Večeře z jednoho pekáčku jsou naše oblíbené. Máme pro to hned několik důvodů: Všechny chutě se krásně propojí, trouba obstará většinu práce za vás, takže odpadá dlouhé stání u plotny a zašpiníte minimum nádobí, což zkrátí čas úklidu po jídle. Masové kuličky z krůtího masa s pečenými bramborami navíc chutnají dětem i dospělým.
Suroviny
Postup
Brambory vsypte do pekáčku, promíchejte s olejem a osolte.
Z krůtího masa, soli, pepře, libečku, tymiánu, vejce, strouhanky a mléka umíchejte směs a vytvarujte z ní kuličky. Skládejte je do pekáčku mezi brambory. Přidejte žampiony. Mouku promíchejte s vývarem, smetanou a zbylými ingrediencemi a přilijte do pekáčku. Vložte do trouby a pečte cca 30–40 minut na 200 °C dozlatova. Na posledních pár minut přisypte hrášek.