Kuřecí Cordon Bleu

Kuřecí Cordon Bleu

Hodnocení receptu
Průměr: 2.8 (4)
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2298 kcal
Bílkoviny 241 g
Sacharidy 10 g
Tuky 134 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kdo by neměl rád řízky v trojobalu? A co teprve, když jsou plněné! Tyhle navíc nemusíte smažit, připravíte je jednoduše v troubě všechny najednou a s podstatně menším množstvím tuku.

Související recepty

Suroviny

kuřecí prsa 4 ks
sůl
pepř
čerstvě mletý
šunka 4 plátky
od kosti
gruyère 100 g
nahrubo nastrouhaný
gorgonzola 50 g
rozdrobená
bazalka 1 svazek
nadrobno nasekaná
mouka pšeničná hladká
na obalení
vejce 2 ks
prošlehaná
strouhanka panko
na obalení
olivový olej
trocha, na zastříknutí
K podávání
majonéza
citron
klínky

1 Troubu předehřejte na 200°C. Kuřecí prsa po straně prořízněte, otevřete jako knihu a pak naklepejte mezi 2 vrstvami potravinářské fólie na rovnoměrné, 1cm silné plátky, z obou stran osolte a opepřete. Na plátky masa rozložte šunku, posypte oběma druhy sýrů a bazalkou, pevně uzavřete a zafixujte párátkem.

2 Připravené balíčky masa obalte v trojobalu – nejprve v hladké mouce, pak v prošlehaných vejcích a nakonec ve strouhance. Obalené maso vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem a zastříkněte trochou olivového oleje. Pečte 25–30 minut dozlatova.

3 Podávejte s majonézou a klínky citronu na pokapání. Jako příloha bude skvělá bramborová kaše.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/10

Apetit magazín

Komerční sdělení
Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?
  • Koktejl

Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?

Víno je nesmazatelně vepsané do naší kultury, i když si to mnohdy ani neuvědomujeme. Důkazem je fakt, že sklenka vína je pro nás vždy spjatá s nejrůznějšími životními okamžiky. Jak ale vybírat, a neudělat chybu? ...
Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu
  • Novinky a zajímavosti

Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu

Sychravé podzimní dny přímo vybízejí k tomu, abychom vařili jídla, která nás zahřejí na těle i na duchu. Přesně takové recepty jsme si pro vás připravili do listopadového čísla Apetitu. Na co se můžete na stránkách nového vydání těšit? ...

Obchod Apetit