Velice snadné jídlo z jednoho pekáče navoněné tymiánem, česnekem a vínem.
Suroviny
kuřecí stehna
4
ks
rozpůlená v kloubu
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
máslo
100
g
rozpuštěné
víno bílé
100
ml
hořčice
2
PL
plnotučné nebo dijonské
tymián
2
ČL
rozmarýn
2
snítky
brambory
500
g
salátové
mrkev
3
ks
na silné plátky
česnek
1
palice, rozdělená na neoloupané stroužky
citronová šťáva
2
PL
petrželka
2
PL
nasekaná
Postup
1
Stehna naložte do marinády z hořčice, másla, vína, tymiánu a rozmarýnu. Nechte aspoň 2 hodiny marinovat.
2
Oloupejte a pokrájejte brambory. Z marinády vyjměte maso a v pekáčku ji smíchejte s bramborami, mrkví, česnekem, citronovou šťávou, solí a 20 minut pečte v troubě vyhřáté na 190 °C. Přidejte maso a pečte ještě 45 minut dozlatova. Podávejte s petrželkou.