Suroviny
Množství je na 4 formičky na tartaletky:
Sušenkový korpus:
- 200 g sušenek (Lotus)
- 20 g mletých mandlí
- 4 lžíce mléka
- 50 g másla
Náplň:
- 175 g sýru Philadelphia
- 1,5 lžíce vanilkového pudinku
- 33 g třtinového cukru
- 1 vejce
- špetka mletého zázvoru
- půl lžičky mleté skořice
Drobenka:
- 20 g hladké mouky
- 35 g třtinového cukru
- 25 g ovesných vloček na jemno
- 18 g změklého másla
Jablko
Postup přípravy:
- První si připravíme korpus, rozdrtíme sušenky, které smícháme s mandlemi, mlékem a rozpuštěným máslem. Směs pořádně promícháme, aby se sušenky nasály máslem.Připravíme si formy na tartaletky, které nemusíme vymazávat. Sušenkovou směs rozdělíme do forem a udusáme.
- Troubu si předehřejem na 180 °C.
- Mezitím si připravíme drobenku. Všechny ingredience na drobenku smícháme dohromady. Omyjeme jablko, které zbavíme jadřince a nakrájíme si jej na velmi tenké plátky.
- Další krokem je příprava náplně. Do mísy dáme sýr, cukr, puding, skořici, zázvor a vejce a všechno smícháme dohromady. Krém necháme na chvíli stát a poté jej nalijeme na korpus.
- Na nalitý krém naskládáme plátky jablek a zasypeme drobenkou.
- Hotové cheesecaky dáme do trouby a pečeme na 160 °C přibližně 15 minut, poté teplotu snížime na 130 °C a dopékáme dalších 15 minut.
- Vypneme troubu a necháme cheesecaky v troubě vychladnout do druhého dne.
- Cheesecaky můžeme podávat ve formičce nebo na talíři.
- Dobrou chuť!