S corn flakes se dá zacházet podobně jako se sušenkovými drobečky, tedy využít je jako ‚plnidla‘ do nepečených dezertů. O lahodnost a pevnost se postará čokoláda.
Suroviny
čokoláda na vaření
230
g
cukrový sirup
3
PL
zakoupíte v drogeriích
tuk
50
g
tuk
na vymazáni formy
kukuřičné lupínky - cornflakes
100
g
můžou být i kakaové
Na krém s ovocem
ovoce
maliny, ostružiny, rybíz
mascarpone
300
g
cukr
trocha na dochucení
1. Vymastěte koláčovou formu o průměru 20 cm. Dno vyložte kolečkem pečicího papíru a přitlačte ho, aby dobře přilnulo.
2. Čokoládu nalámejte do většího rendlíku. Přidejte sirup i tuk a za stálého míchání opatrně zahřívejte, až se čokoláda rozpustí.
3. Do rozpuštěné čokolády nasypte kukuřičné lupínky a promíchejte – měly by být úplně obalené.
4. Pomocí lžíce přeneste směs do formy a pěkně ji rozetřete a uhlaďte; dobře to jde obrácenou lžící. Lupínky zbytečně nedrťte, aby si zachovaly pěkný tvar.
5. Formu dejte alespoň na dvě hodiny do chladničky, ale klidně to můžete udělat i den předem. Jakmile čokoláda ztuhne, ostrým nožem nakrájejte křupky na osm dílků. Podávejte k mascarpone (jestli chcete, můžete si ho trochu dosladit) s ovocem.
2. Čokoládu nalámejte do většího rendlíku. Přidejte sirup i tuk a za stálého míchání opatrně zahřívejte, až se čokoláda rozpustí.
3. Do rozpuštěné čokolády nasypte kukuřičné lupínky a promíchejte – měly by být úplně obalené.
4. Pomocí lžíce přeneste směs do formy a pěkně ji rozetřete a uhlaďte; dobře to jde obrácenou lžící. Lupínky zbytečně nedrťte, aby si zachovaly pěkný tvar.
5. Formu dejte alespoň na dvě hodiny do chladničky, ale klidně to můžete udělat i den předem. Jakmile čokoláda ztuhne, ostrým nožem nakrájejte křupky na osm dílků. Podávejte k mascarpone (jestli chcete, můžete si ho trochu dosladit) s ovocem.
Komentáře
Anonym
05.09.2007 09:12
Apetit 6/06