Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kuřecí Cordon Bleu

Kdo by neměl rád řízky v trojobalu? A co teprve, když jsou plněné! Tyhle navíc nemusíte smažit, připravíte je jednoduše v troubě všechny najednou a s podstatně menším množstvím tuku.

Vydání: 2019/10
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT30M
Pečení 0:30
Kuře Francouzská

Ingredience

    • 4 kuřecí prsa
    • sůl a čerstvě mletý černý pepř
    • 4 plátky šunky od kosti
    • 100 g sýra gruyère, nastrouhaného nahrubo
    • 50 g gorgonzoly, rozdrobené
    • svazek čerstvé bazalky, nasekanýnadrobno
    • hladká mouka na obalení
    • 2 vejce, prošlehaná strouhanka panko na obalení trocha olivového oleje
    • na zastříknutí

    K PODÁVÁNÍ

    • majonéza
    • klínky citronu

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 200°C. Kuřecí prsa po straně prořízněte, otevřete jako knihu a pak naklepejte mezi 2 vrstvami potravinářské fólie na rovnoměrné, 1cm silné plátky, z obou stran osolte a opepřete. Na plátky masa rozložte šunku, posypte oběma druhy sýrů a bazalkou, pevně uzavřete a zafixujte párátkem.

2 Připravené balíčky masa obalte v trojobalu – nejprve v hladké mouce, pak v prošlehaných vejcích a nakonec ve strouhance. Obalené maso vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem a zastříkněte trochou olivového oleje. Pečte 25–30 minut dozlatova.

3 Podávejte s majonézou a klínky citronu na pokapání. Jako příloha bude skvělá bramborová kaše.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Zelené kari s tofu a rýžovými nudlemi

Vaječná omeleta s čedarem a bylinkami

Čokoládová pěna se solí a malinami

REKLAMA

Přidat komentář