Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kuře s kaší s pečeným česnekem

Čím osvěžit obligátní bramborovou kaši? Vsaďte na pastinák a pečený česnek!

Vydání: 2008/10
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT30M
Pečení 0:30
Kuře

Ingredience

    • 100 g změklého másla
    • 8 stroužků pečeného česneku, jen vymáčknuté stroužky
    • 4 kuřecí stehna (každé zhruba o váze 330 g)
    • olivový olej k potírání
    • mořská sůl a drcený černý pepř

    Na kaši

    • 200 g pastináku, oloupaného a nasekaného
    • 1 kg moučnatých brambor (varný typ C), oloupaných a pokrájených
    • 50 g másla + 60 ml 12% smetany
    • 1 palice pečeného česneku, jen vymáčknuté stroužky

Příprava jídla

1 Zahřejte troubu na 220 °C, horkovzdušnou na 200 °C. V misce spojte česnek a máslo. Vzniklou směs vložte pod kůži kuřecích stehen. Zvenku kůži potřete olejem, osolte a opepřete. Stehna dejte kůží dolů na plech vyložený pečicím papírem a pečte 30 minut, v půlce obraťte. Na kaši vložte pastinák a brambory do hrnce, zalijte studenou vodou, přiveďte k varu a vařte 15 minut, doměkka. Slijte a vraťte do hrnce. Rozšťouchejte, přidejte máslo, smetanu a česnek a zpracujte šťouchadlem, aby se spojily. Podávejte ke kuřeti s vypečenou šťávou.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Pečený česnek

Těstoviny s pečeným česnekem

Steak s omáčkou z pečeného česneku

Teplý fazolovo-houbový salát se zálivkou s pečeným česnekem

REKLAMA

Přidat komentář