Jemné maso s výraznou chutí!
Suroviny
Postup
Kuřecí psa osolte a opepřete. Předehřejte v těžším hrnci nebo na větší těžké pánvi olivový olej a opečte na něm maso z obou stran dozlatova. Vyjměte a přidejte trochu oleje a opečte na něm cibuli, mrkev, houby a nakonec česnek. Vsypte odrhnuté lístky tymiánu a společně opékejte 3–4 minuty. Zalijte bílým vínem a kuřecím vývarem. Přidejte rajčata a kapary, osolte, opepřete, zamíchejte a přiveďte k varu. Nechte asi 5 minut redukovat, aby omáčka trochu zhoustla. Pak vložte zpátky do omáčky kuřecí prsa. Přiklopte, ztlumte oheň a duste dalších 10 minut.
Zatímco se kuře dusí, uvařte podle návodu těstoviny. Vyjměte kuřecí prsa, vmíchejte do omáčky těstoviny a pak servírujte: na talíř nandejte porci těstovin a navrch položte kuře. Posypte nasekanou petrželkou a ozdobte snítkou tymiánu.