Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kuře na estragonu s pikantním sýrem
Kuře na estragonu s pikantním sýrem
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:

Kuře na estragonu s pikantním sýrem

4.7/5 Počet hodnocení: 10
Do hodiny Snadné 8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1834 kcal
Bílkoviny 208 g
Sacharidy 29 g
Tuky 85 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Estragon dodá kuřeti francouzský nádech, který zdůrazní i sýr.

Suroviny

bez kůže
estragon 20 g
čerstvý
čerstvý, měkký, nebo např. ovčí
olivový olej 3 PL
sůl
pepř mletý
čerstvě mletý

Postup

1

Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na 180 ˚C.

2

Do každého kousku kuřete udělejte ostrým nožem dlouhý podélný zářez. Maso podél něj rozevřete a naklaďte v jedné vrstvě do lehce vymaštěného pekáčku nebo zapékací mísy.

3

Osm lístků estragonu nechte na ­ozdobu, zbytek jemně posekejte a spolu s pepřem vešlehejte do kozího sýra. Směs pak lžičkou naneste do zářezů v mase. Rajčata nakrájejte na plátky a na každý kousek kuřete položte dva; přidejte lístek estragonu a zakápněte olejem.

4

Osolte, opepřete a vložte na pětadvacet až třicet minut do trouby. Kuře má být propečené, ale ještě vláčné; pokud je budete podávat studené, odlijte z pekáče šťávu.

Přeprava a servírování:
Nádobu snadno přenesete přetaženou fólií na potraviny. Nedělejte si žádné starosti s ohříváním: kuřecí maso můžete podávat také studené, nebo ho rovnou upečte až na večírku!

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/5

Komentáře

02.09.2007 09:39
Recept se nachází v č.5/05, str.48

Apetit magazín

Mazagran: Jak připravit osvěžující letní kávovou limonádu
  • Zajímavosti

Mazagran: Jak připravit osvěžující letní kávovou limonádu

Mazagran je dokonalý parťák pro horké letní dny. Unikátní spojení kávy a limonády přináší osvěžující a povzbuzující chuťový zážitek. Tento nápoj původem z Alžírska je dnes čím dál oblíbenější i v Evropě. Co dělá mazagran tak výjimečným a...