0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Křupavý cheesecake s jablky

Křupavý cheesecake s jablky

Hodnocení receptu
5/5 Počet hodnocení: 3
Do hodiny Snadné

Suroviny

Množství je na 4 formičky na tartaletky:

Sušenkový korpus:

  • 200 g sušenek (Lotus)
  • 20 g mletých mandlí
  • 4 lžíce mléka
  • 50 g másla

Náplň:

  • 175 g sýru Philadelphia
  • 1,5 lžíce vanilkového pudinku
  • 33 g třtinového cukru
  • 1 vejce
  • špetka mletého zázvoru
  • půl lžičky mleté skořice

Drobenka:

  • 20 g hladké mouky
  • 35 g třtinového cukru
  • 25 g ovesných vloček na jemno
  • 18 g změklého másla

Jablko

Postup přípravy:

  • První si připravíme korpus, rozdrtíme sušenky, které smícháme s mandlemi, mlékem a rozpuštěným máslem. Směs pořádně promícháme, aby se sušenky nasály máslem.Připravíme si formy na tartaletky, které nemusíme vymazávat. Sušenkovou směs rozdělíme do forem a udusáme.
  • Troubu si předehřejem na 180 °C.
  • Mezitím si připravíme drobenku. Všechny ingredience na drobenku smícháme dohromady. Omyjeme jablko, které zbavíme jadřince a nakrájíme si jej na velmi tenké plátky.
  • Další krokem je příprava náplně. Do mísy dáme sýr, cukr, puding, skořici, zázvor a vejce a všechno smícháme dohromady. Krém necháme na chvíli stát  a poté jej nalijeme na korpus.
  • Na nalitý krém naskládáme plátky jablek a zasypeme drobenkou.
  • Hotové cheesecaky dáme do trouby a pečeme na 160 °C přibližně 15 minut, poté teplotu snížime na 130 °C a dopékáme dalších 15 minut.
  • Vypneme troubu a necháme cheesecaky v troubě vychladnout do druhého dne. 
  • Cheesecaky můžeme podávat ve formičce nebo na talíři.

 

  • Dobrou chuť!
Autor: kristi.n

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč