Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Kuře na smetaně

Kuře na smetaně

Hodnocení receptu
Průměr: 4.1 (21)
Do hodiny Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 907 kcal
Bílkoviny 98 g
Sacharidy 8 g
Tuky 49 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Omáčka s příchutí estragonu a hořčice dodává pokrmu francouzský nádech. Ideální večeře k vínu.

Suroviny

slunečnicový olej 1 PL
kuřecí prsa 4 ks
zakysaná smetana 200 ml
hořčice dijonská 0.5 ČL
hořčice hrubozrnná 0.5 ČL
estragon 0.25 ČL
sušený, lze nahradit 2 snítky čerstvého
sůl
pepř
1 Zahřejte troubu na 200 °C. Na pánvi vhodné do trouby zahřejte olej. Kuře osolte a opepřete a pak ho opečte ze všech stran dohněda, asi minutu z každé strany. Vyjměte a dejte stranou.

2 Do pánve vložte zakysanou smetanu, hořčice a estragon, důkladně promíchejte, aby se všechno spojilo. Přiveďte k mírnému varu, pak na pánev vraťte maso a dejte na něj trochu omáčky. Dejte do trouby a pečte 20 minut, aby se maso prohřálo a omáčka bublala. Skvělé s rýží a zelenými fazolkami.

Apetit magazín

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?
  • Novinky a zajímavosti

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?

Döner kebab je pokrm původem z Turecka, který si zamiloval téměř celý svět. I u nás se těší velké popularitě, a to nejen v čase oběda či večeře. Je také oblíbenou noční svačinou po cestě z večírku. Víte, jak se k nám kebab dostal a kde si...
Komerční sdělení
Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!
  • Koktejl

Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!

Poctivé džemy, které vznikly z čerstvého ovoce uzrálého v nedotknuté přírodě Tyrolských Alp, anebo třeba omáčka z nejchutnějších brusinek světa. Taky jste právě dostali chuť osladit si život? My vás nalákáme ještě víc... ...

Obchod Apetit