Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kuřecí křidýlka na thajský způsob

Pikantní, a přitom sladká křidýlka můžete připravit rodině k večeři, ale také jako pohoštění na večírek. Současně s nimi však na stůl postavte misku s teplou vodou a kapkou citronové šťávy.

Vydání: 2017/4
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut
+ marinování
PT35M
Pečení 0:35
Kuře

Ingredience

    • 100g tekutého medu nebo zlatého sirupu
    • 2 stroužky česneku, rozdrcené
    • 2cm kousek zázvoru, oloupaný a nakrájený najemno
    • 1 stonek citronové trávy, spodní část nasekaná najemno
    • 1 lžička drcených sušených chilli papriček (nebo podle chuti)
    • 60ml sójové omáčky
    • 60ml rýžového vinného octa
    • 1kg kuřecích křídel
    • podrcené arašídy na posypání + další k podávání
    • sůl
    • lístky koriandru, 2 limety, k podávání

Příprava jídla

1 V míse smíchejte med nebo sirup, česnek, zázvor, citronovou trávu, chilli, sójovku a ocet. Marinádou přelijte maso, promíchejte a nechte minimálně 30 minut marinovat v chladu.

2 Troubu vyhřejte na 200/180°C. Křidýlka vyjměte z marinády, vložte do pekáčku a pečte 25–30 minut dozlatova. Každých 5 minut otočte. Nakonec přelijte zbylou marinádou, posypte drcenými arašídy, zvyšte teplotu v troubě na 220/200°C a dopečte ještě asi 5 minut.

3 Před podáváním podle chuti dosolte, posypte křidýlka nasekaným koriandrem a podávejte s klínky limet na pokapání a se zbylými arašídy.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Mrkvová polévka s červenou čočkou a medvědím pestem

Opékané nudle soba

Zapékané těstoviny

Pikantní losos s harissou a kuskusem

30 pořádně pálivých jídel

Přidat komentář