Příprava zabere pouhou čtvrthodinu – pak už přenechte veškerou práci sporáku.
Postup
Předehřejte troubu na 180 °C. Smíchejte česnek s kořením a lžící olivového oleje. Vzniklou směsí důkladně ze všech stran potřete kuřecí maso.
Rozehřejte hrnec, který můžete dát i do trouby, a asi pět minut v něm z obou stran restujte kuřecí maso. Vyjměte a dejte stranou. Zmírněte plamen, přilijte zbylý olej a pět minut na něm opékejte cibuli, aby změkla.
Přidejte čočku, rajčata, kečup i meruňky spařené podle návodu na obalu, zalijte vývarem a přiveďte k varu. Navrch položte kuřecí stehýnka (přidejte i případnou vypečenou šťávu) a skořici. Přiklopte, dejte do trouby a duste asi hodinu a půl, dokud maso není měkké a omáčka hustá.
Podávejte s kuskusem a salátem z rajčat a okurek nebo s jednoduchým listovým salátem.