Kuře s krémovou kukuřicí, slaninou a parmazánem se stalo hitem našich podzimních večeří. Jednoduchá příprava, lehce dostupné suroviny a ten výsledek? Schválně, přesvědčte se sami...
Suroviny
Postup
Kuřecí řízky obalte ve směsi mouky, nasekaného tymiánu, soli a pepře.
Velkou pánev nebo hrnec (ideálně liti-nový), kam se pohodlně vejde maso, rozehřejte nasucho. Vložte slaninu a zvolna opékejte do křupava. Pak vyjměte a dejte stranou na papírovou kuchyňskou utěrku, aby se odsál přebytečný tuk.
Do výpeku po slanině přilijte 1 lžíci oleje, vložte kuře a opečte jej z obou stran dozlatova. Vyjměte z pánve a dejte stranou.
Vlijte zbývající lžíci olivového oleje, vsypte cibuli a zvolna asi 5 minut restujte dosklovita. Přidejte máslo, kukuřici, česnek a chilli vločky či chilli vlásky. Opékejte a míchejte dalších 5 minut. Pak ztlumte teplotu a přilijte vývar a víno. Vraťte kuře zpět do pánve, přiklopte a duste zhruba 15–20 minut, až změkne.
Na závěr vlijte smetanu, vsypte parmazán, vařte a míchejte dalších několik minut, až se omáčka prohřeje a spojí. Odstavte z ohně a navrch nalámejte opečenou slaninu.
Podávejte posypané čerstvým tymiánem a lístky bazalky.