Kuřecí směs s pomeranči a fazolkami je superrychlé jídlo, které vás zachrání ve dnech, kdy jste vyčerpaní a nemáte čas ani chuť dlouho vařit, a přesto se potřebujete pořádně najíst. Recept obsahuje jen pár surovin, které milovníci asijské kuchyně mají jistě doma. Pokud ne, vyražte seženete je v nejbližší večerce.
Suroviny
rostlinný olej
1
PL
zázvor (čerstvý)
60
g
nastrouhaný nebo nakrájený na nudličky
kuřecí prsa
1
kg
na proužky
pomerančová marmeláda
170
g
rybí omáčka
2
PL
jarní cibulka
6
ks
na špalíčky
fazolky zelené
vařené v páře, k podávání
rýže dušená
k podávání
Postup
1
Ve woku rozpalte olej, vsypte zázvor a osmažte ho dokřupava. Vyjměte (nejlépe ‚odpěňovačkou‘) a dejte stranou.
2
Do pánve vsypte kuře a za stálého míchání ho opékejte dozlatova, zhruba 5 minut, přidejte marmeládu a rybí omáčku a ještě 2 minuty opékejte.
3
Vmíchejte jarní cibulku a ještě krátce opečte. Rozdělte do misek, přidejte dušené fazolky a posypte smaženým zázvorem. Podávejte s rýží.