0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Krůtí maso zapečené s bramborami a zeleninou

Krůtí maso zapečené s bramborami a zeleninou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Krůtí maso zapečené s bramborami a zeleninou

4.3/5 Počet hodnocení: 83
Do 20 minut Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2566 kcal
Bílkoviny 198 g
Sacharidy 171 g
Tuky 121 g
Vláknina 25 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Hledáte cestu, jak jíst více zeleniny? V téhle úpravě si ji nejspíš zamilují i její dosavadní zapřisáhlí nepřátelé.

Suroviny

brambory nové 750 g
vydrhnuté a na silnější plátky
centimetr silné plátky
zelenina 500 g
čerstvá (menší mrkev, pastináky v celku, očištěné a větší rozpůlené a na cca 5cm špalíky, mladé tuřínky, vodnice či kedlubny či celer (oloupaný) na silnější plátky
či na vaření
tuk
na vymazání pekáče či pečící papír
sůl
pepř
a podle chuti
česnek
či čerstvé oregáno, šalvěj či rozmarýn, podle chuti

Postup

1

Zahřejte troubu na 200 °C.

2

Všechny pevné přísady naskládejte do vymazaného či pečicím papírem vyloženého pekáčku (dospod brambory, na ně maso, na něj zeleninu, mezi sůl, pepř, česnek a bylinky).

3

Rovnoměrně prolijte smetanou a pečte zhruba 45 minut přiklopené nebo zakryté alobalem, pak odklopte a dopečte doměkka.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/9

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat
  • Zajímavosti

Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat

Cmunda po kaplicku patří mezi hospodské evergreeny. Bramborák s uzeným masem a kysaným zelím v hostinci dokonce vznikl. Navíc si získal takovou oblibu, že si ho lidé začali připravovat i doma. Pojďme oprášit tuto specialitu...