Krůtí rolka s brusinkamia dýňové šťouchačky

Krůtí rolka s brusinkamia dýňové šťouchačky

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1037 kcal
Bílkoviny 89 g
Sacharidy 83 g
Tuky 36 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

krůtí prsa 2 ks
šunka 2
zauzená
brusinkový džem
brambory 4 ks
dýně 0.5 ks
hokaido
rozmarýn
čerstvý
koření na grilovanou zeleninu
sůl
sýr ricotta 1 PL
dýňová semínka
pražená

1. Připravte si dýni. Oloupejte ji a vydlabejte dužinu. Poté ji nakrájejte na kousky, stejně tak brambory a vařte společně v osolené vodě s rozmarýnem do měkka. 

2. Maso očistěte a rozklepejte paličkou na maso. Z obou stran osolte a okořeňte. Jednu stranu pak potřete brusinkovou marmeládou, položte na ni plátek šunky a zabalte do rolky. Propíchejte párátky, aby se rolky neotvíraly. 

3.Opečte rolky zprudka na grilovací či teflonové pánvi a pak je na plechu vyloženém pečícím papírem vložte do trouby a pečte při 180°C dalších 20-30 minut.

4. Z hrnce s bramborami odstraňte nejvější kusy rozmarýnu a brambory s dýní rozmačkejte šťouchadlem na brambory. Zjemňte riccotou a dobře promíchejte, případně dosolte.

5. Na ozdobu si můžete ponechat pár kousků dýně, které opečete na pánvi nebo šťouchané brambory na závěr  jen posypte dýňovými semínky. Podávejte spolu s rolkami, ze kterých po upečení odstraníte pomocná párátka.

Autor: LucieN

Apetit magazín

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?
  • Tipy a triky

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?

Ochutnejte anýzovku francouzského původu, která za svou slávu vděčí absintu. Oblíbený destilát s výraznou chutí a typickým zakalenám  spatřil světlo světa jako náhrada za absint, který si vysloužil zákaz. Pastis můžete například v...
Jak zpracovat květy černého bezu: sladké i slané tipy
  • Tipy a triky

Jak zpracovat květy černého bezu: sladké i slané tipy

Černý bez nemusíme dlouze představovat. Patří mezi keře, kterého si cení všichni milovníci bylin. Když zavoní, láká nás, abychom z jeho květů připravili stejně omamně vonící sirupy a šťávy nebo si usmažili květové řízečky....

Obchod Apetit