Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Krůtí maso zapečené s bramborami a zeleninou
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.2/5 Počet hodnocení: 96
Do dvou hodin Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2566 kcal
Bílkoviny 198 g
Sacharidy 171 g
Tuky 121 g
Vláknina 25 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Hledáte cestu, jak jíst více zeleniny? Krůtí maso zapečené s bramborami a zeleninou může být tou pravou cestou. V téhle úpravě si ji nejspíš zamilují i její dosavadní zapřisáhlí nepřátelé. Krůtí maso se zeleninou je až neuvěřitelně jednoduché a to je o důvod víc, proč svou změnu odstartovat s tímto receptem.

Suroviny

vydrhnuté a nakrájené na silnější plátky
nakrájené na centimetr silné plátky
čerstvá (menší mrkev, pastináky v celku, očištěné a větší rozpůlené a na cca 5cm špalíky, mladé tuřínky, vodnice či kedlubny či celer (oloupaný) na silnější plátky
či na vaření
tuk
na vymazání pekáče či pečící papír
sůl
pepř
podle chuti
bylinky
čerstvé oregáno, šalvěj či rozmarýn, podle chuti

Postup

1

Zahřejte troubu na 200 °C.

2

Všechny pevné přísady naskládejte do vymazaného či pečicím papírem vyloženého pekáčku (dospod brambory, na ně maso, na něj zeleninu, mezi sůl, pepř, česnek a bylinky).

3

Rovnoměrně prolijte smetanou a pečte zhruba 45 minut přiklopené nebo zakryté alobalem, pak odklopte a dopečte doměkka.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/9

Apetit magazín

Jak připravit tu nejjemnější rybu: Vsaďte na solnou krustu
  • Tipy a triky

Jak připravit tu nejjemnější rybu: Vsaďte na solnou krustu

Pečení v soli je tradiční a velmi šetrná technika, díky které zůstane rybí maso krásně křehké a šťavnaté. Solná krusta totiž vytvoří vlastní minitroubu, která dokonale těsní, nepustí žádnou páru ven a zabrání, aby se...
Jak se vyrábí černý česnek?
  • Zdraví a výživa

Jak se vyrábí černý česnek?

Černý česnek je pochoutka, která vzniká procesem fermentace z běžného bílého česneku. Tento proces přeměňuje jeho ostrou chuť a štiplavé aroma na jemnou, nasládlou chuť s tóny sušeného ovoce, karamelu, balsamica a čokolády. Černý česnek je...