0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kuře à la bažant

Kuře à la bažant
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kuře à la bažant

4.2/5 Počet hodnocení: 42
Více než hodinu Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1957 kcal
Bílkoviny 50 g
Sacharidy 164 g
Tuky 112 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kuře pečené na způsob bažanta prostě musíte zkusit. Přece byste se nepřipravili o skvělou chuť slaniny, vína, jalovce a voňavého koření jen proto, že vám nikdo nedaroval zvěřinu.

Suroviny

kuře 1 ks
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
jalovec 5 kuliček
tlučený
bobkový list 2 ks
koření 1 ČL
na zvěřinu
na plátky
cibule 1 ks
malá, nakrájená na drobno
máslo 80 g
mouka pšeničná hladká 2 ČL
rýže dušená
nebo šťouchané brambory, k podávání

Postup

1

Předehřejte troubu na 200 °C.

2

Kuře osolte, opepřete a posypte jalovcem a kořením na zvěřinu. Poklaďte plátky másla, obalte slaninou a zajistěte kuchyňským provázkem. Pod provázek na prsa zastrčte bobkový list.

3

Do pekáčku dejte cibuli, položte na ni kuře a dejte péct asi na 50 minut doměkka a dozlatova.

4

Po 20 minutách maso podlijte vínem. Na posledních 10 minut odklopte a šťávu zaprašte moukou.

5

Kuře vyjměte a dejte stranou. Pekáček postavte na sporák a přilijte asi 100 ml vody (či vína), rozmíchejte, dosolte a zvolna vařte asi 20 minut.

6

Přeceďte. Podávejte s rýží nebo šťouchanými bramborami, přelité vypečenou šťávou.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/10

Apetit magazín

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout
  • Tipy a triky

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout

Olivovému oleji se připisují skvělé účinky jako dlouhověkost a zdraví. Je nedílnou součástí středomořské stravy, oblíbený je však po celém světě. Jaký typ olivového oleje si pořídit na salát, s kterým vařit a co znamenají názvy na etiketách...
5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč