Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kuře na vinných hroznech

4.5/5 Počet hodnocení: 11
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1746 kcal
Bílkoviny 96 g
Sacharidy 41 g
Tuky 100 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nevíte co s vínem? Uvařte ho! S kuřetem, zjemněné mascarpone bude naprosto dokonalé!

Související recepty

Suroviny

olivový olej 4 PL
bez kůže
velká, nakrájená na tenká kolečka
pesto 3 PL
červené
modré, rozpůlené, bez pecek
pepř
čerstvě mletý
bageta
bílá, k podávání
salát
k podávání
sůl

Postup

1

V pánvi s vyšším okrajem nebo v hrnci rozpalte polovinu olivového oleje a z obou stran na něm osmahněte kuřecí prsíčka, aby se maso zatáhlo. Pak je vyjměte a dejte stranou.

2

Do pánve přilijte zbytek oleje a vložte máslo, vsypte cibuli, přidejte pesto a na mírném ohni a za stálého míchání opékejte zhruba 3 minuty nebo dokud cibulka nezměkne (neměla by však úplně zhnědnout). Pak přilijte víno a 300 ml vody a přiveďte k varu.

3

Do pánve vraťte maso a podle chuti osolte a opepřete. Stáhněte plamen a duste zhruba 20–30 minut tak, aby prsíčka změkla a šťáva se lehce zredukovala.

4

Nakonec k masu přidejte vinné bobule, nechte prohřát, vmíchejte mascarpone a dochuťte. Podávejte s bagetou a salátem.

Něco navíc: Zkuste zelenou variantu! Červené pesto nahraďte zeleným, červené víno bílým a modré hrozny bílými! Také prsa můžete vyměnit za kuřecí paličky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/9

Apetit magazín