Krůta zapečená s bramborami

Krůta zapečená s bramborami

Hodnocení receptu
Průměr: 3.6 (22)
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2489 kcal
Bílkoviny 172 g
Sacharidy 156 g
Tuky 130 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Syté, teplé, ideální!

Suroviny

máslo 50 g
brambory 750 g
olivový olej 1 PL
krůtí stehna 600 g
nebo jiné maso, pečené
zakysaná smetana 200 ml
hořčice kremžská 2 PL
parmazán hrst
nastrouhaný
muškátový oříšek špetka
nastrouhaný
rozmarýn snítka
čerstvý
sůl
pepř

1Brambory (ideální budou pevné žlutomasé) oloupejte, nakrájejte na kolečka nebo klínky, vložte do hrnce, zalijte horkou vodou, osolte a uvařte do měkka – trvá to 12–15 minut.

2Do hrnce během vaření přidejte rozmarýn (trochu si ho nechte na ozdobu), krásně brambory provoní. Pekáč vymastěte máslem, rovnoměrně poklaďte bramborami a zakápněte olejem. Stejnoměrně osolte, opepřete, přidejte muškátový oříšek a navrch položte krůtí maso nakrájené na kousky.

3Zakysanou smetanu nalijte do misky, vidličkou rozšlehejte s hořčicí a přelijte přes maso. Posypte parmazánem a zapékejte v troubě rozpálené na 190 °C (u horkovzdušné na 170 °C) půl hodiny, dokud povrch nezezlátne.

Komentáře

Apetit magazín

Lískové trio: připravte si nugát, pralinky a nutellu
  • Suroviny

Lískové trio: připravte si nugát, pralinky a nutellu

Lískové oříšky jsou oblíbené díky své lahodné chuti a velkému množství zdraví prospěšných látek. Pokud potřebujete doplnit energii po cvičení nebo po pracovním výkonu, sáhněte po nich. Vytvořit si z nich můžete alternativy sladkých...
Škola vaření: bramborová kaše
  • Tipy a triky

Škola vaření: bramborová kaše

Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.   ...
Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit