Křupky kukuřičné

Křupky kukuřičné

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (3)
Do 20 minut Na 8 řezů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3192 kcal
Bílkoviny 33 g
Cukr 244 g
Tuky 217 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

S corn flakes se dá zacházet podobně jako se sušenkovými drobečky, tedy využít je jako ‚plnidla‘ do nepečených dezertů. O lahodnost a pevnost se postará čokoláda.

Suroviny

čokoláda na vaření 230 g
cukrový sirup 3 PL
zakoupíte v drogeriích
tuk 50 g
tuk
na vymazáni formy
kukuřičné lupínky 100 g
můžou být i kakaové
Na krém s ovocem
ovoce
maliny, ostružiny, rybíz
mascarpone 300 g
cukr
trocha na dochucení
1.  Vymastěte koláčovou formu o průměru 20 cm. Dno vyložte kolečkem pečicího papíru a přitlačte ho, aby dobře přilnulo.

2.  Čokoládu nalámejte do většího rendlíku. Přidejte sirup i tuk a za stálého míchání opatrně zahřívejte, až se čokoláda rozpustí.

3.  Do rozpuštěné čokolády nasypte kukuřičné lupínky a promíchejte – měly by být úplně obalené.

4.  Pomocí lžíce přeneste směs do formy a pěkně ji rozetřete a uhlaďte; dobře to jde obrácenou lžící. Lupínky zbytečně nedrťte, aby si zachovaly pěkný tvar.

5.  Formu dejte alespoň na dvě hodiny do chladničky, ale klidně to můžete udělat i den předem. Jakmile čokoláda ztuhne, ostrým nožem nakrájejte křupky na osm dílků. Podávejte k mascarpone (jestli chcete, můžete si ho trochu dosladit) s ovocem.

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Rostlinná alternativa mléka: ořechová

Ořechové nápoje Příprava rostlinného nápoje z ořechů je snazší než z obilí. Potřeba je pouze stolní mixér, pláténko, ořechy a dostatek času. Použít můžeme všechny druhy, které máme rádi. Postupně si projdeme, jaké účinky a...
Komerční sdělení

Ať má hostina tu správnou šťávu!

Chcete svý přátelům připravit báječnou hostinu? Základem úspěchu jsou kvalitní ingredience, snaha připravit jídlo s láskou a také ta pravá grilovací omáčka. Ta vám totiž jakýkoliv (ne) masový pokrm vyladí k dokonalosti! Ze sortimentu od...
Komerční sdělení
  • Tipy a triky

Prodlužte život myčce a zkraťte si čas v kuchyni

Dnešní doba nabízí řadu spotřebičů, bez kterých si nyní svou kuchyň nedokážeme představit. Myčka bývá nejvytíženějším kuchyňským spotřebičem. Dáváte jí však dostatečnou péči, aby za vás dobře a vytrvale myla nádobí?...
  • Jak na to

9 tipů na sytější letní salát

V době horkých letních dnů jsou saláty osvěžující součástí našeho jídelníčku. Salát ale nemusí být jen talíř plný zeleniny, který připomíná spíše lehký předkrm. S pár triky se může s přehledem stát hlavním chodem. Co do salátu přidat, aby...
  • Tipy a triky

Okurky nakládačky: od pěstování k nakládání

Mezi tradiční delikatesy patří nakládané okurky. Ať už se chystáte na vlastní úrodu nebo si pro okurky raději zajdete na trh, podívejte se na naše tipy, jak se vybavit na domácí nakládání a na co si dát pozor. Nezapomněli jsme ani na...

Obchod Apetit