Uvařte si snadný domácí kuřecí ramen s chutným vývarem, kuřecím masem, čerstvou zeleninou, spoustou nudlí a vařeným vejcem. Jednoduchý recept na kuřecí polévku ramen se inspiruje tradičním japonským ramenem, ale na stole může být už za 30 minut.
Suroviny
Postup
Příprava vývaru: Postavte hrnec na střední oheň hořáku, přidejte olej a vsypte nakrájený pórek. Jen krátce osmahněte, přidejte mrkev, drcený česnek, zázvor a vše asi 2 až 3 minuty osmahněte.
Přilijte kuřecí vývar, sójovou omáčku a ochuťte solí a pepřem. Tekutinu uveďte do varu a nechte ji vařit 15 až 20 minut.
Pak vývar sceďte do jiného hrnce, ten postavte na oheň a vývar znovu uveďte k varu. Zcezenou zeleninu už potřebovat nebudete.
Vaření kuřecího masa a hlívy ústřičné: Kuřecí prsa vcelku a hlívu ústřičnou vcelku ponořte do horkého vývaru. Teplotu vývaru udržujte na mírném ohni těsně pod bodem varu po dobu přibližně 7 minut. Kdybyste vařili kuřecí maso pří vyšší teplotě, bylo by nakonec suché, ale při kontrolovaném ohřevu tekutiny zůstane nadále šťavnaté.
Pomocí děrované lžíce maso i houby vyjměte a odložte stranou.
Vaření nudlí mie: Nudle vložte do horkého vývaru a zesílením ohně uveďte do varu. Nudle vařte jen asi 3 minuty.
Úprava kuřecího masa, hlívy a vajec k podávání: Uvařená kuřecí prsa a hlívu nakrájejte na tenké plátky; oloupaná vejce uvařená natvrdo rozpulte.
Podávání polévky: Nudle vyjměte z vývaru a rozdělte do misek (či talířů na polévku) a naběračkou přelijte vývarem. Na jednu stranu vložte houby s polovinou vejce natvrdo, na druhou stranu úhledně poskládejte plátky kuřecího masa. Nakonec vše posypte jarní cibulkou. Pokud je to nutné, přilijte ještě trochu vývaru a ihned podávejte.
Ilustrační foto: Pexels.com