0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Křupavé sardinky v mátě

Křupavé sardinky v mátě

3.9 / 5. Počet hodnocení: 15
Do hodiny Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2644 kcal
Bílkoviny 252 g
Sacharidy 7 g
Tuky 155 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Upečte si sardinky ve středomořském stylu s citronem, česnekem a mátou.

Suroviny

sardinka 1 kg
očištěné bez hlavy
citronová kůra 2 PL
nastrouhaná
citron
k podávání
olivový olej 60 ml
česnek 3 stroužky
utřené nožem nebo prolisované
máta 1 PL
nasekané lístky
sůl mořská
pepř mletý
čerstvě mletý
slunečnicový olej
na smažení

Postup

1

Sardinky, citronovou kůru, olivový olej, česnek, mátu, sůl a pepř dejte do větší mísy a promíchejte, aby se ryby obalily směsí. Nechte v chladu marinovat alespoň 30 minut. Pak ryby obalte v hladké mouce.

2

Rozpalte pánev s nepřilnavým dnem, vlijte 1 cm slunečnicového oleje a osmažte sardinky dozlatova a dokřupava.

3

Servírujte s půlkami citronu.

Související články

Rychlá večeře z konzervy: Vsaďte na sardinky!
  • Tipy a triky

Rychlá večeře z konzervy: Vsaďte na sardinky!

Sardinková pomazánka dovede vytrhnout trn z paty, když nevíte, co k večeři. Konzerva je otevřená během pár vteřin a za chvilku můžete jíst dokonalý sendvič. I k svačině nebo obědu! Ze sardinek si ale můžete připravit nejen pomazánku, ale i...
5 konzerv, za které se vaše spíž nemusí stydět
  • Tipy a triky

5 konzerv, za které se vaše spíž nemusí stydět

S dobře vybavenou spižírnou zvládnete večeři v pracovním týdnu levou zadní. Vařit z plechovky vůbec nemusí být ostuda, se správnými recepty a vhodně zvolenými jídly naopak vaříte chutně a výživně. Bonusem je minimum času stráveného v...

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/7

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit pravé italské tiramisu?
  • Tipy a triky

Jak připravit pravé italské tiramisu?

Připravte si domácí tiramisu jako z italské cukrárny: lehké, smetanově krémové, vonící kávou… Podělíme se s vámi o rady, tipy i recepty, aby vás svou chutí autentický a božský dezert přenesl až do Itálie. ...
Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu
  • Tipy a triky

Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu

Možná si ráno rádi přispíte, možná máte začátek svého dne rozpočítaný na vteřiny. Snídani ale odbýt nemusíte. I ve spěchu můžete dobře a plnohodnotně jíst, stačí se předem připravit. Lahodné smoothie, křupavé sendviče, báječné...

Obchod Apetit