0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kuřecí ramen (japonská polévka)

Kuřecí ramen (japonská polévka)

Hodnocení receptu
4.2 / 5. Počet hodnocení: 31
Do 30 minut Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1469 kcal
Bílkoviny 92 g
Sacharidy 129 g
Tuky 53 g
Vláknina 26 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

vývar kuřecí 750 ml
rostlinný olej 2 PL
pórek 1,5 ks
nakrájený
mrkev 1 ks
nakrájená
zázvor (čerstvý) 2 cm
oloupaný a nasekaný
sójová omáčka 2 PL
nudle 160 g
kudrnaté nudle "mie"
kuřecí prsa 1 ks
hlíva 6 ks
vejce 2 ks
uvařená natvrdo
jarní cibulka 1 ks
na plátky
sůl
pepř
česnek 2 stroužky

Postup

1

Příprava vývaru: Postavíme hrnec na střední plamen hořáku, přidáme olej a vsypeme nakrájený pórek. Jen krátce osmahneme, přidáme mrkev, rozdrcený česnek, zázvor a vše osmahneme za dobu asi 2 až 3 minuty.

2

Přilijeme kuřecí vývar, sójovou omáčku a ochutíme solí a pepřem. Kapalinu uvedeme do varu a ponecháme ji vařit 15 až 20 minut.

3

Pak vývar scedíme do jiného hrnce, který pak postavíme na plamen a vývar uvedeme k varu.

4

Uvaření kuřecího masa a plodnic hlívy ústřičné: Kuřecí prsíčky vcelku ponoříme s celými plodnicemi hlívy do vařícího vývaru, jehož teplotu udržujeme na mírném plameni těsně pod bodem varu po dobu přibližně 7 minut (viz poach, poaching). Kdybychom vařili kuřecí maso pří vyšší teplotě bylo by nakonec suché, ale při kontrolovaném ohřevu kapaliny zůstane nadále šťavnaté.

5

Pomocí děrované vařečky maso i houby vyjmeme a uložíme stranou.

6

Uvaření nudlí mie: Nudle vložíme do teplého vývaru a zesílením plamene uvedeme do varu. Nudle vaříme jen asi 3 minuty.

7

Úprava kuřecího masa a vejce k podávání: Uvařená kuřecí prsíčka nakrájíme na tenké plátky; oloupaná vejce uvařená natvrdo rozpůlíme.

8

Podávání polévky: Nudle vybereme a přendáme do misek(talíře na polévku) a naběračkou přelijeme vývarem. Na jednu stranu vložíme houby s polovinou vejce natvrdo, na druhou stranu úhledně poskládáme plátky kuřecího masa. Nakonec vše posypeme jarní cibulkou. Pokud je nutné přilijeme ještě trochu vývaru a neseme rychle na stůl. Dobrou chuť!

Foto: Pexels.com

Autor: honc

Apetit magazín

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků
  • Lidé a jídlo

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků

Na začátku byla myšlenka setkat se s vámi, našimi čtenáři, nejen v létě, ale také v druhé polovině roku. Vychutnat si skvělé jídlo, popovídat si, nakoupit dárky, zkrátka si užít krásný den. Bude osvědčený letní recept fungovat i v zimě?...
Týdenní úsporná kuchařka aneb levné recepty na každý den
  • Tipy redakce

Týdenní úsporná kuchařka aneb levné recepty na každý den

Růst cen nenahrává nákupům drahých surovin, a tak jsme se rozhodli, že vám každý týden připravíme sedm skromných receptů, podle kterých můžete každý den uvařit nebo se alespoň inspirovat. Pojďte s námi vařit za pár korun, ale přesto chutně...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč