Nebojte se spojení masa a sladkých citrusů - s bramborovou kaší a pomerančovou omáčkou z výpeku je krůtí roláda opravdu jedinečná.
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 200 °C. Dobře promíchejte všechny přísady na pomerančové máslo. Krůtí prso prořízněte ze strany, ale
nedokrojte a rozevřete jako knihu (stranou, kde byla kůže, dolů). Přes plastový sáček ho rozklepejte na plát o síle 2–3 cm, osolte, opepřete a potřete asi dvěma třetinami pomerančového másla. Sviňte, zajistěte provázkem a zvenku potřete zbytkem másla.
Do pekáčku dejte cibuli a na ni položte krůtí roládu. Přiklopte nebo zakryjte alobalem a dejte péct do trouby; podle potřeby podlévejte pomerančovou šťávou a vývarem. Po 40 minutách odklopte a za občasného přelévání vypečenou šťávou nechte dalších zhruba 30 minut zezlátnout. Roládu vyjměte a nechte na prkénku odpočinout.
Do výpeku vmíchejte mouku, zalijte zbytkem vývaru a pomerančové šťávy a přiveďte k varu. Podle chuti osolte a opepřete, případně rozřeďte vodou. Vařte společně 10–20 minut. Pokud chcete, šťávu můžete nyní propasírovat. Vložte do ní dílky pomeranče zbavené bílé blanky a ještě minutu povařte. Přelévejte přes plátky rolády, podávejte nejlépe s bramborovou kaší.
Komentáře
vynikajúce, sýte jedlo, spojenie pomaranča s mäsom bolo jemné, chute boli vyvážené..všetkým nám chutilo :)