Kuře zapečené s hříbky a bramborami

Kuře zapečené s hříbky a bramborami

Hodnocení receptu
Průměr: 4.5 ()
Do hodiny Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3308 kcal
Bílkoviny 196 g
Cukr 289 g
Tuky 152 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Skvělá večeře i oběd na druhý den!

Suroviny

houby 20 g
hřibovité, sušené
mouka pšeničná hladká 35 g
sůl
pepř
čerstvě mletý
kuřecí stehenní řízky 800 g
očištěné a nakrájené
olivový olej 2 PL
a další pak na pokapání
pórek 2 ks
jen bílé části, nakrájené najemno
tymián 3
lístky odrhnuté
zakysaná smetana 250 g
lze nahradit hustou zakysanou smetanou
brambory nové 500 g
drobné, vydrhnuté, např.grenaille

1 Troubu rozehřejte na 240°C. Brambory uvařte ve slupce doměkka, pak slijte a dejte stranou. Mezitím zalijte houby 300 ml vroucí vody a nechte zakryté stát, aby nasákly tekutinu a změkly.

2 Do mísy nasypte mouku, smíchejte ji se solí a pepřem a přidejte nakrájené kuřecí maso. Důkladně promíchejte, aby se kousky kuřete obalily moukou. Ve velké pánvi rozehřejte olej na vyšší teplotu a přidejte kuře. Opékejte 5 minut, občas promíchejte. Přidejte nakrájený pórek, tymián a opékej- te společně ještě dalších pár minut, dokud pórek nezměkne.

3 Maso s pórkem přemístěte do pekáčku nebo jiné vhodné nádoby na zapékání o objemu zhruba 2 litry. Do hub i s vodou, v níž se namáčely, přidejte crème fraîche, rozmíchejte a nalijte na maso. Brambory přepulte, lehce rozmáčkněte a rozprostřete na vršek pekáčku. Pokapejte olivovým olejem a vložte do trouby. Pečte 20–25 minut, nebo dokud nejsou brambory opečené dozlatova.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

Komerční sdělení
  • Koktejl

K létu patří piknik a bublinky!

I ty, Brute? Pod označením Brut Nature se skrývají sekty, které mají 0-3 gramů cukru na litr. Zpravidla to znamená, že do vína nebyl přidán žádný cukr. Extra Brut jsou zase sekty s obsahem zbytkového cukru 0-6 g na litr. A vína označen...
  • Tipy na víkend

PRÁVĚ TEĎ: Apetit piknik je tady! Oslavte s námi léto

Jupí, po týdnech příprav a nedočkavého těšení jsme se konečně dočkali. Je sobota 19. června 2021 a gastronomický svátek časopisu Apetit právě začíná. Sbalte košíky, vezměte celou rodinu a přijďte za námi do Grébovky. Od 10 hodin na vás čeká...

Obchod Apetit