0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Křupky kukuřičné

Křupky kukuřičné

5/5 Počet hodnocení: 3
Do 20 minut Na 8 řezů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3192 kcal
Bílkoviny 33 g
Sacharidy 244 g
Tuky 217 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

S corn flakes se dá zacházet podobně jako se sušenkovými drobečky, tedy využít je jako ‚plnidla‘ do nepečených dezertů. O lahodnost a pevnost se postará čokoláda.

Suroviny

čokoláda na vaření 230 g
cukrový sirup 3 PL
zakoupíte v drogeriích
tuk 50 g
tuk
na vymazáni formy
kukuřičné lupínky - cornflakes 100 g
můžou být i kakaové
Na krém s ovocem
ovoce
maliny, ostružiny, rybíz
cukr
trocha na dochucení
1.  Vymastěte koláčovou formu o průměru 20 cm. Dno vyložte kolečkem pečicího papíru a přitlačte ho, aby dobře přilnulo.

2.  Čokoládu nalámejte do většího rendlíku. Přidejte sirup i tuk a za stálého míchání opatrně zahřívejte, až se čokoláda rozpustí.

3.  Do rozpuštěné čokolády nasypte kukuřičné lupínky a promíchejte – měly by být úplně obalené.

4.  Pomocí lžíce přeneste směs do formy a pěkně ji rozetřete a uhlaďte; dobře to jde obrácenou lžící. Lupínky zbytečně nedrťte, aby si zachovaly pěkný tvar.

5.  Formu dejte alespoň na dvě hodiny do chladničky, ale klidně to můžete udělat i den předem. Jakmile čokoláda ztuhne, ostrým nožem nakrájejte křupky na osm dílků. Podávejte k mascarpone (jestli chcete, můžete si ho trochu dosladit) s ovocem.

Komentáře

Anonym

Recept se nachází v č.6/06, str.85

Apetit magazín

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč