Kuře zapečené s hříbky a bramborami

Kuře zapečené s hříbky a bramborami

4.5 / 5. Počet hodnocení: 11
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3308 kcal
Bílkoviny 196 g
Sacharidy 289 g
Tuky 152 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Skvělá večeře i oběd na druhý den!

Suroviny

houby 20 g
hřibovité, sušené
mouka pšeničná hladká 35 g
sůl
pepř
čerstvě mletý
kuřecí stehenní řízky 800 g
očištěné a nakrájené
olivový olej 2 PL
a další pak na pokapání
pórek 2 ks
jen bílé části, nakrájené najemno
tymián 3
lístky odrhnuté
zakysaná smetana 250 g
brambory nové 500 g
drobné, vydrhnuté, např.grenaille

1 Troubu rozehřejte na 240°C. Brambory uvařte ve slupce doměkka, pak slijte a dejte stranou. Mezitím zalijte houby 300 ml vroucí vody a nechte zakryté stát, aby nasákly tekutinu a změkly.

2 Do mísy nasypte mouku, smíchejte ji se solí a pepřem a přidejte nakrájené kuřecí maso. Důkladně promíchejte, aby se kousky kuřete obalily moukou. Ve velké pánvi rozehřejte olej na vyšší teplotu a přidejte kuře. Opékejte 5 minut, občas promíchejte. Přidejte nakrájený pórek, tymián a opékej- te společně ještě dalších pár minut, dokud pórek nezměkne.

3 Maso s pórkem přemístěte do pekáčku nebo jiné vhodné nádoby na zapékání o objemu zhruba 2 litry. Do hub i s vodou, v níž se namáčely, přidejte crème fraîche, rozmíchejte a nalijte na maso. Brambory přepulte, lehce rozmáčkněte a rozprostřete na vršek pekáčku. Pokapejte olivovým olejem a vložte do trouby. Pečte 20–25 minut, nebo dokud nejsou brambory opečené dozlatova.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/11

Komentáře

Markéta Bittnerová

Rychlé, jednoduché a hlavně moc dobré. Brambory se upekly krásně dokřupava. Určitě stojí za vyzkoušení! :-)

Apetit magazín

KVÍZ: Jste zdatný kuchař?
  • Kvízy

KVÍZ: Jste zdatný kuchař?

Začínáte s vařením nebo svým kuchařským uměním běžně rozdáváte radost svému okoolá? Jak dobře se orientujete v surovinách či postupech přípravy? Máme pro vás jednoduchý kvíz, který prověří vaše kuchařské znalosti. Otestujte se a zjistěte,...
Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?
  • Tipy a triky

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?

Ochutnejte anýzovku francouzského původu, která za svou slávu vděčí absintu. Oblíbený destilát s výraznou chutí a typickým zakalenám  spatřil světlo světa jako náhrada za absint, který si vysloužil zákaz. Pastis můžete například v...

Obchod Apetit