Kuře na estragonu s pikantním sýrem

Kuře na estragonu s pikantním sýrem

Hodnocení receptu
Průměr: 4.8 ()
Do hodiny 8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2098 kcal
Bílkoviny 217 g
Sacharidy 26 g
Tuky 109 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Estragon dodá kuřeti francouzský nádech, který zdůrazní i sýr

Suroviny

kuřecí prsa 8 ks
bez kůže
estragon 20 g
čerstvý
sýr 300 g
čerstvý, měkký, pikantní např ovčí nebo kozí
rajčata 5 ks
pevné, zralé
olivový olej 3 PL
sůl
pepř mletý
čerstvě mletý
1. Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na 180 ˚C. Do každého kousku kuřete udělejte ostrým nožem dlouhý podélný zářez. Maso podél něj rozevřete a naklaďte v jedné vrstvě do lehce vymaštěného pekáčku nebo zapékací mísy.

2. Osm lístků estragonu nechte na ­ozdobu, zbytek jemně posekejte a spolu s pepřem vešlehejte do kozího sýra. Směs pak lžičkou naneste do zářezů v mase. Rajčata nakrájejte na plátky a na každý kousek kuřete položte dva; přidejte lístek estragonu a zakápněte olejem.

3. Osolte, opepřete a vložte na pětadvacet až třicet minut do trouby. Kuře má být propečené, ale ještě vláčné; pokud je budete podávat studené, odlijte z pekáče šťávu.

Přeprava a servírování:
Nádobu snadno přenesete přetaženou fólií na potraviny. Nedělejte si žádné starosti s ohříváním: kuřecí maso můžete podávat také studené, nebo ho rovnou upečte až na večírku!

Komentáře

Apetit magazín

Škola vaření: bramborová kaše
  • Tipy a triky

Škola vaření: bramborová kaše

Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.   ...
Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit