Tradiční bramborový salát a smažený krůtí řízek je pro děti ke štědrovečerní večeři jako stvořený. Aby byl salát pro malé strávníky ještě atraktivnější, můžete z vařené mrkve vykrajovátky vytvořit roztomilé vánoční motivy, jako jsou hvězdičky, stromečky nebo srdíčka. Tím nejen zpestříte servírování, ale také přidáte sváteční atmosféru na dětský talíř.
Suroviny
Porce
Suroviny
Porce
Na bramborový salát
Na řízky
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu Zkopírováno
Chybí vám suroviny?
Další recepty nížeNutriční hodnoty
Na 1 porci
- Energie 1893.25 kcal
- Bílkoviny 91.25 g
- Sacharidy 178 g
- Tuky 88.5 g
Postup přípravy
Autor: Redakce, z vydání Apetit 2023/12
Přidat hodnocení
Hodnocení
3,4/5Vytisknout
Sdílet

Recept je z vydání:
Apetit 2023/12
Prosincový Apetit, nejočekávanější vydání roku, vychází už 16. 11. Na jeho stránky jsme sepsali vše, co budete potřebovat k prožití těch nejkouzelnějších Vánoc. Z perníku upečeme stromeček, chaloupku i adventní kalendář. Máme pro vás spoustu tipů na dárky, včetně těch jedlých. Helena Fléglová vás například ve své Cukrářské akademii zasvětí do tajů čokolády a ukáže vám, jak na luxusní pralinky. Péct cukroví budeme hned dvakrát – nejdříve v duchu prvorepublikových tradic a elegance, podruhé pak s Mirkou van Gils Slavíkovou z její kuchařky Štědré a voňavé. Vyhneme se všem potenciálním zádrhelům a díky vánočkovému manuálu na stůl postavíme dokonalou vánočku. Stačí pár triků a štědrovečerní menu připravíme tak, aby chutnalo malým i velkým. Další sváteční dny můžete blízké pozvat na husí, vepřovou či dýňovou pečínku či na luxusní svíčkovou. Tu díky receptu krok za krokem zvládnete i v případě, že jste ji doteď odkládali. Nejen svátečními pokrmy je ovšem člověk v prosinci živ, a proto jsme sepsali i mnoho rychlých lahodných nápadů na obědy a večeře, které vás zasytí a zahřejí. Apetit, napsáno s chutí.