Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kuřecí ramen (japonská polévka)

Hodnocení receptu
4/5 Počet hodnocení: 61
Do 45 minut Snadné Na 1–2 porce

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1469 kcal
Bílkoviny 92 g
Sacharidy 129 g
Tuky 53 g
Vláknina 26 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Uvařte si snadný domácí kuřecí ramen s chutným vývarem, kuřecím masem, čerstvou zeleninou, spoustou nudlí a vařeným vejcem. Jednoduchý recept na kuřecí polévku ramen se inspiruje tradičním japonským ramenem, ale na stole může být už za 30 minut. 

Suroviny

rostlinný olej 2 PL
pórek 1,5 ks
nakrájený
mrkev 1 ks
nakrájená
česnek 2 stroužky
zázvor (čerstvý) 2 cm
oloupaný a nasekaný
vývar kuřecí 750 ml
sójová omáčka 2 PL
sůl
pepř
čerstvě mletý
nudle 160 g
kudrnaté nudle "mie" nebo ramen nudle
vejce 2 ks
uvařená natvrdo
jarní cibulka 1 ks
na plátky

Postup

1

Příprava vývaru: Postavte hrnec na střední oheň hořáku, přidejte olej a vsypte nakrájený pórek. Jen krátce osmahněte, přidejte mrkev, drcený česnek, zázvor a vše asi 2 až 3 minuty osmahněte.

2

Přilijte kuřecí vývar, sójovou omáčku a ochuťte solí a pepřem. Tekutinu uveďte do varu a nechte ji vařit 15 až 20 minut.

3

Pak vývar sceďte do jiného hrnce, ten postavte na oheň a vývar znovu uveďte k varu. Zcezenou zeleninu už potřebovat nebudete.

4

Vaření kuřecího masa a hlívy ústřičné: Kuřecí prsa vcelku a hlívu ústřičnou vcelku ponořte do horkého vývaru. Teplotu vývaru udržujte na mírném ohni těsně pod bodem varu po dobu přibližně 7 minut. Kdybyste vařili kuřecí maso pří vyšší teplotě, bylo by nakonec suché, ale při kontrolovaném ohřevu tekutiny zůstane nadále šťavnaté.

5

Pomocí děrované lžíce maso i houby vyjměte a odložte stranou.

6

Vaření nudlí mie: Nudle vložte do horkého vývaru a zesílením ohně uveďte do varu. Nudle vařte jen asi 3 minuty.

7

Úprava kuřecího masa, hlívy a vajec k podávání: Uvařená kuřecí prsa a hlívu nakrájejte na tenké plátky; oloupaná vejce uvařená natvrdo rozpulte.

8

Podávání polévky: Nudle vyjměte z vývaru a rozdělte do misek (či talířů na polévku) a naběračkou přelijte vývarem. Na jednu stranu vložte houby s polovinou vejce natvrdo, na druhou stranu úhledně poskládejte plátky kuřecího masa. Nakonec vše posypte jarní cibulkou. Pokud je to nutné, přilijte ještě trochu vývaru a ihned podávejte.

Ilustrační foto: Pexels.com

Autor: honc

Apetit magazín