Kuře v buffalo omáčce s klínkovým salátem

Kuře v buffalo omáčce s klínkovým salátem

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4931 kcal
Bílkoviny 223 g
Cukr 47 g
Tuky 429 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tohle grilované kuře si rychle získá všechny milovníky pikantních chutí! 

Suroviny

1 PL
vločková mořská sůl
hnědý cukr 1 PL
1 ČL
uzená paprika mletá
česnek sušený 1 ČL
jemné
oregano 1 ČL
kuřecí stehna 12 ks
máslo 150 g
česnek 4 stroužek
na velmi drobno
tabasco 125 ml
nakládané okurčičky k podávání
Na salát
majonéza 100 g
zakysaná smetana 100 g
vinný ocet bílý 3 PL
česnek sušený 1 ČL
jemné
worcesterská omáčka 1 PL
kopr hrst
nadrobno
petrželka hrst
nadrobno
sůl
pepř
čerstvě mletý
ledový salát 1 ks
na klínky
lískové oříšky hrst
opražené, nahrubo

1 V míse promíchejte sůl, cukr a koření. Pak vložte kuřecí díly a směs do nich důkladně vmasírujte. Nechte odležet 1–4 hodiny.

2 Gril rozehřejte středně až silně a uhlíky shrňte k jedné straně. U plynového grilu zapalte jeden hořák a ostatní nechte vypnuté. Nad zdroj tepla položte kuřecí díly kůží dolů a 5–10 minut opékejte dozlatova a ožehnuta, pak přesuňte na stranu s nepřímým teplem a opékejte pod poklopem 35–40 minut, obracejte a přesunujte každých 5 minut, aby bylo maso uvnitř propečené.

3 Mezitím prošlehejte v misce na zálivku majonézu, zakysanou smetanu, bílý vinný ocet, česnekové granule, worcesterskou omáčku, bylinky a trochu soli a pepře, pak vychlaďte. Salát nakrájejte na klínky a dejte chladit.

4 V pánvičce rozpusťte máslo a jemně v něm smažte česnek 3–4 minuty, aby se rozvoněl, pak přilijte tabasco. Nalijte do mísy. Do omáčky vložte hotové kuřecí díly a dobře promíchejte. Ihned podávejte s klínky salátu smočenými v zálivce, posypanými oříšky, doplněné kyselými okurkami.

KDYŽ SE NEVYDAŘÍ POČASÍ, ZACHRÁNÍ VÁS TROUBA

  • KUŘE Pečte při 220/200°C kůží nahoru na plechu, pokapané olivovým olejem, 45 minut, aby bylo ožehnuté a propečené. Pak promíchejte s omáčkou.
     

Foto: Ant Duncan
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Jak na to

Nejlepší italské semifreddo krok za krokem

Pravé italské semifreddo je nadýchané, na jazyku taje a rozplývá se. Osvěžující semifreddo je pro léto je pro jako stvořené. Připravili jsme pro vás tipy, jak si mražený italský dezert připravit doma. ...
  • Tipy a triky

Zeptejte se redakce: Biskupský chlebíček

Milujete biskupský chlebíček? Tato jednoduchá pochoutka může posloužit jako chutný dezert i jako sladká svačinka. Poradíme vám, z jakého těsta je nejlepší ho připravit.    ...

Jak na nejlepší ovocný salát?

Zahrádky, trhy i obchody nabízejí moře lahodných ovocných plodů, které přímo žadoní o zpracování. Možností je spoustu. Můžete se pustit třeba do výroby džemu, kompotu nebo sirupu. Ale nejvíc zdravých látek se ukrývá v čerstvém ovoci, proto...
  • Tipy a triky

5 evergreenů rychlého občerstvení z českých koupališť

K českému koupališti neodmyslitelně patří oblíbené  gastrorychlovky: párek v rohlíku, smažák v housce, langoš, hranolky nebo kuřecí nugetky. V principu nejde o nic špatného, provedení ale může někdy kulhat. Připravte si...
  • Jak na to

3 tipy na rychlé jednohubky na špejli

Obyčejné jednohubky z pečiva a pomazánky známe všichni. Modernější alternativou jsou kanapky ze zeleniny a hummusu či lehké tvarohové pěny. Znáte ale jednohubky na špejli?   ...

Obchod Apetit