Nevíte co s vínem? Uvařte ho! S kuřetem, zjemněné mascarpone bude naprosto dokonalé!
Suroviny
Postup
V pánvi s vyšším okrajem nebo v hrnci rozpalte polovinu olivového oleje a z obou stran na něm osmahněte kuřecí prsíčka, aby se maso zatáhlo. Pak je vyjměte a dejte stranou.
Do pánve přilijte zbytek oleje a vložte máslo, vsypte cibuli, přidejte pesto a na mírném ohni a za stálého míchání opékejte zhruba 3 minuty nebo dokud cibulka nezměkne (neměla by však úplně zhnědnout). Pak přilijte víno a 300 ml vody a přiveďte k varu.
Do pánve vraťte maso a podle chuti osolte a opepřete. Stáhněte plamen a duste zhruba 20–30 minut tak, aby prsíčka změkla a šťáva se lehce zredukovala.
Nakonec k masu přidejte vinné bobule, nechte prohřát, vmíchejte mascarpone a dochuťte. Podávejte s bagetou a salátem.
Něco navíc: Zkuste zelenou variantu! Červené pesto nahraďte zeleným, červené víno bílým a modré hrozny bílými! Také prsa můžete vyměnit za kuřecí paličky.