Krůtí kari je ideální recept pro pomalý hrnec. Vše stačí jen smíchat, zapnout přístroj a těšit se na výsledek. Vydatné kari podávejte s oblíbeným pečivem nebo dušenou rýží.
Suroviny
cibule
1
ks
nasekaná
česnek
4
stroužky
rozdrcený nebo jemně nastrouhaný
zázvor (čerstvý)
kousek o velikosti palce, oloupaný, nastrouhaný
paprika červená
1
ks
nakrájená
batáty
350
g
oloupané a nahrubo nakrájené (můžete také použít mrkev, pastinák nebo jinou kořenovou zeleninu)
krůtí maso
700
g
nakrájené na velké kousky
cizrna
1
konzerva
400 g, scezená a opláchnutá
kari pasta
2
PL
použili jsme "balti" pastu
rajčatový protlak
1
PL
kokosové mléko
400
g
v konzervě
koriandr čerstvý
1
svazek
malý, lístky a stonky zvlášť, obojí nakrájené
sůl
1
ČL
pepř
čerstvě mletý
špenát
120
g
rýže vařená
k podávání
Postup
1
Cibuli, česnek, zázvor, červenou papriku, batáty, kousky krůtího masa a cizrnu vložte do pomalého hrnce.
2
Přidejte kari pastu a rajčatový protlak a promíchejte tak, aby bylo vše dobře obaleno.
3
Přidejte krájená rajčata a kokosové mléko a posypte nasekanými stonky koriandru, 1 lžičkou soli a mletým černým pepřem. Vše promíchejte.
4
Vařte na vysoký výkon 3,5 hodiny nebo na nízký výkon 8 hodin. Pokud chcete přidat špenát, přidejte ho 15 minut před koncem vaření.
5
Po 5 minutách vše dobře promíchejte.
6
Krůtí kari podávejte s dušenou rýží a posypané nasekanými listy koriandru.