Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kuře à la bažant
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.2/5 Počet hodnocení: 45
Do 75 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1957 kcal
Bílkoviny 50 g
Sacharidy 164 g
Tuky 112 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kuře ala bažant prostě musíte zkusit. Přece byste se nepřipravili o skvělou chuť slaniny, vína, jalovce a voňavého koření jen proto, že vám nikdo nedaroval zvěřinu. Recept není o nic složitější, než na klasické pečené kuře. Hotovou pečínku podávejte s bramborovým knedlíkem a se zelím, nebo s bramborovou kaší či rýží.

Suroviny

kuře 1 ks
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
jalovec 5 kuliček
tlučený
koření 1 ČL
na zvěřinu
na plátky
malá, nakrájená na drobno
rýže dušená
nebo šťouchané brambory, k podávání

Postup

1

Předehřejte troubu na 200 °C.

2

Kuře osolte, opepřete a posypte jalovcem a kořením na zvěřinu. Poklaďte plátky másla, obalte slaninou a zajistěte kuchyňským provázkem. Pod provázek na prsa zastrčte bobkový list.

3

Do pekáčku dejte cibuli, položte na ni kuře a dejte péct asi na 50 minut doměkka a dozlatova.

4

Po 20 minutách maso podlijte vínem. Na posledních 10 minut odklopte a šťávu zaprašte moukou.

5

Kuře vyjměte a dejte stranou. Pekáček postavte na sporák a přilijte asi 100 ml vody (či vína), rozmíchejte, dosolte a zvolna vařte asi 20 minut.

6

Přeceďte. Podávejte s rýží nebo šťouchanými bramborami, přelité vypečenou šťávou.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/10

Apetit magazín

KVÍZ: Máte rádi tureckou kuchyni a kolik toho o ní víte?
  • Kvízy

KVÍZ: Máte rádi tureckou kuchyni a kolik toho o ní víte?

Když se řekne turecká kuchyně, většině z nás se vybaví kebab. Turecká kuchyně má však bohatou tradici a její jídelníček je velmi rozmanitý a pestrý. Patří do ní skopové a jehněčí maso, jako příloha převládá rýže. Turci ale milují i...