Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kuřecí kung pao
ZDROJ: Olive Magazine
sdílet:
3.9/5 Počet hodnocení: 32
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1686 kcal
Bílkoviny 106 g
Sacharidy 106 g
Tuky 88 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kung pao je klasika čínské kuchyně. Tradiční sečuánská verze se připravuje se sušenými chilli papričkami, ale my místo nich použili čerstvé. 

Související recepty

Suroviny

rostlinný olej 2 PL
kešú 1 hrst
kuřecí stehenní řízky 500 g
nakrájené na kousky velikosti sousta
sůl
pepř
čerstvě drcený
řapíkatý celer 1 ks
na plátky
červená, na plátky + navíc k podávání
na kostky
na kostky
česnek 3 stroužky
na plátky
zázvor (čerstvý) 2 cm
najemno nasekaný
pepř 1 ČL
nejlépe sečuánský, drcený
jarní cibulka
škrob 2 ČL
kukuřičný
čínské
sójová omáčka 1 PL
rýže vařená
k podávání

Postup

1

Ve velkém woku na středním plameni rozehřejte olej a kešú oříšky za stálého míchání opékejte několik minut, dokud nezhnědnou. Pomocí děrované naběračky je vyndejte na talíř a dejte stranou.

2

Kuře dobře osolte, opepřete podle chuti, zvyšte plamen a opékejte 5–10 minut nebo dokud není dobře propečené. Vyndejte na talíř.

3

Celer, červenou chilli papričku a zelenou a červenou papriku opékejte 5 minut nebo do změknutí a zhnědnutí okrajů. Přidejte česnek, zázvor, kuličky sečuánského pepře a jarní cibulku a smažte ještě asi minutu.

4

Smíchejte kukuřičný škrob, rýžové víno a sójovou omáčku a vytvořte z nich pastu, poté postupně za stálého míchání přilévejte 200 ml vody. Nakonec přidejte cukr.

5

Omáčku vlijte do pánve k zelenině, přidejte kuřecí maso a kešú oříšky a duste 10 minut, nebo dokud omáčka nezhoustne a vše v ní hezky neobalí.

6

Podávejte s rýží a extra chilli papričkami, chcete-li.

Zdroj: Olive Magazine

 

Související články

Apetit magazín

Floating Island: Lehký jako obláček, sladký jako sen
  • Zajímavosti

Floating Island: Lehký jako obláček, sladký jako sen

Floating Island, neboli île flottante, patří mezi nejvíce elegantní dezerty francouzské kuchyně. Nadýchaná sněhová pusinka plující na hladině jemného vanilkového krému… zní to povědomě? Ano, možná tento dezert znáte jako ptačí mléko. A i...
Podcasty o jídle, které budete žrát
  • Tipy redakce

Podcasty o jídle, které budete žrát

Naslouchat člověku, který rád jí, vaří a celkově jídlo miluje, je zážitek. Ta vášeň je až nakažlivá... Jídlo je vděčným tématem a vy máte výhodu, že žijete v době podcastové. Někoho lákají rozhovory o zdravém stravování, někoho o...