Křupky kukuřičné

Křupky kukuřičné

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (3)
Do 20 minut Na 8 řezů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3192 kcal
Bílkoviny 33 g
Sacharidy 244 g
Tuky 217 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

S corn flakes se dá zacházet podobně jako se sušenkovými drobečky, tedy využít je jako ‚plnidla‘ do nepečených dezertů. O lahodnost a pevnost se postará čokoláda.

Suroviny

čokoláda na vaření 230 g
cukrový sirup 3 PL
zakoupíte v drogeriích
tuk 50 g
tuk
na vymazáni formy
kukuřičné lupínky 100 g
můžou být i kakaové
Na krém s ovocem
ovoce
maliny, ostružiny, rybíz
mascarpone 300 g
cukr
trocha na dochucení
1.  Vymastěte koláčovou formu o průměru 20 cm. Dno vyložte kolečkem pečicího papíru a přitlačte ho, aby dobře přilnulo.

2.  Čokoládu nalámejte do většího rendlíku. Přidejte sirup i tuk a za stálého míchání opatrně zahřívejte, až se čokoláda rozpustí.

3.  Do rozpuštěné čokolády nasypte kukuřičné lupínky a promíchejte – měly by být úplně obalené.

4.  Pomocí lžíce přeneste směs do formy a pěkně ji rozetřete a uhlaďte; dobře to jde obrácenou lžící. Lupínky zbytečně nedrťte, aby si zachovaly pěkný tvar.

5.  Formu dejte alespoň na dvě hodiny do chladničky, ale klidně to můžete udělat i den předem. Jakmile čokoláda ztuhne, ostrým nožem nakrájejte křupky na osm dílků. Podávejte k mascarpone (jestli chcete, můžete si ho trochu dosladit) s ovocem.

Komentáře

Apetit magazín

K čemu je dobrá klikva neboli kanadská brusinka
  • Suroviny

K čemu je dobrá klikva neboli kanadská brusinka

Klikva bahenní nebo velkoplodá je původní americká rostlina, která je příbuznou naší lesní brusinky. Protože se jí červené bobule klikvy chutí i vzhledem velmi podobají, vžilo se u nás pro ni označení „kanadská brusinka“. Nejčastěji se...
Čočka: skryté bohatství i neznámé druhy
  • Tipy a triky

Čočka: skryté bohatství i neznámé druhy

Tato nenápadná rostlina se pěstuje přes 8 tisíc let. Je hodnotným zdrojem bílkovin, železa, vlákniny a dalších prospěšných látek. Čočka není jen hnědá, v české kuchyni se zabydlela červená čočka a pomalu do ní prostupuje i černá čočka ...

Obchod Apetit