0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.6/5 Počet hodnocení: 8
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1746 kcal
Bílkoviny 96 g
Sacharidy 41 g
Tuky 100 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nevíte co s vínem? Uvařte ho! S kuřetem, zjemněné mascarpone bude naprosto dokonalé!

Suroviny

olivový olej 4 PL
bez kůže
máslo 1 PL
cibule červená 1 ks
velká, nakrájená na tenká kolečka
pesto 3 PL
červené
modré, rozpůlené, bez pecek
pepř
čerstvě mletý
bageta
bílá, k podávání
salát
k podávání
sůl

1 V pánvi s vyšším okrajem nebo v hrnci rozpalte polovinu olivového oleje a z obou stran na něm osmahněte kuřecí prsíčka, aby se maso zatáhlo. Pak je vyjměte a dejte stranou.

2 Do pánve přilijte zbytek oleje a vložte máslo, vsypte cibuli, přidejte pesto a na mírném ohni a za stálého míchání opékejte zhruba 3 minuty nebo dokud cibulka nezměkne (neměla by však úplně zhnědnout). Pak přilijte víno a 300 ml vody a přiveďte k varu.

3 Do pánve vraťte maso a podle chuti osolte a opepřete. Stáhněte plamen a duste zhruba 20–30 minut tak, aby prsíčka změkla a šťáva se lehce zredukovala.

4 Nakonec k masu přidejte vinné bobule, nechte prohřát, vmíchejte mascarpone a dochuťte. Podávejte s bagetou a salátem.

Něco navíc: Zkuste zelenou variantu! Červené pesto nahraďte zeleným, červené víno bílým a modré hrozny bílými! Také prsa můžete vyměnit za kuřecí paličky.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/9

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč