Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kukuřičný salát s ředkvičkami
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 1
Do 20 minut Velmi snadné pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 529 kcal
Bílkoviny 9 g
Sacharidy 52 g
Tuky 29 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Výborný kukuřičný salát s ředkvičkami podávejte k masu (třeba steaku), ale i grilovanému sýru nebo prostě jen tak. Chybějící bílkoviny můžete dodat rozdrobenou fetou. Rázem získáte sytou večeři plnou zeleniny.

Suroviny

baby kukuřice 3 ks
mladá, cukrová, očištěná (případně předvařená vakuovaná)
ředkvičky 1 svazek
nakrájené na čtvrtky, případně směs barevných ředkviček
petrželka 1 hrst
hladkolistá, nasekaná
limetová šťáva
ze 2 limet
olivový olej extra panenský 2 PL
sůl
pepř
čerstvě mletý
koriandr mletý 1 ČL

Postup

1

Rozehřejte grilovací pánev nebo gril a kukuřici nasucho zlehka ze všech stran ogrilujte: neměla by zčernat, stačí pár minut z každé strany.

2

Velkým ostrým nožem odřízněte zrna a vložte je do mísy. Ředkvičky nakrájejte na čtvrtky, cibuli na jemná kolečka. Přidejte nasekané lístky petrželky.

3

Prošlehejte společně limetovou šťávu, olivový olej, sůl, pepř a mletý koriandr. Nalijte na salát a dobře promíchejte.

4

Salát můžete jíst hned, nebo jej nechat odležet v chladu. V lednici vydrží den.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2023/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2023/9

Apetit magazín