0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kuře na paprice s noky

Kuře na paprice s noky

4.3/5 Počet hodnocení: 32
Více než hodinu Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2028 kcal
Bílkoviny 36 g
Sacharidy 68 g
Tuky 177 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kuře na paprice, obměna klasického receptu na slepici oblíbeného v dobách našich prababiček, má snazší a rychlejší přípravu, a přitom je božsky dobré!

Suroviny

kuře 1 ks
naporcované / jednotlivé porce (vždy s kostí)
paprika mletá sladká
sůl
máslo 100 g
cibule 2 ks
nadrobno
smetana 300 ml
mouka pšeničná hladká 60 g

Postup

1

Porce kuřete osolte a obalte v paprice. Na másle zpěňte cibuli, vložte maso, osmahněte ho, podlijte a duste doměkka; trvá to asi tři čtvrtě hodiny.

2

Hotové kousky kuřete vyndejte, šťávu propasírujte přes cedník a zahustěte moukou rozkvedlanou ve smetaně. Povařte čtvrt hodiny a pak vraťte kousky kuřete do omáčky. Podávejte s noky.

3

JEMNÉ NOKY
Přiveďte do varu 500 ml mléka s 50 g másla, přidejte sůl a za stálého míchání postupně vsypte 250 g prosáté hrubé mouky. Míchejte tak dlouho, až se těsto nebude lepit na stěny kastrolu.

4

Do vychladlého těsta přidejte 2 vejce, dobře promíchejte, lžičkou namáčenou ve vodě vykrajujte stejně velké noky a vhazujte je do vroucí osolené vody. Až vyplavou nahoru, vyjměte je cedníkem.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/10

Komentáře

Kamila Hrbáčková

opravdu skvělé!! já moc vařit neumím a toto byl můj první pokus o tento typ jídla a musím uznat, že dopadl na jedničku.Odpalované těsto na noky se taky povedlo,ale i naše verze s obyčejnými mléčnými noky chutnala skvěle.A hlavně: příprava je jednoduchá.

Apetit magazín

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout
  • Tipy a triky

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout

Olivovému oleji se připisují skvělé účinky jako dlouhověkost a zdraví. Je nedílnou součástí středomořské stravy, oblíbený je však po celém světě. Jaký typ olivového oleje si pořídit na salát, s kterým vařit a co znamenají názvy na etiketách...
5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč