Tohle grilované kuře si rychle získá všechny milovníky pikantních chutí!
Suroviny
Postup
V míse promíchejte sůl, cukr a koření. Pak vložte kuřecí díly a směs do nich důkladně vmasírujte. Nechte odležet 1–4 hodiny.
Gril rozehřejte středně až silně a uhlíky shrňte k jedné straně. U plynového grilu zapalte jeden hořák a ostatní nechte vypnuté. Nad zdroj tepla položte kuřecí díly kůží dolů a 5–10 minut opékejte dozlatova a ožehnuta, pak přesuňte na stranu s nepřímým teplem a opékejte pod poklopem 35–40 minut, obracejte a přesunujte každých 5 minut, aby bylo maso uvnitř propečené.
Mezitím prošlehejte v misce na zálivku majonézu, zakysanou smetanu, bílý vinný ocet, česnekové granule, worcesterskou omáčku, bylinky a trochu soli a pepře, pak vychlaďte. Salát nakrájejte na klínky a dejte chladit.
V pánvičce rozpusťte máslo a jemně v něm smažte česnek 3–4 minuty, aby se rozvoněl, pak přilijte tabasco. Nalijte do mísy. Do omáčky vložte hotové kuřecí díly a dobře promíchejte. Ihned podávejte s klínky salátu smočenými v zálivce, posypanými oříšky, doplněné kyselými okurkami.
KDYŽ SE NEVYDAŘÍ POČASÍ, ZACHRÁNÍ VÁS TROUBA
KUŘE Pečte při 220/200°C kůží nahoru na plechu, pokapané olivovým olejem, 45 minut, aby bylo ožehnuté a propečené. Pak promíchejte s omáčkou.