Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Krůtí kari v pomalém hrnci
ZDROJ: www.willheap.com
sdílet:

Krůtí kari v pomalém hrnci

4.8/5 Počet hodnocení: 6
Více než dvě hodiny Velmi snadné Pro 8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2312 kcal
Bílkoviny 200 g
Sacharidy 152 g
Tuky 96 g
Vláknina 40 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Krůtí kari je ideální recept pro pomalý hrnec. Vše stačí jen smíchat, zapnout přístroj a těšit se na výsledek. Vydatné kari podávejte s oblíbeným pečivem nebo dušenou rýží.

Související recepty

Suroviny

nasekaná
česnek 4 stroužky
rozdrcený nebo jemně nastrouhaný
zázvor (čerstvý)
kousek o velikosti palce, oloupaný, nastrouhaný
nakrájená
batáty 350 g
oloupané a nahrubo nakrájené (můžete také použít mrkev, pastinák nebo jinou kořenovou zeleninu)
nakrájené na velké kousky
cizrna 1 konzerva
400 g, scezená a opláchnutá
použili jsme "balti" pastu
v konzervě
koriandr čerstvý 1 svazek
malý, lístky a stonky zvlášť, obojí nakrájené
sůl 1 ČL
pepř
čerstvě mletý
rýže vařená
k podávání

Postup

1

Cibuli, česnek, zázvor, červenou papriku, batáty, kousky krůtího masa a cizrnu vložte do pomalého hrnce.

2

Přidejte kari pastu a rajčatový protlak a promíchejte tak, aby bylo vše dobře obaleno.

3

Přidejte krájená rajčata a kokosové mléko a posypte nasekanými stonky koriandru, 1 lžičkou soli a mletým černým pepřem. Vše promíchejte.

4

Vařte na vysoký výkon 3,5 hodiny nebo na nízký výkon 8 hodin. Pokud chcete přidat špenát, přidejte ho 15 minut před koncem vaření.

5

Po 5 minutách vše dobře promíchejte.

6

Krůtí kari podávejte s dušenou rýží a posypané nasekanými listy koriandru.

Související články

Apetit magazín

Polníček: Připravte si salát, který milují i Švýcaři
  • Zajímavosti

Polníček: Připravte si salát, který milují i Švýcaři

Kdysi rostl na polích jako obyčejný plevel, dnes je hvězdou salátových mís nejen ve Švýcarsku, ale i v dalších evropských zemích. Polníček je jemný, křupavý a plný vitamínů. Jak z něj připravit salát, který si vás získá po prvním soustu?...