0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kukuřičné jednohubky s olivami a ančovičkou

Kukuřičné jednohubky s olivami a ančovičkou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kukuřičné jednohubky s olivami a ančovičkou

5/5 Počet hodnocení: 1
Do 30 minut Velmi snadné 4-8 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4067 kcal
Bílkoviny 213 g
Sacharidy 96 g
Tuky 303 g
Vláknina 39 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Chcete hosty navnadit, polechtat jejich mlsné pohárky? Tak jim dejte pidikoláčky. Jsou vtipné, malé a hotové za chviličku.

Suroviny

mouka pšeničná hladká 25 g
olivový olej 3 PL
olivy černé 10 ks
vypeckované, na plátky
ančovičky (konzerva) 4 filety
olivový olej 3 PL
bazalka
či oregano, na ozdobu
pažitka
na ozdobu
sůl
pepř

1 Smíchejte oba druhy mouky, 1 lžíci oleje, osolte a přidejte trošku vody. Vytvořte těsto, které se nebude lepit na pracovní plochu a bude možné z něj vytvořit kuličku, aniž by praskala. Vytvarujte 8–10 kuliček, každou zploštěte a na pánvi opečte na dvou lžících oleje.

2 Rajče zbavte slupky, šťávy a semínek a nasekejte je na drobné kostičky. Smíchejte s olivovým olejem, bylinkami, solí a pepřem.

3 Ančovičky podle potřeby opláchněte vodou a osušte; přepulte.

4 Na každý koláček posaďte půlku ančovičky, rajčatovou směs a plátky oliv. Hotové jednohubky ozdobte pažitkou.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/3

Apetit magazín

KVÍZ: Uhádnete oblíbená jídla celebrit?
  • Kvízy

KVÍZ: Uhádnete oblíbená jídla celebrit?

Není tajemstvím, že mezi naše nejpopulárnější články patří ty, které se týkají jídelníčku osobností. Lidé zkrátka hoří touhou přečíst si, co jejich oblíbená celebrita jí (jedla) a inspiraovat se. Zkuste si pro pobavení tipnout chutě...
Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč