Svěží a barevná kukuřičná směs s těstovinovou rýží, s citronovou šťávou a bylinkami.
Suroviny
kuřecí prsa
3
ks
pošírovaný, nakrájený na kousky
těstovinová rýže
400
g
máslo
50
g
olivový olej
1
PL
česnek
1
stroužek
prolisovaný
kukuřice
200
g
mražená, rozmrazená a osušená
citronová kůra
2
PL
najemno nastrouhaná
citronová šťáva
2
PL
bazalka
svazek
nahrubo natrhaná
pažitka
3
PL
na 2cm kousky
sýr feta
150
g
nadrobený
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
1 Těstovinovou rýži uvařte podle návodu na obalu v osolené vodě, aby byla ‚al dente‘. Slijte a dejte stranou.
2 Zahřejte nepřilnavou pánev na středním plameni, vložte máslo a olej a minutu prohřívejte. Přidejte česnek, kukuřici a citronovou kůru a opékejte dvě tři minuty, aby byla kukuřice prohřátá a měkká.
3 K podávání naneste kukuřičnou směs a plátky pošírovaného kuřete na těstovinovou rýži spolu s citronovou šťávou, bazalkou, pažitkou, fetou, solí a pepřem. Jezte ihned.