Nová registrace Zapomenuté heslo

> 60 min
0,0 (0x)
9. 7. 2014
Not published! Kuře ala bažant
Kuře ala bažant


> 60 min
0,0 (0x)

Kuře opereme, osušíme a naporcujeme. Porce kuřete protáhneme klínky slaniny, osolíme , opepříme a pokud máme mleté koření na divočinu trošku posypeme. Do pekáče dáme cibuli nakrájenou na plátky, divoké koření (jalovec, nové koření, bobkový list), snítku tymiánu a rozmarýnu, na to položíme porce kuřete, které pokapeme rozpuštěným máslem a dáme na ně plátky slaniny a v horké troubě krátce zapečeme. Potom podlijeme bujónem nebo vodou a pečeme do měkka. Když je měkké, porce vyjmeme a uschováme v teple, vyjmeme koření a plátky slaniny. Mouku rozmícháme ve vodě a nalijeme do šťávy od kuřete, provaříme a dochutíme solí. Porce kuřete přeléváme šťávou. Vhodná příloha: bramborová kaše, opečené brambory nebo vařené brambory a brusinkový kompot.


Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

4

Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

4

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu