Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kuřecí prsa plněná bylinkovým tvarohem s pečenou dýní
Kuřecí prsa plněná bylinkovým tvarohem s pečenou dýní
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kuřecí prsa plněná bylinkovým tvarohem s pečenou dýní

3.6/5 Počet hodnocení: 7
Do 50 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1120 kcal
Bílkoviny 132 g
Sacharidy 71 g
Tuky 32 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Klasické podzimní jídlo jednoduché na přípravu. Tučný tvaroh dodá kuřecímu masu šťavnatost, citronová kůra a bylinky příjemné aroma. Pečená dýně vše nádherně propojí.

Související recepty

Suroviny

dýně 500 g
hokkaido
sůl
olivový olej 2 PL
+ na opečení masa
bylinky 1 hrst
čerstvé (tymián, šalvěj, rozmarýn a levandule), odrhnuté lístky nebo celé snítky
česnek 4 stroužky
neoloupané
bez kůže (mohou být i s kůží)
sůl
pepř
čerstvě mletý
tučný
bylinky 4 PL
nasekané (šalvěje, tymiánu a saturejky)
z 1/2 citronu
petrželka
čerstvá, nasekaná, k podávání

Postup

1

Troubu rozehřejte na 180 °C. Dýni zbavte semen, nakrájejte na plátky a rozložte do zapékací nádoby nebo pekáčku. Osolte, zakápněte olejem, posypte bylinkami, přidejte česnek a zlehka promíchejte. Přikryjte alobalem a pečte 20 minut.

2

Mezitím připravte maso. Kuřecí prsa prokrojte na kapsu a osolte. V misce smíchejte tvaroh, bylinky, nastrouhanou kůru, osolte, opepřete a dolaďte citronovou šťávou.

3

Prsa naplňte tvarohovou směsí, okraje spíchněte párátky a maso potřete z obou stran olejem. Rozpalte pánev, kuřecí prsa opečte z obou stran dozlatova a pak je přesuňte na předpečenou dýni, ze které v tu chvíli sundejte alobal a dopečte společně 10–15 minut podle výšky masa, aby bylo kuře propečené. Posypte petrželkou a podávejte.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2023/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2023/11

Apetit magazín

Dýňové donuty bez smažení: Sladká tečka za sezonou dýní
  • Zajímavosti

Dýňové donuty bez smažení: Sladká tečka za sezonou dýní

Zbyla vám doma dýně, která čeká na svou poslední šanci zazářit? Proměňte ji ve voňavé dýňové donuty! Z jedné dýně tak zvládnete připravit nejen dýňovou polévku na zahřátí, ale i sladkou tečku, která elegantně uzavře dýňovou sezonu. ...
Jak vyškvařit sádlo: Krok za krokem k lahodným škvarkům
  • Tipy a triky

Jak vyškvařit sádlo: Krok za krokem k lahodným škvarkům

Škvarky, které křupnou při každém soustu, a sádlo, které dodá poctivou chuť každému receptu, zvládnete připravit i vy doma. Stačí jen dodržet náš jednoduchý postup krok za krokem a výsledek vás určitě nadchne – ať už je namažete na chleba,...