Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Kuře po myslivecku s těstovinami

Kuře po myslivecku s těstovinami

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2327 kcal
Bílkoviny 161 g
Sacharidy 232 g
Tuky 63 g
Vláknina 31 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jemné maso s výraznou chutí!

Suroviny

kuřecí prsa 4 ks
menší
sůl
pepř
čerstvě mletý
olivový olej 2 PL
cibule 1 ks
nasekaná najemno
mrkev 2 ks
nakrájené na kostičky
žampiony 230 g
nakrájené na plátky
česnek 3 stroužky
nasekané najemno
tymián 4 snítky
lístky odrhnuté + pár snítek na ozdobu
víno bílé 100 ml
suché
vývar kuřecí 200 ml
rajčata 400 g
spařená, oloupaná a nakrájená na kostičky
kapary 3 PL
propláchnuté a okapané
těstoviny 320 g
dlouhé (my jsme použili makarony)
petrželka
hladkolistá, nasekaná, na posypání

1 Kuřecí psa osolte a opepřete. Předehřejte v těžším hrnci nebo na větší těžké pánvi olivový olej a opečte na něm maso z obou stran dozlatova. Vyjměte a přidejte trochu oleje a opečte na něm cibuli, mrkev, houby a nakonec česnek. Vsypte odrhnuté lístky tymiánu a společně opékejte 3–4 minuty. Zalijte bílým vínem a kuřecím vývarem. Přidejte rajčata a kapary, osolte, opepřete, zamíchejte a přiveďte k varu. Nechte asi 5 minut redukovat, aby omáčka trochu zhoustla. Pak vložte zpátky do omáčky kuřecí prsa. Přiklopte, ztlumte oheň a duste dalších 10 minut.

2 Zatímco se kuře dusí, uvařte podle návodu těstoviny. Vyjměte kuřecí prsa, vmíchejte do omáčky těstoviny a pak servírujte: na talíř nandejte porci těstovin a navrch položte kuře. Posypte nasekanou petrželkou a ozdobte snítkou tymiánu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/7

Apetit magazín

Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?
  • Tipy a triky

Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?

Historie parmazánu se začala psát už ve středověku, kdy tamní mniši hledali způsob, jak co nejdéle uchovat mléko. Dnes je tento sýr nejvýznamnějším obchodním artiklem celé Itálie. Zároveň patří mezi nejpřísněji sledované zboží, které se...

Obchod Apetit