0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.1 / 5. Počet hodnocení: 22
Do hodiny Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 907 kcal
Bílkoviny 98 g
Sacharidy 8 g
Tuky 49 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Omáčka s příchutí estragonu a hořčice dodává pokrmu francouzský nádech. Ideální večeře k vínu.

Suroviny

slunečnicový olej 1 PL
kuřecí prsa 4 ks
zakysaná smetana 200 ml
hořčice dijonská 0.5 ČL
hořčice hrubozrnná 0.5 ČL
estragon 0.25 ČL
sušený, lze nahradit 2 snítky čerstvého
sůl
pepř
1 Zahřejte troubu na 200 °C. Na pánvi vhodné do trouby zahřejte olej. Kuře osolte a opepřete a pak ho opečte ze všech stran dohněda, asi minutu z každé strany. Vyjměte a dejte stranou.

2 Do pánve vložte zakysanou smetanu, hořčice a estragon, důkladně promíchejte, aby se všechno spojilo. Přiveďte k mírnému varu, pak na pánev vraťte maso a dejte na něj trochu omáčky. Dejte do trouby a pečte 20 minut, aby se maso prohřálo a omáčka bublala. Skvělé s rýží a zelenými fazolkami.

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp
  • Tipy a triky

Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp

Pomůžeme vám zahnat vzpomínku na nepopulární nákyp ze školní jídelny. Rýžový nákyp podle našeho návodu je krásně vláčný a nadýchaný. Zkrátka takový, že ho klidně můžete servírovat jako dezert, když přijde návštěva. ...

Obchod Apetit