Kuře opereme, osušíme a naporcujeme. Porce kuřete protáhneme klínky slaniny, osolíme , opepříme a pokud máme mleté koření na divočinu trošku posypeme. Do pekáče dáme cibuli nakrájenou na plátky, divoké koření (jalovec, nové koření, bobkový list), snítku tymiánu a rozmarýnu, na to položíme porce kuřete, které pokapeme rozpuštěným máslem a dáme na ně plátky slaniny a v horké troubě krátce zapečeme. Potom podlijeme bujónem nebo vodou a pečeme do měkka. Když je měkké, porce vyjmeme a uschováme v teple, vyjmeme koření a plátky slaniny.
Mouku rozmícháme ve vodě a nalijeme do šťávy od kuřete, provaříme a dochutíme solí. Porce kuřete přeléváme šťávou.
Vhodná příloha: bramborová kaše, opečené brambory nebo vařené brambory a brusinkový kompot.
Suroviny
Porce
4
Suroviny
Porce
4