Krůta zapečená s bramborami

Krůta zapečená s bramborami

Hodnocení receptu
Průměr: 3.6 (21)
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2489 kcal
Bílkoviny 172 g
Cukr 156 g
Tuky 130 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Syté, teplé, ideální!

Suroviny

máslo 50 g
brambory 750 g
olivový olej 1 PL
krůtí stehna 600 g
nebo jiné maso, pečené
zakysaná smetana 200 ml
hořčice kremžská 2 PL
parmazán hrst
nastrouhaný
muškátový oříšek špetka
nastrouhaný
rozmarýn snítka
čerstvý
sůl
pepř

1Brambory (ideální budou pevné žlutomasé) oloupejte, nakrájejte na kolečka nebo klínky, vložte do hrnce, zalijte horkou vodou, osolte a uvařte do měkka – trvá to 12–15 minut.

2Do hrnce během vaření přidejte rozmarýn (trochu si ho nechte na ozdobu), krásně brambory provoní. Pekáč vymastěte máslem, rovnoměrně poklaďte bramborami a zakápněte olejem. Stejnoměrně osolte, opepřete, přidejte muškátový oříšek a navrch položte krůtí maso nakrájené na kousky.

3Zakysanou smetanu nalijte do misky, vidličkou rozšlehejte s hořčicí a přelijte přes maso. Posypte parmazánem a zapékejte v troubě rozpálené na 190 °C (u horkovzdušné na 170 °C) půl hodiny, dokud povrch nezezlátne.

Apetit magazín

  • Poradna

Jak zahušťovat bez mouky?

Potřebujete zahustit omáčku nebo polévku, ale nechcete použít mouku? Řešení je jednoduché, víme, čím ji nahradit! Pokrm přitom bude mít stejnou konzistenci a bude ještě lahodnější.  ...
  • Novinky a zajímavosti

Jak na marinování kuřecího masa?

Staňte se mistrem letní grilovací párty s porcí šťavnatého kuřete. Vedle dobrého masa je to právě marináda, která skvěle doprovodí každé sousto. Podívejte se, jaké přísady kuřecímu masu sluší nejvíc, a jak zabránit jeho vysušení. ...

Obchod Apetit