Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kuřecí medailonky na šalvěji a víně
Kuřecí medailonky na šalvěji a víně
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kuřecí medailonky na šalvěji a víně

5/5 Počet hodnocení: 4
Do hodiny Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5564 kcal
Bílkoviny 279 g
Sacharidy 69 g
Tuky 468 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Není nutné používat složité kombinace. Ke kuřecím medailonkům stačí jednoduchá omáčka z vína a jako koření šalvěj.

Suroviny

menší, zhruba velikost dlaně
pancetta 6 plátků
šalvěj 18 lístků
větší
+ 2 PL do omáčky
slunečnicový olej 1 PL
sůl mořská
pepř mletý
čerstvě mletý
suché, Viriditas, Francie
vařené, lahůdkové

Postup

1

Maso nejprve zlehka naklepejte, pak na každý kousek položte plátek pancetty a lístek šalvěje. Obojí k medailonkům připíchněte ozdobným párátkem.

2

V pánvi na mírném plameni rozpusťte máslo, přidejte olej a maso z každé strany tři minuty opékejte. Osolte a opepřete. Pak medailonky vyjměte a zabalte do alobalu.

3

Do pánve přilijte víno, přidejte 2 lžíce másla a nechte je rozpustit; promíchejte. Do omáčky ponořte hotové medailonky, nechte je prohřát. Na páře si prohřejte také brambory, pak obojí rozdělte na talíře a podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/4

Apetit magazín