Kuře na vinných hroznech

Kuře na vinných hroznech

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (3)
Do hodiny 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1518 kcal
Bílkoviny 94 g
Cukr 38 g
Tuky 77 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nevíte co s vínem? Uvařte ho! S kuřetem, zjemněné mascarpone bude naprosto dokonalé!

Suroviny

olivový olej 4 PL
kuřecí prsa 4 ks
bez kůže
máslo 1 PL
cibule červená 1 ks
velká, nakrájená na tenká kolečka
3 PL
červené pesto
víno červené 300 ml
hroznové víno 120 g
modré, rozpůlené, zbavené peciček
mascarpone 1 PL
pepř
čerstvě mletý
bageta
bílá, k podávání
salát
k podávání
sůl

V pánvi s vyšším okrajem nebo v hrnci rozpalte polovinu olivového oleje a z obou stran na něm osmahněte kuřecí prsíčka, aby se maso zatáhlo. Pak je vyjměte a dejte stranou. Do pánve přilijte zbytek oleje a vložte máslo, vsypte cibuli, přidejte pesto a na mírném ohni a za stálého míchání opékejte zhruba 3 minuty nebo dokud cibulka nezměkne (neměla by však úplně zhnědnout). Pak přilijte víno a 300 ml vody a přiveďte k varu. Do pánve vraťte maso a podle chuti osolte a opepřete. Stáhněte plamen a duste zhruba 20–30 minut tak, aby prsíčka změkla a šťáva se lehce zredukovala. Nakonec k masu přidejte vinné bobule, nechte prohřát, vmíchejte mascarpone a dochuťte. Podávejte s bagetou a salátem.

Něco navíc: Zkuste zelenou variantu! Červené pesto nahraďte zeleným, červené víno bílým a modré hrozny bílými! Také prsa můžete vyměnit za kuřecí paličky.

Apetit magazín

  • Suroviny

V létě potřebujete meloun!

Štavnatý meloun plný sladkého nektaru rozplývající se na jazyku patří mezi typické letní pochoutky. Podívejte se s námi do světa melounů, jejich odrůd i chutí a vyzkoušejte zajímavé a netradiční melounové recepty. ...
  • Tipy a triky

Z čeho připravit cheesecake?

Cheesecake můžeme vystopovat až do starověkého Řecka. Jak se změnila jeho podoba? Jaké suroviny můžete na cheesecake použít? Je lepší tvaroh nebo krémový sýr? Poradíme vám, jak se vypořádat s nástrahami jeho přípravy.   ...
  • Jak na to

5 chutných tipů, jak zpracovat přebytky bobulí

Vyzkoušejte některý ze snadných způsobů, jak využít maliny, ostružiny, rybíz, borůvky či moruše, i když už nejsou dost svěží a čerstvé na to, abyste je mohli jíst jen tak.  ...
  • Jak na to

Jak mrazit bobulovité ovoce

Rybíz, borůvky, maliny, ostružiny, angrešt… to jsou barvy a chutě léta. Zamrazte si je na chladnější dny, kdy vám v bublanině či knedlících připomenou prázdniny. ...
  • Tipy a triky

Tipy a triky, jak připravit nejlepší lasagne

Lasagne jsou těstoviny ve tvaru tenkých obdélníkových plátů, podle nichž získal jméno celosvětově oblíbený pokrm, jehož kořeny leží v italské Neapoli. Kvalita surovin je alfou a omegou chuti všech jídel, u lasagní to však platí dvojnásob....
  • Novinky a zajímavosti

Co jíst v červenci – prázdniny ve znamení letního ovoce

Léto je obdobím hojnosti. Vše zraje, na záhrádce při obhlížení úrody jen srdce plesá a na trzích nám ze vší té pestrobarevné krásy oči přecházejí. Jahody, borůvky, maliny a další ovoce nikdy nechutnají tak dobře jako právě o prázninách....

Obchod Apetit