Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Krůtí maso s fazolkami a rýží

Místo rýže můžete příště vyzkoušet kuskus, jáhly nebo quinou.

Vydání: 2018/11
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
PT40M
Vaření 0:40
Maso

Ingredience

    • 300 g rýže natural
    • 500 g krůtích prsních řízků
    • sůl a čerstvě drcený pepř
    • 4 lžíce olivového oleje
    • 125 ml drůbežího vývaru
    • 80 g másla, studeného a na kostičky
    • 1 malá červená cibule, nadrobno
    • 500 g zelených fazolek
    • 200 g třešňových rajčátek

     

     

Příprava jídla

1 Nejdřív uvařte rýži podle návodu na obalu, aby byla al dente, a zatím ji odložte stranou.

2 Maso nakrájejte na tenké plátky, osolte a opepřete. V pánvi rozpalte 2 lžíce olivového oleje a maso na něm opečte z obou stran, potom dejte stranou. Do výpeku v pánvi vlijte vývar a nechte zredukovat zhruba o třetinu. Odstavte z plotny a vmíchejte máslo. 

3 V další pánvi opečte na zbývajícím oleji červenou cibuli dozlatova, přidejte zelené fazolky a celá třešňová rajčátka. Přiklopte pokličkou a duste, dokud nebudou rajčata i fazolky měkké.

4 Do krabičky vrstvěte rýži, na ni krůtí maso a nakonec zeleninu. Maso s rýží polijte výpekem z pánve, případně výpek přelijte do malé plastové krabičky a ohřejte jej zvlášť a přidejte až při podávání.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Kuřecí stir fry s nudlemi

Těstoviny ‚carbonara‘ s květákem

Přidat komentář