Chcete hosty navnadit, polechtat jejich mlsné pohárky? Tak jim dejte pidikoláčky. Jsou vtipné, malé a hotové za chviličku.
Suroviny
mouka kukuřičná
75
g
hladká
olivový olej
3
PL
olivy černé
10
ks
vypeckované, na plátky
rajče
1
ks
ančovičky (konzerva)
4
filety
olivový olej
3
PL
bazalka
či oregano, na ozdobu
pažitka
na ozdobu
sůl
pepř
Postup
1
Smíchejte oba druhy mouky, 1 lžíci oleje, osolte a přidejte trošku vody. Vytvořte těsto, které se nebude lepit na pracovní plochu a bude možné z něj vytvořit kuličku, aniž by praskala. Vytvarujte 8–10 kuliček, každou zploštěte a na pánvi opečte na dvou lžících oleje.
2
Rajče zbavte slupky, šťávy a semínek a nasekejte je na drobné kostičky. Smíchejte s olivovým olejem, bylinkami, solí a pepřem.
3
Ančovičky podle potřeby opláchněte vodou a osušte; přepulte.
4
Na každý koláček posaďte půlku ančovičky, rajčatovou směs a plátky oliv. Hotové jednohubky ozdobte pažitkou.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Menu s olivami: Oběd, kde olivy hrají hlavní roli(4 recepty )
- Oktoberfest ve vašem obýváku: Jaké pochoutky k pivu si připravit na domácí oslavu?(43 receptů )
- Jak používat ančovičky plus 15 receptů(26 receptů )