0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kuře na estragonu s pikantním sýrem

Kuře na estragonu s pikantním sýrem
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:

Kuře na estragonu s pikantním sýrem

4.6 / 5. Počet hodnocení: 8
Do hodiny Snadné 8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1834 kcal
Bílkoviny 208 g
Sacharidy 29 g
Tuky 85 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Estragon dodá kuřeti francouzský nádech, který zdůrazní i sýr.

Suroviny

kuřecí prsa 8 ks
bez kůže
estragon 20 g
čerstvý
kozí sýr čerstvý 300 g
čerstvý, měkký, nebo např. ovčí
rajče 5 ks
olivový olej 3 PL
sůl
pepř mletý
čerstvě mletý

Postup

1

Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na 180 ˚C.

2

Do každého kousku kuřete udělejte ostrým nožem dlouhý podélný zářez. Maso podél něj rozevřete a naklaďte v jedné vrstvě do lehce vymaštěného pekáčku nebo zapékací mísy.

3

Osm lístků estragonu nechte na ­ozdobu, zbytek jemně posekejte a spolu s pepřem vešlehejte do kozího sýra. Směs pak lžičkou naneste do zářezů v mase. Rajčata nakrájejte na plátky a na každý kousek kuřete položte dva; přidejte lístek estragonu a zakápněte olejem.

4

Osolte, opepřete a vložte na pětadvacet až třicet minut do trouby. Kuře má být propečené, ale ještě vláčné; pokud je budete podávat studené, odlijte z pekáče šťávu.

Přeprava a servírování:
Nádobu snadno přenesete přetaženou fólií na potraviny. Nedělejte si žádné starosti s ohříváním: kuřecí maso můžete podávat také studené, nebo ho rovnou upečte až na večírku!

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/5

Komentáře

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit