Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kuře v buffalo omáčce s klínkovým salátem

Tohle grilované kuře si rychle získá všechny milovníky pikantních chutí! 

Vydání: 2019/7
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 6 osob
Doba přípravy: Do 20 minut
+ odležení
PT50M
Kuře Americká

Ingredience

    • 1 lžíce vločkové mořské soli
    • 1 lžíce hnědého cukru
    • 1 lžička mleté uzené papriky
    • 1 lžička jemných česnekových granulí
    • 1 lžička sušeného oregana
    • 12 kuřecích horních stehen
    • 150 g másla
    • 4 stroužky česneku, na velmi drobno
    • 125 ml tabasca
    • nakládané okurky k podávání

    NA SALÁT

    • 100 g majonézy
    • 100 g zakysané smetany
    • 3 lžíce bílého vinného octa
    • 1 lžička jemných česnekových granulí
    • 1 lžíce worcesterské omáčky
    • po hrsti kopru a hladkolisté petrželky, nakrájených nadrobno
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 1 ledový salát, nakrájený na klínky
    • hrst lískových oříšků, opražená a nakrájená nahrubo

Příprava jídla

1 V míse promíchejte sůl, cukr a koření. Pak vložte kuřecí díly a směs do nich důkladně vmasírujte. Nechte odležet 1–4 hodiny.

2 Gril rozehřejte středně až silně a uhlíky shrňte k jedné straně. U plynového grilu zapalte jeden hořák a ostatní nechte vypnuté. Nad zdroj tepla položte kuřecí díly kůží dolů a 5–10 minut opékejte dozlatova a ožehnuta, pak přesuňte na stranu s nepřímým teplem a opékejte pod poklopem 35–40 minut, obracejte a přesunujte každých 5 minut, aby bylo maso uvnitř propečené.

3 Mezitím prošlehejte v misce na zálivku majonézu, zakysanou smetanu, bílý vinný ocet, česnekové granule, worcesterskou omáčku, bylinky a trochu soli a pepře, pak vychlaďte. Salát nakrájejte na klínky a dejte chladit.

4 V pánvičce rozpusťte máslo a jemně v něm smažte česnek 3–4 minuty, aby se rozvoněl, pak přilijte tabasco. Nalijte do mísy. Do omáčky vložte hotové kuřecí díly a dobře promíchejte. Ihned podávejte s klínky salátu smočenými v zálivce, posypanými oříšky, doplněné kyselými okurkami.

KDYŽ SE NEVYDAŘÍ POČASÍ, ZACHRÁNÍ VÁS TROUBA

  • KUŘE Pečte při 220/200°C kůží nahoru na plechu, pokapané olivovým olejem, 45 minut, aby bylo ožehnuté a propečené. Pak promíchejte s omáčkou.
     

Foto: Ant Duncan
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Vepřová plec na pivu se salsou z ožehnutých rajčat

Picanha v cajunském koření s fazolovým salátem

Tandoori květák s rýžovým salátem

Mezze s ožehnutými baby lilky

REKLAMA

Přidat komentář