Nevíte co s vínem? Uvařte ho! S kuřetem, zjemněné mascarpone bude naprosto dokonalé!
Suroviny
1 V pánvi s vyšším okrajem nebo v hrnci rozpalte polovinu olivového oleje a z obou stran na něm osmahněte kuřecí prsíčka, aby se maso zatáhlo. Pak je vyjměte a dejte stranou.
2 Do pánve přilijte zbytek oleje a vložte máslo, vsypte cibuli, přidejte pesto a na mírném ohni a za stálého míchání opékejte zhruba 3 minuty nebo dokud cibulka nezměkne (neměla by však úplně zhnědnout). Pak přilijte víno a 300 ml vody a přiveďte k varu.
3 Do pánve vraťte maso a podle chuti osolte a opepřete. Stáhněte plamen a duste zhruba 20–30 minut tak, aby prsíčka změkla a šťáva se lehce zredukovala.
4 Nakonec k masu přidejte vinné bobule, nechte prohřát, vmíchejte mascarpone a dochuťte. Podávejte s bagetou a salátem.
Něco navíc: Zkuste zelenou variantu! Červené pesto nahraďte zeleným, červené víno bílým a modré hrozny bílými! Také prsa můžete vyměnit za kuřecí paličky.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Menu k vinobraní: 5 receptů s hroznovým vínem(5 receptů)