0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kuře na estragonu s pikantním sýrem

Kuře na estragonu s pikantním sýrem
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:

Kuře na estragonu s pikantním sýrem

4.6 / 5. Počet hodnocení: 8
Do hodiny Snadné 8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1834 kcal
Bílkoviny 208 g
Sacharidy 29 g
Tuky 85 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Estragon dodá kuřeti francouzský nádech, který zdůrazní i sýr.

Suroviny

bez kůže
estragon 20 g
čerstvý
čerstvý, měkký, nebo např. ovčí
olivový olej 3 PL
sůl
pepř mletý
čerstvě mletý

Postup

1

Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na 180 ˚C.

2

Do každého kousku kuřete udělejte ostrým nožem dlouhý podélný zářez. Maso podél něj rozevřete a naklaďte v jedné vrstvě do lehce vymaštěného pekáčku nebo zapékací mísy.

3

Osm lístků estragonu nechte na ­ozdobu, zbytek jemně posekejte a spolu s pepřem vešlehejte do kozího sýra. Směs pak lžičkou naneste do zářezů v mase. Rajčata nakrájejte na plátky a na každý kousek kuřete položte dva; přidejte lístek estragonu a zakápněte olejem.

4

Osolte, opepřete a vložte na pětadvacet až třicet minut do trouby. Kuře má být propečené, ale ještě vláčné; pokud je budete podávat studené, odlijte z pekáče šťávu.

Přeprava a servírování:
Nádobu snadno přenesete přetaženou fólií na potraviny. Nedělejte si žádné starosti s ohříváním: kuřecí maso můžete podávat také studené, nebo ho rovnou upečte až na večírku!

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/5

Komentáře

Anonym

Recept se nachází v č.5/05, str.48

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč