
Krůtí maso s fazolkami a rýží
Místo rýže můžete příště vyzkoušet kuskus, jáhly nebo quinou.
Ingredience
- 300 g rýže natural
- 500 g krůtích prsních řízků
- sůl a čerstvě drcený pepř
- 4 lžíce olivového oleje
- 125 ml drůbežího vývaru
- 80 g másla, studeného a na kostičky
- 1 malá červená cibule, nadrobno
- 500 g zelených fazolek
- 200 g třešňových rajčátek
Příprava jídla
1 Nejdřív uvařte rýži podle návodu na obalu, aby byla al dente, a zatím ji odložte stranou.
2 Maso nakrájejte na tenké plátky, osolte a opepřete. V pánvi rozpalte 2 lžíce olivového oleje a maso na něm opečte z obou stran, potom dejte stranou. Do výpeku v pánvi vlijte vývar a nechte zredukovat zhruba o třetinu. Odstavte z plotny a vmíchejte máslo.
3 V další pánvi opečte na zbývajícím oleji červenou cibuli dozlatova, přidejte zelené fazolky a celá třešňová rajčátka. Přiklopte pokličkou a duste, dokud nebudou rajčata i fazolky měkké.
4 Do krabičky vrstvěte rýži, na ni krůtí maso a nakonec zeleninu. Maso s rýží polijte výpekem z pánve, případně výpek přelijte do malé plastové krabičky a ohřejte jej zvlášť a přidejte až při podávání.
Přidat komentář