Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
2/5 Počet hodnocení: 4
Více než hodinu Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3342 kcal
Bílkoviny 188 g
Sacharidy 231 g
Tuky 176 g
Vláknina 32 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Příprava zabere pouhou čtvrthodinu – pak už přenechte veškerou práci sporáku.

Suroviny

česnek 2 stroužky
rozdrcené
kmín 1 PL
koriandr čerstvý 1 PL
olivový olej 2 PL
bez kosti
velká, najemno
červená
vývar kuřecí 700 ml
sušené meruňky 200 g
skořice 1 svitek

Postup

1

Předehřejte troubu na 180 °C. Smíchejte česnek s kořením a lžící olivového oleje. Vzniklou směsí důkladně ze všech stran potřete kuřecí maso.

2

Rozehřejte hrnec, který můžete dát i do trouby, a asi pět minut v něm z obou stran restujte kuřecí maso. Vyjměte a dejte stranou. Zmírněte plamen, přilijte zbylý olej a pět minut na něm opékejte cibuli, aby změkla.

3

Přidejte čočku, rajčata, kečup i meruňky spařené podle návodu na obalu, zalijte vývarem a přiveďte k varu. Navrch položte kuřecí stehýnka (přidejte i případnou vypečenou šťávu) a skořici. Přiklopte, dejte do trouby a duste asi hodinu a půl, dokud maso není měkké a omáčka hustá.

4

Podávejte s kuskusem a salátem z rajčat a okurek nebo s jednoduchým listovým salátem.

Apetit magazín

AD
Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr
  • Zajímavosti

Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr

Dubaj je město, které se může pochlubit nekonečnou paletou gastronomických zážitků. V tomto článku se zaměříme na čtyři restaurace, které představují unikátní aspekty dubajské kulinářské scény a nabízejí jedinečné koncepty a hluboké...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč