Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kuřecí směs s pomeranči a fazolkami
Kuřecí směs s pomeranči a fazolkami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kuřecí směs s pomeranči a fazolkami

5/5 Počet hodnocení: 1
Do 20 minut Pro 4–6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1888 kcal
Bílkoviny 247 g
Sacharidy 145 g
Tuky 25 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kuřecí směs s pomeranči a fazolkami je superrychlé jídlo, které vás zachrání ve dnech, kdy jste vyčerpaní a nemáte čas ani chuť dlouho vařit, a přesto se potřebujete pořádně najíst. Recept obsahuje jen pár surovin, které milovníci asijské kuchyně mají jistě doma. Pokud ne, vyražte seženete je v nejbližší večerce.

Související recepty

Suroviny

rostlinný olej 1 PL
zázvor (čerstvý) 60 g
nastrouhaný nebo nakrájený na nudličky
na proužky
pomerančová marmeláda 170 g
rybí omáčka 2 PL
jarní cibulka 6 ks
na špalíčky
fazolky zelené
vařené v páře, k podávání
rýže dušená
k podávání

Postup

1

Ve woku rozpalte olej, vsypte zázvor a osmažte ho dokřupava. Vyjměte (nejlépe ‚odpěňovačkou‘) a dejte stranou.

2

Do pánve vsypte kuře a za stálého míchání ho opékejte dozlatova, zhruba 5 minut, přidejte marmeládu a rybí omáčku a ještě 2 minuty opékejte.

3

Vmíchejte jarní cibulku a ještě krátce opečte. Rozdělte do misek, přidejte dušené fazolky a posypte smaženým zázvorem. Podávejte s rýží.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2023/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2023/12

Apetit magazín

Floating Island: Lehký jako obláček, sladký jako sen
  • Zajímavosti

Floating Island: Lehký jako obláček, sladký jako sen

Floating Island, neboli île flottante, patří mezi nejvíce elegantní dezerty francouzské kuchyně. Nadýchaná sněhová pusinka plující na hladině jemného vanilkového krému… zní to povědomě? Ano, možná tento dezert znáte jako ptačí mléko. A i...
Podcasty o jídle, které budete žrát
  • Tipy redakce

Podcasty o jídle, které budete žrát

Naslouchat člověku, který rád jí, vaří a celkově jídlo miluje, je zážitek. Ta vášeň je až nakažlivá... Jídlo je vděčným tématem a vy máte výhodu, že žijete v době podcastové. Někoho lákají rozhovory o zdravém stravování, někoho o...