Upečte si sardinky ve středomořském stylu s citronem, česnekem a mátou.
Suroviny
sardinka
1
kg
očištěné bez hlavy
citronová kůra
2
PL
nastrouhaná
k podávání
olivový olej
60
ml
česnek
3
stroužky
utřené nožem nebo prolisované
máta
1
PL
nasekané lístky
sůl mořská
pepř mletý
čerstvě mletý
slunečnicový olej
na smažení
Postup
1
Sardinky, citronovou kůru, olivový olej, česnek, mátu, sůl a pepř dejte do větší mísy a promíchejte, aby se ryby obalily směsí. Nechte v chladu marinovat alespoň 30 minut. Pak ryby obalte v hladké mouce.
2
Rozpalte pánev s nepřilnavým dnem, vlijte 1 cm slunečnicového oleje a osmažte sardinky dozlatova a dokřupava.
3
Servírujte s půlkami citronu.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Řecké menu: 6 receptů jako od řeckých bohů(6 receptů )