Kuře po myslivecku s těstovinami

Kuře po myslivecku s těstovinami

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2327 kcal
Bílkoviny 161 g
Cukr 232 g
Tuky 63 g
Vláknina 31 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Jemné maso s výraznou chutí!

Suroviny

kuřecí prsa 4 ks
menší
sůl
pepř
čerstvě mletý
olivový olej 2 PL
cibule 1 ks
nasekaná najemno
mrkev 2 ks
nakrájené na kostičky
žampiony 230 g
nakrájené na plátky
česnek 3 stroužky
nasekané najemno
tymián 4 snítky
lístky odrhnuté + pár snítek na ozdobu
víno bílé 100 ml
suché
vývar kuřecí 200 ml
rajčata 400 g
spařená, oloupaná a nakrájená na kostičky
kapary 3 PL
propláchnuté a okapané
těstoviny 320 g
dlouhé (my jsme použili makarony)
petrželka
hladkolistá, nasekaná, na posypání

1 Kuřecí psa osolte a opepřete. Předehřejte v těžším hrnci nebo na větší těžké pánvi olivový olej a opečte na něm maso z obou stran dozlatova. Vyjměte a přidejte trochu oleje a opečte na něm cibuli, mrkev, houby a nakonec česnek. Vsypte odrhnuté lístky tymiánu a společně opékejte 3–4 minuty. Zalijte bílým vínem a kuřecím vývarem. Přidejte rajčata a kapary, osolte, opepřete, zamíchejte a přiveďte k varu. Nechte asi 5 minut redukovat, aby omáčka trochu zhoustla. Pak vložte zpátky do omáčky kuřecí prsa. Přiklopte, ztlumte oheň a duste dalších 10 minut.

2 Zatímco se kuře dusí, uvařte podle návodu těstoviny. Vyjměte kuřecí prsa, vmíchejte do omáčky těstoviny a pak servírujte: na talíř nandejte porci těstovin a navrch položte kuře. Posypte nasekanou petrželkou a ozdobte snítkou tymiánu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Rostlinné nápoje: obilné

Intolerance není alergie Intolerance laktózy, tedy neschopnost organismu strávit mléčný cukr – laktózu, postihuje téměř 75 % lidské populace. Jedná se o přirozený průvodní jev dospělého stádia lidského života, dříve se mlékem živili...
  • Tipy a triky

Rostlinná alternativa mléka: ořechová

Ořechové nápoje Příprava rostlinného nápoje z ořechů je snazší než z obilí. Potřeba je pouze stolní mixér, pláténko, ořechy a dostatek času. Použít můžeme všechny druhy, které máme rádi. Postupně si projdeme, jaké účinky a...
Komerční sdělení

Ať má hostina tu správnou šťávu!

Chcete svý přátelům připravit báječnou hostinu? Základem úspěchu jsou kvalitní ingredience, snaha připravit jídlo s láskou a také ta pravá grilovací omáčka. Ta vám totiž jakýkoliv (ne) masový pokrm vyladí k dokonalosti! Ze sortimentu od...
Komerční sdělení
  • Tipy a triky

Prodlužte život myčce a zkraťte si čas v kuchyni

Dnešní doba nabízí řadu spotřebičů, bez kterých si nyní svou kuchyň nedokážeme představit. Myčka bývá nejvytíženějším kuchyňským spotřebičem. Dáváte jí však dostatečnou péči, aby za vás dobře a vytrvale myla nádobí?...
  • Jak na to

9 tipů na sytější letní salát

V době horkých letních dnů jsou saláty osvěžující součástí našeho jídelníčku. Salát ale nemusí být jen talíř plný zeleniny, který připomíná spíše lehký předkrm. S pár triky se může s přehledem stát hlavním chodem. Co do salátu přidat, aby...

Obchod Apetit