Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kuře v buffalo omáčce s klínkovým salátem

Kuře v buffalo omáčce s klínkovým salátem
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
sdílet:

Kuře v buffalo omáčce s klínkovým salátem

5/5 Počet hodnocení: 1
Více než hodinu Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4931 kcal
Bílkoviny 223 g
Sacharidy 47 g
Tuky 429 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tohle grilované kuře si rychle získá všechny milovníky pikantních chutí! 

Suroviny

sůl vločková 1 PL
hnědý cukr 1 PL
paprika mletá uzená 1 ČL
česnek sušený 1 ČL
oregano 1 ČL
sušené
máslo 150 g
česnek 4 stroužek
najemno
tabasco 125 ml
nakládané okurčičky k podávání
Na salát
majonéza 100 g
vinný ocet bílý 3 PL
česnek sušený 1 ČL
jemné
worchestrová omáčka 1 PL
kopr hrst
nadrobno
petrželka hrst
nadrobno
sůl
pepř
čerstvě mletý
ledový salát 1 ks
na klínky
lískové oříšky hrst
opražené, nahrubo

1 V míse promíchejte sůl, cukr a koření. Pak vložte kuřecí díly a směs do nich důkladně vmasírujte. Nechte odležet 1–4 hodiny.

2 Gril rozehřejte středně až silně a uhlíky shrňte k jedné straně. U plynového grilu zapalte jeden hořák a ostatní nechte vypnuté. Nad zdroj tepla položte kuřecí díly kůží dolů a 5–10 minut opékejte dozlatova a ožehnuta, pak přesuňte na stranu s nepřímým teplem a opékejte pod poklopem 35–40 minut, obracejte a přesunujte každých 5 minut, aby bylo maso uvnitř propečené.

3 Mezitím prošlehejte v misce na zálivku majonézu, zakysanou smetanu, bílý vinný ocet, česnekové granule, worcesterskou omáčku, bylinky a trochu soli a pepře, pak vychlaďte. Salát nakrájejte na klínky a dejte chladit.

4 V pánvičce rozpusťte máslo a jemně v něm smažte česnek 3–4 minuty, aby se rozvoněl, pak přilijte tabasco. Nalijte do mísy. Do omáčky vložte hotové kuřecí díly a dobře promíchejte. Ihned podávejte s klínky salátu smočenými v zálivce, posypanými oříšky, doplněné kyselými okurkami.

KDYŽ SE NEVYDAŘÍ POČASÍ, ZACHRÁNÍ VÁS TROUBA

  • KUŘE Pečte při 220/200°C kůží nahoru na plechu, pokapané olivovým olejem, 45 minut, aby bylo ožehnuté a propečené. Pak promíchejte s omáčkou.
     

Foto: Ant Duncan
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/7

Apetit magazín

Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Edice Apetit se rozrůstá o další novinku. Línou kuchařku jsme ušili na míru všem, kteří rádi dobře jedí, ale nemají čas nebo chuť trávit v kuchyni dlouhé hodiny. Kniha je plná receptů, které pravděpodobně znáte. My jsme je ale zjednodušili...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
339 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč