0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kuřecí medailonky na šalvěji a víně

Kuřecí medailonky na šalvěji a víně
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kuřecí medailonky na šalvěji a víně

5/5 Počet hodnocení: 1
Do hodiny Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5564 kcal
Bílkoviny 279 g
Sacharidy 69 g
Tuky 468 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Není nutné používat složité kombinace. Ke kuřecím medailonkům stačí jednoduchá omáčka z vína a jako koření šalvěj.

Suroviny

menší, zhruba velikost dlaně
pancetta 6 plátků
šalvěj 18 lístků
větší
máslo 3 PL
+ 2 PL do omáčky
slunečnicový olej 1 PL
sůl mořská
pepř mletý
čerstvě mletý
suché, Viriditas, Francie
brambory 1 bal
vařené, lahůdkové

1 Maso nejprve zlehka naklepejte, pak na každý kousek položte plátek pancetty a lístek šalvěje. Obojí k medailonkům připíchněte ozdobným párátkem.

2 V pánvi na mírném plameni rozpusťte máslo, přidejte olej a maso z každé strany tři minuty opékejte. Osolte a opepřete. Pak medailonky vyjměte a zabalte do alobalu.

3 Do pánve přilijte víno, přidejte 2 lžíce másla a nechte je rozpustit; promíchejte. Do omáčky ponořte hotové medailonky, nechte je prohřát. Na páře si prohřejte také brambory, pak obojí rozdělte na talíře a podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/4

Apetit magazín

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout
  • Tipy a triky

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout

Olivovému oleji se připisují skvělé účinky jako dlouhověkost a zdraví. Je nedílnou součástí středomořské stravy, oblíbený je však po celém světě. Jaký typ olivového oleje si pořídit na salát, s kterým vařit a co znamenají názvy na etiketách...
5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč