Tradiční bramborový salát a smažený krůtí řízek je pro děti ke štědrovečerní večeři jako stvořený. Aby byl salát pro malé strávníky ještě atraktivnější, můžete z vařené mrkve vykrajovátky vytvořit roztomilé vánoční motivy, jako jsou hvězdičky, stromečky nebo srdíčka. Tím nejen zpestříte servírování, ale také přidáte sváteční atmosféru na dětský talíř.
Suroviny
Postup
Brambory (neoloupané) uvařte v osolené vodě doměkka, ale nerozvařte je. Částečně zchladlé je oloupejte a nakrájejte na kostky. Vsypte do mísy.
Vejce uvařte natvrdo, oloupete a pokrájejte na kostičky, nakládané okurky také, šalotku očistěte a nakrájejte nadrobno. Vše přidejte do mísy.
Zeleninu slijte (část nálevu uschovejte) a přidejte též do mísy.
Majonézu a hořčici promíchejte v misce a lehce zřeďte nálevem na zeleninu. Dochuťte solí, pepřem a přilijte do mísy, vše promíchejte a případně dosolte. Nechte alespoň 2 hodiny chladit, aby se chutě prolnuly.
Krůtí prsa nakrájejte na asi 1–1,5 cm silné řízečky. Osolte je a opepřete. Vejce prošlehejte v misce a také je osolte a opepřete. Plátky masa postupně obalujte v mouce (dobře ji přitiskněte), ve vejcích a strouhance. Vrstvy vajíčka a strouhanky můžete i zopakovat.
Řízky smažte ve vysoké vrstvě oleje a sádla. Podávejte s klínky citronu.