0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Krůtí roláda s pomerančovým máslem

Krůtí roláda s pomerančovým máslem

3.8 / 5. Počet hodnocení: 34
Více než hodinu Snadné Pro 8-10 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3976 kcal
Bílkoviny 390 g
Sacharidy 131 g
Tuky 209 g
Vláknina 21 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nebojte se spojení masa a sladkých citrusů - s bramborovou kaší a pomerančovou omáčkou z výpeku je krůtí roláda opravdu jedinečná.

Suroviny

krůtí prsa 1.6 kg
vcelku
sůl
pepř
čerstvě mletý
cibule 1 ks
nadrobno
pomerančová šťáva 150 ml
čerstvá
vývar kuřecí 150 ml
mouka pšeničná hladká 1 PL
pomeranč 1 ks
vyfiletovaný
Na pomerančové máslo
máslo 150 g
změklé
pomerančová kůra 1 PL
jemně strouhaná
šalvěj 2 PL
jemně strouhané
česnek 2
drcené
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý

1 Troubu předehřejte na 200 °C. Dobře promíchejte všechny přísady na pomerančové máslo. Krůtí prso prořízněte ze strany, ale
nedokrojte a rozevřete jako knihu (stranou, kde byla kůže, dolů). Přes plastový sáček ho rozklepejte na plát o síle 2–3 cm, osolte, opepřete a potřete asi dvěma třetinami pomerančového másla. Sviňte, zajistěte provázkem a zvenku potřete zbytkem másla.

2 Do pekáčku dejte cibuli a na ni položte krůtí roládu. Přiklopte nebo zakryjte alobalem a dejte péct do trouby; podle potřeby podlévejte pomerančovou šťávou a vývarem. Po 40 minutách odklopte a za občasného přelévání vypečenou šťávou nechte dalších zhruba 30 minut zezlátnout. Roládu vyjměte a nechte na prkénku odpočinout.

3 Do výpeku vmíchejte mouku, zalijte zbytkem vývaru a pomerančové šťávy a přiveďte k varu. Podle chuti osolte a opepřete, případně rozřeďte vodou. Vařte společně 10–20 minut. Pokud chcete, šťávu můžete nyní propasírovat. Vložte do ní dílky pomeranče zbavené bílé blanky a ještě minutu povařte. Přelévejte přes plátky rolády, podávejte nejlépe s bramborovou kaší.

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/2

Komentáře

Alexandra Šovčíková

vynikajúce, sýte jedlo, spojenie pomaranča s mäsom bolo jemné, chute boli vyvážené..všetkým nám chutilo :)

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech
  • Suroviny

Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech

Příroda se pomalu zbarvuje podzimními barvami a nám hraje v hlavě píseň ,švestky se modrají, jablka sládnou’. Přichází ideální čas k pečení dezertů se sladkými dary podzimu. Vyzkoušejte vláčný švestkový koláč, pošírované hrušky, horký...

Obchod Apetit