0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Křupavý cheesecake s jablky

Křupavý cheesecake s jablky

Hodnocení receptu
5 / 5. Počet hodnocení: 3
Do hodiny Snadné

Suroviny

Množství je na 4 formičky na tartaletky:

Sušenkový korpus:

  • 200 g sušenek (Lotus)
  • 20 g mletých mandlí
  • 4 lžíce mléka
  • 50 g másla

Náplň:

  • 175 g sýru Philadelphia
  • 1,5 lžíce vanilkového pudinku
  • 33 g třtinového cukru
  • 1 vejce
  • špetka mletého zázvoru
  • půl lžičky mleté skořice

Drobenka:

  • 20 g hladké mouky
  • 35 g třtinového cukru
  • 25 g ovesných vloček na jemno
  • 18 g změklého másla

Jablko

Postup přípravy:

  • První si připravíme korpus, rozdrtíme sušenky, které smícháme s mandlemi, mlékem a rozpuštěným máslem. Směs pořádně promícháme, aby se sušenky nasály máslem.Připravíme si formy na tartaletky, které nemusíme vymazávat. Sušenkovou směs rozdělíme do forem a udusáme.
  • Troubu si předehřejem na 180 °C.
  • Mezitím si připravíme drobenku. Všechny ingredience na drobenku smícháme dohromady. Omyjeme jablko, které zbavíme jadřince a nakrájíme si jej na velmi tenké plátky.
  • Další krokem je příprava náplně. Do mísy dáme sýr, cukr, puding, skořici, zázvor a vejce a všechno smícháme dohromady. Krém necháme na chvíli stát  a poté jej nalijeme na korpus.
  • Na nalitý krém naskládáme plátky jablek a zasypeme drobenkou.
  • Hotové cheesecaky dáme do trouby a pečeme na 160 °C přibližně 15 minut, poté teplotu snížime na 130 °C a dopékáme dalších 15 minut.
  • Vypneme troubu a necháme cheesecaky v troubě vychladnout do druhého dne. 
  • Cheesecaky můžeme podávat ve formičce nebo na talíři.

 

  • Dobrou chuť!
Autor: kristi.n

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech
  • Suroviny

Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech

Příroda se pomalu zbarvuje podzimními barvami a nám hraje v hlavě píseň ,švestky se modrají, jablka sládnou’. Přichází ideální čas k pečení dezertů se sladkými dary podzimu. Vyzkoušejte vláčný švestkový koláč, pošírované hrušky, horký...

Obchod Apetit