Kung pao je klasika čínské kuchyně. Tradiční sečuánská verze se připravuje se sušenými chilli papričkami, ale my místo nich použili čerstvé.
Suroviny
Postup
Ve velkém woku na středním plameni rozehřejte olej a kešú oříšky za stálého míchání opékejte několik minut, dokud nezhnědnou. Pomocí děrované naběračky je vyndejte na talíř a dejte stranou.
Kuře dobře osolte, opepřete podle chuti, zvyšte plamen a opékejte 5–10 minut nebo dokud není dobře propečené. Vyndejte na talíř.
Celer, červenou chilli papričku a zelenou a červenou papriku opékejte 5 minut nebo do změknutí a zhnědnutí okrajů. Přidejte česnek, zázvor, kuličky sečuánského pepře a jarní cibulku a smažte ještě asi minutu.
Smíchejte kukuřičný škrob, rýžové víno a sójovou omáčku a vytvořte z nich pastu, poté postupně za stálého míchání přilévejte 200 ml vody. Nakonec přidejte cukr.
Omáčku vlijte do pánve k zelenině, přidejte kuřecí maso a kešú oříšky a duste 10 minut, nebo dokud omáčka nezhoustne a vše v ní hezky neobalí.
Podávejte s rýží a extra chilli papričkami, chcete-li.
Zdroj: Olive Magazine