Není nutné používat složité kombinace. Ke kuřecím medailonkům stačí jednoduchá omáčka z vína a jako koření šalvěj.
Suroviny
kuřecí prsa
6
ks
menší, zhruba velikost dlaně
pancetta
6
plátků
šalvěj
18
lístků
větší
máslo
3
PL
+ 2 PL do omáčky
slunečnicový olej
1
PL
sůl mořská
pepř mletý
čerstvě mletý
víno bílé
100
ml
suché, Viriditas, Francie
brambory
1
bal
vařené, lahůdkové
Postup
1
Maso nejprve zlehka naklepejte, pak na každý kousek položte plátek pancetty a lístek šalvěje. Obojí k medailonkům připíchněte ozdobným párátkem.
2
V pánvi na mírném plameni rozpusťte máslo, přidejte olej a maso z každé strany tři minuty opékejte. Osolte a opepřete. Pak medailonky vyjměte a zabalte do alobalu.
3
Do pánve přilijte víno, přidejte 2 lžíce másla a nechte je rozpustit; promíchejte. Do omáčky ponořte hotové medailonky, nechte je prohřát. Na páře si prohřejte také brambory, pak obojí rozdělte na talíře a podávejte.