0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kuřecí Cordon Bleu

Kuřecí Cordon Bleu

3.5 / 5. Počet hodnocení: 8
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2298 kcal
Bílkoviny 241 g
Sacharidy 10 g
Tuky 134 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kdo by neměl rád řízky v trojobalu? A co teprve, když jsou plněné! Tyhle navíc nemusíte smažit, připravíte je jednoduše v troubě všechny najednou a s podstatně menším množstvím tuku.

Suroviny

kuřecí prsa 4 ks
sůl
pepř
čerstvě mletý
šunka 4 plátky
od kosti
sýr gruyère 100 g
nahrubo nastrouhaný
gorgonzola 50 g
rozdrobená
bazalka 1 svazek
nadrobno nasekaná
mouka pšeničná hladká
na obalení
vejce 2 ks
prošlehaná
strouhanka panko
na obalení
olivový olej
trocha, na zastříknutí
K podávání
majonéza
citron
klínky

1 Troubu předehřejte na 200°C. Kuřecí prsa po straně prořízněte, otevřete jako knihu a pak naklepejte mezi 2 vrstvami potravinářské fólie na rovnoměrné, 1cm silné plátky, z obou stran osolte a opepřete. Na plátky masa rozložte šunku, posypte oběma druhy sýrů a bazalkou, pevně uzavřete a zafixujte párátkem.

2 Připravené balíčky masa obalte v trojobalu – nejprve v hladké mouce, pak v prošlehaných vejcích a nakonec ve strouhance. Obalené maso vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem a zastříkněte trochou olivového oleje. Pečte 25–30 minut dozlatova.

3 Podávejte s majonézou a klínky citronu na pokapání. Jako příloha bude skvělá bramborová kaše.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/10

Apetit magazín

Jak na nejlepší chili con carne
  • Poradna

Jak na nejlepší chili con carne

Texaský pokrm chili con carne v překladu znamená chilli s masem a každý kuchař ho připravuje trochu jinak. Neodolatelnou chuť a vůni jídlo získá přidáním ostrých papriček, římského kmínu a čokolády. Díky radám v článku připravíte hrnec plný...
Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!
  • Tipy a triky

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!

Dobrá večeře nemusí být jen ta teplá, lze ji připravit i bez hodin strávených u plotny. Přinášíme vám tipy na studené večeře, na kterých si nejen pochutnáte, ale ušetříte navíc čas i peníze! Spoustu skvělých receptů najdete v článku a v...
Nejlepší rajčatové saláty
  • Suroviny

Nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
Jak správně uvařit vejce
  • Jak na to

Jak správně uvařit vejce

Bojujete, když vaříte vajíčka? Toužíte po vejcích naměkko, ale pokaždé jsou žloutky tužší, než je vám milé? Poradíme vám, jak správně uvařit vejce, aby měla neporušenou skořápku a obsah podle vašich představ.  ...

Obchod Apetit