Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kuře s kaší s pečeným česnekem
Kuře s kaší s pečeným česnekem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kuře s kaší s pečeným česnekem

5/5 Počet hodnocení: 4
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3150 kcal
Bílkoviny 96 g
Sacharidy 222 g
Tuky 204 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Čím osvěžit obligátní bramborovou kaši? Vsaďte na pastinák a pečený česnek!

Suroviny

máslo 100 g
změklé
česnek pečený 8 stroužek
jen vymáčknuté stroužky
à 330 g
olivový olej
k potírání
sůl mořská
pepř mletý
drcený
Na kaši
oloupaný, nasekaný
(typ C), oloupané, pokrájené
česnek pečený 1
jen vymáčknuté stroužky

Postup

1

Zahřejte troubu na 220 °C, horkovzdušnou na 200 °C. V misce spojte česnek a máslo. Vzniklou směs vložte pod kůži kuřecích stehen. Zvenku kůži potřete olejem, osolte a opepřete. Stehna dejte kůží dolů na plech vyložený pečicím papírem a pečte 30 minut, v půlce obraťte.

2

Na kaši vložte pastinák a brambory do hrnce, zalijte studenou vodou, přiveďte k varu a vařte 15 minut, doměkka. Slijte a vraťte do hrnce. Rozšťouchejte, přidejte máslo, smetanu a česnek a zpracujte šťouchadlem, aby se spojily. Podávejte ke kuřeti s vypečenou šťávou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/10

Apetit magazín