Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kuličky z vinné klobásy, medová šunka a máslový hrášek
Kuličky z vinné klobásy, medová šunka a máslový hrášek
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kuličky z vinné klobásy, medová šunka a máslový hrášek

5/5 Počet hodnocení: 1
Do 45 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3639 kcal
Bílkoviny 176 g
Sacharidy 208 g
Tuky 233 g
Vláknina 35 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tradiční vinnou klobásu, která k štědrovečernímu menu patří, jsme dali na talíř dětem, aby ji mohli jen tak zobat. Klidně si od nich nabídněte! Chcete-li jim kuličky a rybičky naservírovat jako hlavní jídlo, přidejte k nim lahodný máslový hrášek.

Související recepty

Suroviny

Na kuličky
vejce 2 ks
prošlehaná
sůl
pepř
čerstvě mletý
strouhanka panko 100 g
rostlinný olej
na smažení
Na medovou šunku
šunka 300 g
v celku
pomerančová šťáva
z 1 velkého pomeranče
med 2 PL
Na máslový hrášek
pórek 1 ks
jen bílá a světlá část
sůl
pepř
čerstvě mletý
hrášek 350 g

Postup

1

Klobásu nakrájejte na menší špalíčky, vejce prošlehejte v misce, osolte a opepřete.

2

Špalíčky vinné klobásy postupně obalujte v mouce, vejci a panko strouhance. Smažte je ve vyšší vrstvě oleje dozlatova.

3

Šunku překrojte tak, aby vám vznikly 2–3 silnější plátky. Pomocí vykrajovátek z nich vykrájejte tvary (třeba jako my rybičky), ale můžete ji jen nakrájet na hranolky.

4

V pánvi rozehřejte máslo a šunku na něm pozvolna opékejte. Poté přilijte pomerančovou šťávu, přidejte med a šunku ve směsi obalujte a ještě prohřívejte. Tekutina by se měla svařit na hustý sirup.

5

Na hrášek rozehřejte v pánvi máslo, pórek nakrájejte nadrobno, vsypte do pánve a zvolna opékejte, aby změkl, ale nezezlátl. Osolte, opepřete, přisypte hrášek a nechte prohřát.

6

Hrášek nandejte na talíř nebo do misky a na něj nebo kolem naaranžujte smaženou vinnou klobásu a medovou šunku i se sirupem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2023/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2023/12

Apetit magazín

Floating Island: Lehký jako obláček, sladký jako sen
  • Zajímavosti

Floating Island: Lehký jako obláček, sladký jako sen

Floating Island, neboli île flottante, patří mezi nejvíce elegantní dezerty francouzské kuchyně. Nadýchaná sněhová pusinka plující na hladině jemného vanilkového krému… zní to povědomě? Ano, možná tento dezert znáte jako ptačí mléko. A i...
Podcasty o jídle, které budete žrát
  • Tipy redakce

Podcasty o jídle, které budete žrát

Naslouchat člověku, který rád jí, vaří a celkově jídlo miluje, je zážitek. Ta vášeň je až nakažlivá... Jídlo je vděčným tématem a vy máte výhodu, že žijete v době podcastové. Někoho lákají rozhovory o zdravém stravování, někoho o...