0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kuře à la bažant

Kuře à la bažant

4.2 / 5. Počet hodnocení: 41
Více než hodinu 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1957 kcal
Bílkoviny 50 g
Sacharidy 164 g
Tuky 112 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kuře pečené na způsob bažanta prostě musíte zkusit. Přece byste se nepřipravili o skvělou chuť slaniny, vína, jalovce a voňavého koření jen proto, že vám nikdo nedaroval zvěřinu.

Suroviny

kuře 1 ks
pepř
čerstvě mletý
jalovec 5 kuliček
tlučený
bobkový list 2 ks
koření 1 ČL
na zvěřinu
anglická slanina 80 g
na plátky
cibule 1 ks
nakrájená na drobno
máslo 80 g
víno bílé 100 ml
mouka pšeničná hladká 2 ČL
rýže
dušená nebo šťouchané brambory, k podávání
sůl mořská

Postup

1

Předehřejte troubu na 200 °C.

2

Kuře osolte, opepřete a posypte jalovcem a kořením na zvěřinu. Poklaďte plátky másla, obalte slaninou a zajistěte kuchyňským provázkem. Pod provázek na prsa zastrčte bobkový list.

3

Do pekáčku dejte cibuli, položte na ni kuře a dejte péct asi na 50 minut doměkka a dozlatova.

4

Po 20 minutách maso podlijte vínem. Na posledních 10 minut odklopte a šťávu zaprašte moukou.

5

Kuře vyjměte a dejte stranou. Pekáček postavte na sporák a přilijte asi 100 ml vody (či vína), rozmíchejte, dosolte a zvolna vařte asi 20 minut.

 

6

Přeceďte. Podávejte s rýží nebo šťouchanými bramborami, přelité vypečenou šťávou.

Související články

Kuřecí, krůtí, kachní nebo husí aneb jakou drůbež si vybrat
  • Tipy a triky

Kuřecí, krůtí, kachní nebo husí aneb jakou drůbež si vybrat

Každý rok spořádáme každý v průměru až 82 kg masa, z toho 29 kg tvoří drůbež. V domácnostech se připravuje na nespočet způsobů. Hodí se k pečení, smažení, grilování, pošírování nebo dušení. Kuřata a krůty jsou lehčí a dietnější než tučnější...

Apetit magazín

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!
  • Tipy a triky

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!

Dobrá večeře nemusí být jen ta teplá, lze ji připravit i bez hodin strávených u plotny. Přinášíme vám tipy na studené večeře, na kterých si nejen pochutnáte, ale ušetříte navíc čas i peníze! Spoustu skvělých receptů najdete v článku a v...
Nejlepší rajčatové saláty
  • Suroviny

Nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
Jak správně uvařit vejce
  • Jak na to

Jak správně uvařit vejce

Bojujete, když vaříte vajíčka? Toužíte po vejcích naměkko, ale pokaždé jsou žloutky tužší, než je vám milé? Poradíme vám, jak správně uvařit vejce, aby měla neporušenou skořápku a obsah podle vašich představ.  ...

Obchod Apetit