0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kuře s kaší s pečeným česnekem

Kuře s kaší s pečeným česnekem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kuře s kaší s pečeným česnekem

5/5 Počet hodnocení: 1
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3150 kcal
Bílkoviny 96 g
Sacharidy 222 g
Tuky 204 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Čím osvěžit obligátní bramborovou kaši? Vsaďte na pastinák a pečený česnek!

Suroviny

máslo 100 g
změklé
česnek pečený 8 stroužek
jen vymáčknuté stroužky
à 330 g
olivový olej
k potírání
sůl mořská
pepř mletý
drcený
Na kaši
oloupaný, nasekaný
brambory 1 kg
(typ C), oloupané, pokrájené
máslo 50 g
česnek pečený 1
jen vymáčknuté stroužky

1 Zahřejte troubu na 220 °C, horkovzdušnou na 200 °C. V misce spojte česnek a máslo. Vzniklou směs vložte pod kůži kuřecích stehen. Zvenku kůži potřete olejem, osolte a opepřete. Stehna dejte kůží dolů na plech vyložený pečicím papírem a pečte 30 minut, v půlce obraťte.

2 Na kaši vložte pastinák a brambory do hrnce, zalijte studenou vodou, přiveďte k varu a vařte 15 minut, doměkka. Slijte a vraťte do hrnce. Rozšťouchejte, přidejte máslo, smetanu a česnek a zpracujte šťouchadlem, aby se spojily. Podávejte ke kuřeti s vypečenou šťávou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/10

Apetit magazín

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout
  • Tipy a triky

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout

Olivovému oleji se připisují skvělé účinky jako dlouhověkost a zdraví. Je nedílnou součástí středomořské stravy, oblíbený je však po celém světě. Jaký typ olivového oleje si pořídit na salát, s kterým vařit a co znamenají názvy na etiketách...
5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč