Křupavý cheesecake s jablky

Křupavý cheesecake s jablky

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (2)
Do hodiny Snadné

Suroviny

Množství je na 4 formičky na tartaletky:

Sušenkový korpus:

  • 200 g sušenek (Lotus)
  • 20 g mletých mandlí
  • 4 lžíce mléka
  • 50 g másla

Náplň:

  • 175 g sýru Philadelphia
  • 1,5 lžíce vanilkového pudinku
  • 33 g třtinového cukru
  • 1 vejce
  • špetka mletého zázvoru
  • půl lžičky mleté skořice

Drobenka:

  • 20 g hladké mouky
  • 35 g třtinového cukru
  • 25 g ovesných vloček na jemno
  • 18 g změklého másla

Jablko

Postup přípravy:

  • První si připravíme korpus, rozdrtíme sušenky, které smícháme s mandlemi, mlékem a rozpuštěným máslem. Směs pořádně promícháme, aby se sušenky nasály máslem.Připravíme si formy na tartaletky, které nemusíme vymazávat. Sušenkovou směs rozdělíme do forem a udusáme.
  • Troubu si předehřejem na 180 °C.
  • Mezitím si připravíme drobenku. Všechny ingredience na drobenku smícháme dohromady. Omyjeme jablko, které zbavíme jadřince a nakrájíme si jej na velmi tenké plátky.
  • Další krokem je příprava náplně. Do mísy dáme sýr, cukr, puding, skořici, zázvor a vejce a všechno smícháme dohromady. Krém necháme na chvíli stát  a poté jej nalijeme na korpus.
  • Na nalitý krém naskládáme plátky jablek a zasypeme drobenkou.
  • Hotové cheesecaky dáme do trouby a pečeme na 160 °C přibližně 15 minut, poté teplotu snížime na 130 °C a dopékáme dalších 15 minut.
  • Vypneme troubu a necháme cheesecaky v troubě vychladnout do druhého dne. 
  • Cheesecaky můžeme podávat ve formičce nebo na talíři.

 

  • Dobrou chuť!
Autor: kristi.n

Apetit magazín

K čemu je dobrá klikva neboli kanadská brusinka
  • Suroviny

K čemu je dobrá klikva neboli kanadská brusinka

Klikva bahenní nebo velkoplodá je původní americká rostlina, která je příbuznou naší lesní brusinky. Protože se jí červené bobule klikvy chutí i vzhledem velmi podobají, vžilo se u nás pro ni označení „kanadská brusinka“. Nejčastěji se...
Čočka: skryté bohatství i neznámé druhy
  • Tipy a triky

Čočka: skryté bohatství i neznámé druhy

Tato nenápadná rostlina se pěstuje přes 8 tisíc let. Je hodnotným zdrojem bílkovin, železa, vlákniny a dalších prospěšných látek. Čočka není jen hnědá, v české kuchyni se zabydlela červená čočka a pomalu do ní prostupuje i černá čočka ...

Obchod Apetit