Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept
Soutěž
s Philadelphia

Křupavý cheesecake s jablky

Popis receptu: 

Chuť cheesecaku připomíná chuť štrúdlu, kterou všichni milují.
 

Autor: Kristýna Segeťová
Hodnocení:
1 (hlas)
Náročnost: Snadné
Počet porcí: 4 ks
Doba přípravy: Do hodiny

Ingredience

    Množství je na 4 formičky na tartaletky:

    Sušenkový korpus:

    • 200 g sušenek (Lotus)
    • 20 g mletých mandlí
    • 4 lžíce mléka
    • 50 g másla

    Náplň:

    • 175 g sýru Philadelphia
    • 1,5 lžíce vanilkového pudinku
    • 33 g třtinového cukru
    • 1 vejce
    • špetka mletého zázvoru
    • půl lžičky mleté skořice

    Drobenka:

    • 20 g hladké mouky
    • 35 g třtinového cukru
    • 25 g ovesných vloček na jemno
    • 18 g změklého másla

    Jablko

Příprava jídla

Postup přípravy:

  • První si připravíme korpus, rozdrtíme sušenky, které smícháme s mandlemi, mlékem a rozpuštěným máslem. Směs pořádně promícháme, aby se sušenky nasály máslem.Připravíme si formy na tartaletky, které nemusíme vymazávat. Sušenkovou směs rozdělíme do forem a udusáme.
  • Troubu si předehřejem na 180 °C.
  • Mezitím si připravíme drobenku. Všechny ingredience na drobenku smícháme dohromady. Omyjeme jablko, které zbavíme jadřince a nakrájíme si jej na velmi tenké plátky.
  • Další krokem je příprava náplně. Do mísy dáme sýr, cukr, puding, skořici, zázvor a vejce a všechno smícháme dohromady. Krém necháme na chvíli stát  a poté jej nalijeme na korpus.
  • Na nalitý krém naskládáme plátky jablek a zasypeme drobenkou.
  • Hotové cheesecaky dáme do trouby a pečeme na 160 °C přibližně 15 minut, poté teplotu snížime na 130 °C a dopékáme dalších 15 minut.
  • Vypneme troubu a necháme cheesecaky v troubě vychladnout do druhého dne. 
  • Cheesecaky můžeme podávat ve formičce nebo na talíři.

 

  • Dobrou chuť!
REKLAMA

Přidat komentář