Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kuře s vinnou omáčkou a kadeřávkem

Recept na kuře, který vás příjemně překvapí jednoduchým postupem, snadnou dostupností surovin a dokonale vyváženou chutí.

Vydání: 2020/2
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4–6 osob
Doba přípravy: Do 20 minut
PT30M
Vaření 0:30
Kuře

Ingredience

    • 1 kg kuřecích kousků (čtvrtky, paličky, stehenní řízky...)
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 2 lžíce lístků tymiánu
    • 1 lžíce lístků šalvěje
    • olivový olej na opékání
    • 2 šalotky, nakrájené nadrobno
    • 2 stroužky česneku, drcené
    • 250 ml bílého vína
    • 1–2 lžíce dijonské hořčice
    • 1/3 hrnku smetany ke šlehání
    • 1–2 lžíce hrubozrnné hořčice
    • 500 g kadeřávku
    • bramborová kaše k podávání

Příprava jídla

1 Kuře osolte a opepřete, bylinky nasekejte nadrobno a kuřecí prsa v nich obalte. V hlubší pánvi rozpalte olej a opečte maso dozlatova ze všech stran. Vyjměte a vsypte šalotky a opečte dosklovita. Přidejte česnek, krátce orestujte, vlijte víno a nechte je zprudka téměř odvařit. Přidejte obě hořčice, smetanu, vraťte kuře a zvolna ještě 15–20 minut vařte.

Mezitím vyřízněte z kadeřávku tuhý střed a listy nakrájejte nahrubo. Na posledních 5 minut vmíchejte kadeřávek ke kuřeti. Podávejte s bramborovou kaší.

NĚCO NAVÍC
Použijte kvalitní víno a hrubozrnnou hořčici přidávejte opatrně, ať není omáčka příliš kyselá!

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Maďarská žampionová polévka

Rybí karbanátky

Špízy z panenky s fazolkami

Dýňové špagety

Pochutnejte si na kadeřávku, prozradíme vám jak i proč

Přidat komentář