0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Krůtí maso zapečené s bramborami a zeleninou

Krůtí maso zapečené s bramborami a zeleninou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Krůtí maso zapečené s bramborami a zeleninou

4.2 / 5. Počet hodnocení: 74
Do 20 minut Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2566 kcal
Bílkoviny 198 g
Sacharidy 171 g
Tuky 121 g
Vláknina 25 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Hledáte cestu, jak jíst více zeleniny? V téhle úpravě si ji nejspíš zamilují i její dosavadní zapřisáhlí nepřátelé.

Suroviny

brambory nové 750 g
vydrhnuté a na silnější plátky
krůtí prsa 750 g
centimetr silné plátky
zelenina 500 g
čerstvá (menší mrkev, pastináky v celku, očištěné a větší rozpůlené a na cca 5cm špalíky, mladé tuřínky, vodnice či kedlubny či celer (oloupaný) na silnější plátky
smetana ke šlehání 250 ml
či na vaření
tuk
na vymazání pekáče či pečící papír
sůl
pepř
a podle chuti
česnek
či čerstvé oregáno, šalvěj či rozmarýn, podle chuti

Postup

1

Zahřejte troubu na 200 °C.

2

Všechny pevné přísady naskládejte do vymazaného či pečicím papírem vyloženého pekáčku (dospod brambory, na ně maso, na něj zeleninu, mezi sůl, pepř, česnek a bylinky).

3

Rovnoměrně prolijte smetanou a pečte zhruba 45 minut přiklopené nebo zakryté alobalem, pak odklopte a dopečte doměkka.

Související články

Kuřecí, krůtí, kachní nebo husí aneb jakou drůbež si vybrat
  • Tipy a triky

Kuřecí, krůtí, kachní nebo husí aneb jakou drůbež si vybrat

Každý rok spořádáme každý v průměru až 82 kg masa, z toho 29 kg tvoří drůbež. V domácnostech se připravuje na nespočet způsobů. Hodí se k pečení, smažení, grilování, pošírování nebo dušení. Kuřata a krůty jsou lehčí a dietnější než tučnější...

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/9

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit