Skvělá večeře i oběd na druhý den!
Suroviny
Postup
Troubu rozehřejte na 240°C. Brambory uvařte ve slupce doměkka, pak slijte a dejte stranou. Mezitím zalijte houby 300 ml vroucí vody a nechte zakryté stát, aby nasákly tekutinu a změkly.
Do mísy nasypte mouku, smíchejte ji se solí a pepřem a přidejte nakrájené kuřecí maso. Důkladně promíchejte, aby se kousky kuřete obalily moukou. Ve velké pánvi rozehřejte olej na vyšší teplotu a přidejte kuře. Opékejte 5 minut, občas promíchejte. Přidejte nakrájený pórek, tymián a opékej- te společně ještě dalších pár minut, dokud pórek nezměkne.
Maso s pórkem přemístěte do pekáčku nebo jiné vhodné nádoby na zapékání o objemu zhruba 2 litry. Do hub i s vodou, v níž se namáčely, přidejte crème fraîche, rozmíchejte a nalijte na maso. Brambory přepulte, lehce rozmáčkněte a rozprostřete na vršek pekáčku. Pokapejte olivovým olejem a vložte do trouby. Pečte 20–25 minut, nebo dokud nejsou brambory opečené dozlatova.
Komentáře
Rychlé, jednoduché a hlavně moc dobré. Brambory se upekly krásně dokřupava. Určitě stojí za vyzkoušení! :-)