Klasické kuře s lehkou přílohou.
Suroviny
brambory nové
500
g
podle potřeby rozpůlených či rozčtvrcených
kukuřice
2
klasy, velké
cibule červená
½
ks
na tenká kolečka
limetová šťáva
s jedné limety
olivový olej
2
PL
česnek
2
stroužek
prolisované
paprika mletá uzená
1
ČL
sůl
pepř
čerstvě mletý
kuřecí prsa
4
ks
naplocho rozpůlené
koriandr čerstvý
1
svazek
nasekané lístky
limeta
1
ks
na dílky, k podávání, lze vynechat
Postup
1
V dostatečně velkém hrnci uvařte doměkka brambory a kukuřici; brambory budou potřebovat 12 minut, v polovině vaření přidejte kukuřici. Důkladně slijte.
2
Mezitím v salátové míse smíchejte cibuli a limetovou šťávu s polovinou oleje. Zbývající olej smíchejte s česnekem, paprikou, solí a pepřem a ve směsi smočte kuře.
3
V grilovací pánvi opečte maso; asi tři minuty z každé strany, aby se propeklo. Do mísy přisypte brambory. Kukuřice postavte kolmo k prkénku a okrájejte z nich zrna v plátech. Přidejte je do salátu i s koriandrem. Chcete-li, podávejte s dílky limety.