Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Krůtí řízky s bramborovým salátem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4/5 Počet hodnocení: 2
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7573 kcal
Bílkoviny 365 g
Sacharidy 712 g
Tuky 354 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tradiční bramborový salát a smažený krůtí řízek je pro děti ke štědrovečerní večeři jako stvořený. Aby byl salát pro malé strávníky ještě atraktivnější, můžete z vařené mrkve vykrajovátky vytvořit roztomilé vánoční motivy, jako jsou hvězdičky, stromečky nebo srdíčka. Tím nejen zpestříte servírování, ale také přidáte sváteční atmosféru na dětský talíř.

Související recepty

Suroviny

Na bramborový salát
brambory 1,5 kg
sůl
pepř
čerstvě mletý
vejce 4 ks
zelenina 1 sklenka
sterilovaná, na bramborový salát (650 ml)
majonéza 300 g
hořčice plnotučná 2 PL
Na řízky
sůl
pepř
čerstvě mletý
vejce 4 ks
mouka pšeničná hrubá 200 g
strouhanka 300 g
rostlinný olej
a vepřové sádlo, na smažení
klínky k podávání

Postup

1

Brambory (neoloupané) uvařte v osolené vodě doměkka, ale nerozvařte je. Částečně zchladlé je oloupejte a nakrájejte na kostky. Vsypte do mísy.

2

Vejce uvařte natvrdo, oloupete a pokrájejte na kostičky, nakládané okurky také, šalotku očistěte a nakrájejte nadrobno. Vše přidejte do mísy.

3

Zeleninu slijte (část nálevu uschovejte) a přidejte též do mísy.

4

Majonézu a hořčici promíchejte v misce a lehce zřeďte nálevem na zeleninu. Dochuťte solí, pepřem a přilijte do mísy, vše promíchejte a případně dosolte. Nechte alespoň 2 hodiny chladit, aby se chutě prolnuly.

5

Krůtí prsa nakrájejte na asi 1–1,5 cm silné řízečky. Osolte je a opepřete. Vejce prošlehejte v misce a také je osolte a opepřete. Plátky masa postupně obalujte v mouce (dobře ji přitiskněte), ve vejcích a strouhance. Vrstvy vajíčka a strouhanky můžete i zopakovat.

6

Řízky smažte ve vysoké vrstvě oleje a sádla. Podávejte s klínky citronu.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2023/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2023/12

Apetit magazín

Polníček: Připravte si salát, který milují i Švýcaři
  • Zajímavosti

Polníček: Připravte si salát, který milují i Švýcaři

Kdysi rostl na polích jako obyčejný plevel, dnes je hvězdou salátových mís nejen ve Švýcarsku, ale i v dalších evropských zemích. Polníček je jemný, křupavý a plný vitamínů. Jak z něj připravit salát, který si vás získá po prvním soustu?...