Hledáte cestu, jak jíst více zeleniny? V téhle úpravě si ji nejspíš zamilují i její dosavadní zapřisáhlí nepřátelé.
Suroviny
brambory nové
750
g
vydrhnuté a na silnější plátky
krůtí prsa
750
g
centimetr silné plátky
zelenina
500
g
čerstvá (menší mrkev, pastináky v celku, očištěné a větší rozpůlené a na cca 5cm špalíky, mladé tuřínky, vodnice či kedlubny či celer (oloupaný) na silnější plátky
smetana ke šlehání
250
ml
či na vaření
tuk
na vymazání pekáče či pečící papír
sůl
pepř
a podle chuti
či čerstvé oregáno, šalvěj či rozmarýn, podle chuti
Postup
1
Zahřejte troubu na 200 °C.
2
Všechny pevné přísady naskládejte do vymazaného či pečicím papírem vyloženého pekáčku (dospod brambory, na ně maso, na něj zeleninu, mezi sůl, pepř, česnek a bylinky).
3
Rovnoměrně prolijte smetanou a pečte zhruba 45 minut přiklopené nebo zakryté alobalem, pak odklopte a dopečte doměkka.