Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kuře s bramborami a mrkví
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.2/5 Počet hodnocení: 57
Do 20 minut Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2537 kcal
Bílkoviny 94 g
Sacharidy 161 g
Tuky 159 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Velice snadné jídlo z jednoho pekáče navoněné tymiánem, česnekem a vínem.

Suroviny

rozpůlená v kloubu
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
máslo 100 g
rozpuštěné
hořčice 2 PL
plnotučné nebo dijonské
tymián 2 ČL
rozmarýn 2 snítky
salátové
mrkev 3 ks
na silné plátky
palice, rozdělená na neoloupané stroužky
petrželka 2 PL
nasekaná

Postup

1

Stehna naložte do marinády z hořčice, másla, vína, tymiánu a rozmarýnu. Nechte aspoň 2 hodiny marinovat.

2

Oloupejte a pokrájejte brambory. Z marinády vyjměte maso a v pekáčku ji smíchejte s bramborami, mrkví, česnekem, citronovou šťávou, solí a 20 minut pečte v troubě vyhřáté na 190 °C. Přidejte maso a pečte ještě 45 minut dozlatova. Podávejte s petrželkou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/10

Apetit magazín

KVÍZ: Máte rádi tureckou kuchyni a kolik toho o ní víte?
  • Kvízy

KVÍZ: Máte rádi tureckou kuchyni a kolik toho o ní víte?

Když se řekne turecká kuchyně, většině z nás se vybaví kebab. Turecká kuchyně má však bohatou tradici a její jídelníček je velmi rozmanitý a pestrý. Patří do ní skopové a jehněčí maso, jako příloha převládá rýže. Turci ale milují i...