Omáčka s příchutí estragonu a hořčice dodává pokrmu francouzský nádech. Ideální večeře k vínu.
Suroviny
slunečnicový olej
1
PL
kuřecí prsa
4
ks
zakysaná smetana
200
ml
hořčice dijonská
½
ČL
hořčice hrubozrnná
½
ČL
estragon
¼
ČL
sušený, lze nahradit 2 snítky čerstvého
sůl
pepř
Postup
1
Zahřejte troubu na 200 °C. Na pánvi vhodné do trouby zahřejte olej. Kuře osolte a opepřete a pak ho opečte ze všech stran dohněda, asi minutu z každé strany. Vyjměte a dejte stranou.
2
Do pánve vložte zakysanou smetanu, hořčice a estragon, důkladně promíchejte, aby se všechno spojilo. Přiveďte k mírnému varu, pak na pánev vraťte maso a dejte na něj trochu omáčky.
3
Dejte do trouby a pečte 20 minut, aby se maso prohřálo a omáčka bublala. Skvělé s rýží a zelenými fazolkami.