Kuřecí směs na asijský způsob vás překvapí tajnou ingrediencí – kečupem. Nečekané spojení překvapivě funguje. Rychlá večeře „co dům dal“ spojuje slanou, sladkou a kyselou chuť a je příjemně pikantní. Podávejte s rýží basmati či jasmínovou rýží.
Suroviny
Postup
Kuřecí prsa nakrájíme na kousky velikosti sousta a promícháme se směsí umíchanou ze 3 lžic oleje, chilli koření a bramborového škrobu. Necháme odležet.
Mezitím si dáme vařit rýži basmati dle návodu na obalu.
Papriky, rajčata a jarní cibulku nakrájíme na kousky.
Na středním ohni rozpálíme pánev a potřeme ji olejem. Vložíme kuře a opékáme. Po chvíli přidáme veškerou zeleninu, krátce osmahneme a zalijeme cca 2 dl vody. Přidáme sójovou omáčku, kečup a dle potřeby dochutíme solí a pepřem.
Podáváme s uvařenou rýží basmati.
Ilustrační foto: Image Professionals