0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Křupavé sardinky v mátě

Křupavé sardinky v mátě

4/5 Počet hodnocení: 27
Do hodiny Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2644 kcal
Bílkoviny 252 g
Sacharidy 7 g
Tuky 155 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Upečte si sardinky ve středomořském stylu s citronem, česnekem a mátou.

Suroviny

sardinka 1 kg
očištěné bez hlavy
citronová kůra 2 PL
nastrouhaná
k podávání
olivový olej 60 ml
česnek 3 stroužky
utřené nožem nebo prolisované
máta 1 PL
nasekané lístky
sůl mořská
pepř mletý
čerstvě mletý
slunečnicový olej
na smažení

Postup

1

Sardinky, citronovou kůru, olivový olej, česnek, mátu, sůl a pepř dejte do větší mísy a promíchejte, aby se ryby obalily směsí. Nechte v chladu marinovat alespoň 30 minut. Pak ryby obalte v hladké mouce.

2

Rozpalte pánev s nepřilnavým dnem, vlijte 1 cm slunečnicového oleje a osmažte sardinky dozlatova a dokřupava.

3

Servírujte s půlkami citronu.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/7

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč