Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Krůtí rolka s brusinkamia dýňové šťouchačky

Popis receptu: 

Hlavní chod s nádechem Kanady. Brusinky dodají masu krásnou šťavnatost a nasládlost a kombinace dýně a brambor je jednoduše geniální.

Autor: Lucie Nová
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 2 porce
Doba přípravy: Do hodiny

Ingredience

    2 velké krůtí prsní řízky

    2 plátky zauzené šunky

    Brusinková marmeláda

    4-5 brambor

    1/2 malé dýně Hokaido

    čerstvý rozmarýn

    grilovací koření na maso, sůl

    1 lžíce riccoty

    pražená dýňová semínka na ozdobu

Příprava jídla

1. Připravte si dýni. Oloupejte ji a vydlabejte dužinu. Poté ji nakrájejte na kousky, stejně tak brambory a vařte společně v osolené vodě s rozmarýnem do měkka. 

2. Maso očistěte a rozklepejte paličkou na maso. Z obou stran osolte a okořeňte. Jednu stranu pak potřete brusinkovou marmeládou, položte na ni plátek šunky a zabalte do rolky. Propíchejte párátky, aby se rolky neotvíraly. 

3.Opečte rolky zprudka na grilovací či teflonové pánvi a pak je na plechu vyloženém pečícím papírem vložte do trouby a pečte při 180°C dalších 20-30 minut.

4. Z hrnce s bramborami odstraňte nejvější kusy rozmarýnu a brambory s dýní rozmačkejte šťouchadlem na brambory. Zjemňte riccotou a dobře promíchejte, případně dosolte.

5. Na ozdobu si můžete ponechat pár kousků dýně, které opečete na pánvi nebo šťouchané brambory na závěr  jen posypte dýňovými semínky. Podávejte spolu s rolkami, ze kterých po upečení odstraníte pomocná párátka.

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
kombinaci brambory-dýně mohu jen DOPORUČIT

Přidat komentář