 36
Do hodiny Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2644 kcal
Bílkoviny 252 g
Sacharidy 7 g
Tuky 155 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Upečte si sardinky ve středomořském stylu s citronem, česnekem a mátou.

Související recepty

Suroviny

sardinka 1 kg
očištěné bez hlavy
nastrouhaná
k podávání
olivový olej 60 ml
česnek 3 stroužky
utřené nožem nebo prolisované
máta 1 PL
nasekané lístky
sůl mořská
pepř mletý
čerstvě mletý
slunečnicový olej
na smažení

Postup

1

Sardinky, citronovou kůru, olivový olej, česnek, mátu, sůl a pepř dejte do větší mísy a promíchejte, aby se ryby obalily směsí. Nechte v chladu marinovat alespoň 30 minut. Pak ryby obalte v hladké mouce.

2

Rozpalte pánev s nepřilnavým dnem, vlijte 1 cm slunečnicového oleje a osmažte sardinky dozlatova a dokřupava.

3

Servírujte s půlkami citronu.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/7

Apetit magazín

Podcasty o jídle, které budete žrát
  • Tipy redakce

Podcasty o jídle, které budete žrát

Naslouchat člověku, který rád jí, vaří a celkově jídlo miluje, je zážitek. Ta vášeň je až nakažlivá... Jídlo je vděčným tématem a vy máte výhodu, že žijete v době podcastové. Někoho lákají rozhovory o zdravém stravování, někoho o...