Kuřecí Cordon Bleu

Kuřecí Cordon Bleu

3 / 5. Počet hodnocení: 5
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2298 kcal
Bílkoviny 241 g
Sacharidy 10 g
Tuky 134 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kdo by neměl rád řízky v trojobalu? A co teprve, když jsou plněné! Tyhle navíc nemusíte smažit, připravíte je jednoduše v troubě všechny najednou a s podstatně menším množstvím tuku.

Suroviny

kuřecí prsa 4 ks
sůl
pepř
čerstvě mletý
šunka 4 plátky
od kosti
sýr gruyère 100 g
nahrubo nastrouhaný
gorgonzola 50 g
rozdrobená
bazalka 1 svazek
nadrobno nasekaná
mouka pšeničná hladká
na obalení
vejce 2 ks
prošlehaná
strouhanka panko
na obalení
olivový olej
trocha, na zastříknutí
K podávání
majonéza
citron
klínky

1 Troubu předehřejte na 200°C. Kuřecí prsa po straně prořízněte, otevřete jako knihu a pak naklepejte mezi 2 vrstvami potravinářské fólie na rovnoměrné, 1cm silné plátky, z obou stran osolte a opepřete. Na plátky masa rozložte šunku, posypte oběma druhy sýrů a bazalkou, pevně uzavřete a zafixujte párátkem.

2 Připravené balíčky masa obalte v trojobalu – nejprve v hladké mouce, pak v prošlehaných vejcích a nakonec ve strouhance. Obalené maso vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem a zastříkněte trochou olivového oleje. Pečte 25–30 minut dozlatova.

3 Podávejte s majonézou a klínky citronu na pokapání. Jako příloha bude skvělá bramborová kaše.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/10

Apetit magazín

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?
  • Tipy a triky

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?

Ochutnejte anýzovku francouzského původu, která za svou slávu vděčí absintu. Oblíbený destilát s výraznou chutí a typickým zakalenám  spatřil světlo světa jako náhrada za absint, který si vysloužil zákaz. Pastis můžete například v...
Jak zpracovat květy černého bezu: sladké i slané tipy
  • Tipy a triky

Jak zpracovat květy černého bezu: sladké i slané tipy

Černý bez nemusíme dlouze představovat. Patří mezi keře, kterého si cení všichni milovníci bylin. Když zavoní, láká nás, abychom z jeho květů připravili stejně omamně vonící sirupy a šťávy nebo si usmažili květové řízečky....
Dort krále Oskara II.: Upečte si oblíbený Ikea dezert sami!
  • Tipy redakce

Dort krále Oskara II.: Upečte si oblíbený Ikea dezert sami!

Obchodní dům Ikea láká kromě nábytku na spoustu švédských dobrot. Jednou z nich je také mandlový dort krále Oskara II. Kdo už tento skvostný zákusek někdy ochutnal, věříme, že ne jen jednou. S naším receptem si ho můžete upéct...

Obchod Apetit