Čím osvěžit obligátní bramborovou kaši? Vsaďte na pastinák a pečený česnek!
Suroviny
máslo
100
g
změklé
česnek pečený
8
stroužek
jen vymáčknuté stroužky
kuřecí stehna
4
ks
à 330 g
olivový olej
k potírání
sůl mořská
pepř mletý
drcený
Na kaši
pastinák
200
g
oloupaný, nasekaný
brambory
1
kg
(typ C), oloupané, pokrájené
máslo
50
g
smetana na vaření
60
ml
12%
česnek pečený
1
jen vymáčknuté stroužky
Postup
1
Zahřejte troubu na 220 °C, horkovzdušnou na 200 °C. V misce spojte česnek a máslo. Vzniklou směs vložte pod kůži kuřecích stehen. Zvenku kůži potřete olejem, osolte a opepřete. Stehna dejte kůží dolů na plech vyložený pečicím papírem a pečte 30 minut, v půlce obraťte.
2
Na kaši vložte pastinák a brambory do hrnce, zalijte studenou vodou, přiveďte k varu a vařte 15 minut, doměkka. Slijte a vraťte do hrnce. Rozšťouchejte, přidejte máslo, smetanu a česnek a zpracujte šťouchadlem, aby se spojily. Podávejte ke kuřeti s vypečenou šťávou.