0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kuře s bramborami a mrkví

Kuře s bramborami a mrkví

4.1 / 5. Počet hodnocení: 47
Do 20 minut Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3062 kcal
Bílkoviny 109 g
Sacharidy 249 g
Tuky 172 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Velice snadné jídlo z jednoho pekáče navoněné tymiánem, česnekem a vínem.

Suroviny

kuřecí stehna 4 ks
rozpůlená v kloubu
sůl
mořská
pepř
čerstvě mletý
máslo 100 g
rozpuštěné
víno bílé 100 ml
hořčice 2 PL
plnotučné nebo dijonské
tymián 2
rozmarýn 2 snítka
brambory 500 g
salátové
mrkev 3 ks
na silné plátky
česnek 1
rozdělená na neoloupané stroužky
citronová štáva 2 PL
2 PL
zelená petrželka nasekaná

1 Stehna naložte do marinády z hořčice, másla, vína, tymiánu a rozmarýnu. Nechte aspoň 2 hodiny marinovat.

2 Oloupejte a pokrájejte brambory. Z marinády vyjměte maso a v pekáčku ji smíchejte s bramborami, mrkví, česnekem, citronovou šťávou, solí a 20 minut pečte v troubě vyhřáté na 190 °C. Přidejte maso a pečte ještě 45 minut dozlatova. Podávejte s petrželkou.

 

Apetit magazín

Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech
  • Suroviny

Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech

Příroda se pomalu zbarvuje podzimními barvami a nám hraje v hlavě píseň ,švestky se modrají, jablka sládnou’. Přichází ideální čas k pečení dezertů se sladkými dary podzimu. Vyzkoušejte vláčný švestkový koláč, pošírované hrušky, horký...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Hřejivé podzimní polévky
  • Tipy redakce

Hřejivé podzimní polévky

Jak zahřát tělo i duši v podzimních sychravých dnech? Nejlépe vydatnou horkou polévkou! Podzimní stálicí je dýňová, ale skvěle zahřeje i polévka z květáku, celeru nebo mrkve. Zužitkujte letní úrodu a připravte si dokonalý pokrm v barvách a...

Obchod Apetit