Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.2/5 Počet hodnocení: 24
Do hodiny Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 907 kcal
Bílkoviny 98 g
Sacharidy 8 g
Tuky 49 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Omáčka s příchutí estragonu a hořčice dodává pokrmu francouzský nádech. Ideální večeře k vínu.

Související recepty

Suroviny

slunečnicový olej 1 PL
hořčice dijonská ½ ČL
hořčice hrubozrnná ½ ČL
estragon ¼ ČL
sušený, lze nahradit 2 snítky čerstvého
sůl
pepř

Postup

1

Zahřejte troubu na 200 °C. Na pánvi vhodné do trouby zahřejte olej. Kuře osolte a opepřete a pak ho opečte ze všech stran dohněda, asi minutu z každé strany. Vyjměte a dejte stranou.

2

Do pánve vložte zakysanou smetanu, hořčice a estragon, důkladně promíchejte, aby se všechno spojilo. Přiveďte k mírnému varu, pak na pánev vraťte maso a dejte na něj trochu omáčky.

3

Dejte do trouby a pečte 20 minut, aby se maso prohřálo a omáčka bublala. Skvělé s rýží a zelenými fazolkami.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/5

Apetit magazín