Klasické podzimní jídlo jednoduché na přípravu. Tučný tvaroh dodá kuřecímu masu šťavnatost, citronová kůra a bylinky příjemné aroma. Pečená dýně vše nádherně propojí.
Suroviny
Postup
Troubu rozehřejte na 180 °C. Dýni zbavte semen, nakrájejte na plátky a rozložte do zapékací nádoby nebo pekáčku. Osolte, zakápněte olejem, posypte bylinkami, přidejte česnek a zlehka promíchejte. Přikryjte alobalem a pečte 20 minut.
Mezitím připravte maso. Kuřecí prsa prokrojte na kapsu a osolte. V misce smíchejte tvaroh, bylinky, nastrouhanou kůru, osolte, opepřete a dolaďte citronovou šťávou.
Prsa naplňte tvarohovou směsí, okraje spíchněte párátky a maso potřete z obou stran olejem. Rozpalte pánev, kuřecí prsa opečte z obou stran dozlatova a pak je přesuňte na předpečenou dýni, ze které v tu chvíli sundejte alobal a dopečte společně 10–15 minut podle výšky masa, aby bylo kuře propečené. Posypte petrželkou a podávejte.