Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
2/5 Počet hodnocení: 4
Více než hodinu Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3342 kcal
Bílkoviny 188 g
Sacharidy 231 g
Tuky 176 g
Vláknina 32 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Příprava zabere pouhou čtvrthodinu – pak už přenechte veškerou práci sporáku.

Suroviny

česnek 2 stroužky
rozdrcené
kmín 1 PL
koriandr čerstvý 1 PL
olivový olej 2 PL
bez kosti
velká, najemno
červená
vývar kuřecí 700 ml
sušené meruňky 200 g
skořice 1 svitek

Postup

1

Předehřejte troubu na 180 °C. Smíchejte česnek s kořením a lžící olivového oleje. Vzniklou směsí důkladně ze všech stran potřete kuřecí maso.

2

Rozehřejte hrnec, který můžete dát i do trouby, a asi pět minut v něm z obou stran restujte kuřecí maso. Vyjměte a dejte stranou. Zmírněte plamen, přilijte zbylý olej a pět minut na něm opékejte cibuli, aby změkla.

3

Přidejte čočku, rajčata, kečup i meruňky spařené podle návodu na obalu, zalijte vývarem a přiveďte k varu. Navrch položte kuřecí stehýnka (přidejte i případnou vypečenou šťávu) a skořici. Přiklopte, dejte do trouby a duste asi hodinu a půl, dokud maso není měkké a omáčka hustá.

4

Podávejte s kuskusem a salátem z rajčat a okurek nebo s jednoduchým listovým salátem.

Apetit magazín

KVÍZ: Máte rádi tureckou kuchyni a kolik toho o ní víte?
  • Kvízy

KVÍZ: Máte rádi tureckou kuchyni a kolik toho o ní víte?

Když se řekne turecká kuchyně, většině z nás se vybaví kebab. Turecká kuchyně má však bohatou tradici a její jídelníček je velmi rozmanitý a pestrý. Patří do ní skopové a jehněčí maso, jako příloha převládá rýže. Turci ale milují i...