
Kuřecí Cordon Bleu
Kdo by neměl rád řízky v trojobalu? A co teprve, když jsou plněné! Tyhle navíc nemusíte smažit, připravíte je jednoduše v troubě všechny najednou a s podstatně menším množstvím tuku.
Ingredience
- 4 kuřecí prsa
- sůl a čerstvě mletý černý pepř
- 4 plátky šunky od kosti
- 100 g sýra gruyère, nastrouhaného nahrubo
- 50 g gorgonzoly, rozdrobené
- svazek čerstvé bazalky, nasekanýnadrobno
- hladká mouka na obalení
- 2 vejce, prošlehaná strouhanka panko na obalení trocha olivového oleje
- na zastříknutí
- majonéza
- klínky citronu
K PODÁVÁNÍ
Příprava jídla
1 Troubu předehřejte na 200°C. Kuřecí prsa po straně prořízněte, otevřete jako knihu a pak naklepejte mezi 2 vrstvami potravinářské fólie na rovnoměrné, 1cm silné plátky, z obou stran osolte a opepřete. Na plátky masa rozložte šunku, posypte oběma druhy sýrů a bazalkou, pevně uzavřete a zafixujte párátkem.
2 Připravené balíčky masa obalte v trojobalu – nejprve v hladké mouce, pak v prošlehaných vejcích a nakonec ve strouhance. Obalené maso vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem a zastříkněte trochou olivového oleje. Pečte 25–30 minut dozlatova.
3 Podávejte s majonézou a klínky citronu na pokapání. Jako příloha bude skvělá bramborová kaše.
Přidat komentář