0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Krůtí rolka s brusinkamia dýňové šťouchačky

Krůtí rolka s brusinkamia dýňové šťouchačky

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1037 kcal
Bílkoviny 89 g
Sacharidy 83 g
Tuky 36 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

krůtí prsa 2 ks
šunka 2
zauzená
brusinkový džem
brambory 4 ks
dýně 0.5 ks
hokaido
rozmarýn
čerstvý
koření na grilovanou zeleninu
sůl
ricotta 1 PL
dýňová semínka
pražená

1. Připravte si dýni. Oloupejte ji a vydlabejte dužinu. Poté ji nakrájejte na kousky, stejně tak brambory a vařte společně v osolené vodě s rozmarýnem do měkka. 

2. Maso očistěte a rozklepejte paličkou na maso. Z obou stran osolte a okořeňte. Jednu stranu pak potřete brusinkovou marmeládou, položte na ni plátek šunky a zabalte do rolky. Propíchejte párátky, aby se rolky neotvíraly. 

3.Opečte rolky zprudka na grilovací či teflonové pánvi a pak je na plechu vyloženém pečícím papírem vložte do trouby a pečte při 180°C dalších 20-30 minut.

4. Z hrnce s bramborami odstraňte nejvější kusy rozmarýnu a brambory s dýní rozmačkejte šťouchadlem na brambory. Zjemňte riccotou a dobře promíchejte, případně dosolte.

5. Na ozdobu si můžete ponechat pár kousků dýně, které opečete na pánvi nebo šťouchané brambory na závěr  jen posypte dýňovými semínky. Podávejte spolu s rolkami, ze kterých po upečení odstraníte pomocná párátka.

Autor: LucieN

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit