Elegantní jídlo, ve kterém si báječně notují chuti kuřete a estragonu.
Suroviny
těstoviny
350
g
olivový olej
2
PL
kuřecí prsa
3
ks
na kousky
česnek
3
stroužky
estragon
čerstvý
smetana
150
ml
12%
špenát
150
g
sůl
pepř
citronová kůra
2
ČL
Postup
1
V osolené vodě podle návodu na obalu, tak, aby byly pevné na skus.
2
Olej rozehřejte ve velké pánvi a zprudka na něm dozlatova osmažte kousky kuřete. Přidejte nadrobno nasekaný česnek, natrhané lístky estragonu, přilijte smetanu a tři lžíce vody, v níž se vaří těstoviny. Zlehka všechno prohřejte.
3
Jakmile se vaření těstovin chýlí ke konci, přisypte k nim špenátové listy – ve vroucí vodě okamžitě zavadnou. Sceďte těstoviny a pořádně je promíchejte s krémovou omáčkou s kuřecím masem. Osolte, opepřete a dochuťte strouhanou kůrou z důkladně omytého citronu.
4
Podávejte s vaším oblíbeným zeleninovým salátem.