Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kuřecí stehna s jablky a bramborami

Zelí se nehodí pouze k vepřovému a knedlíkům. Zkuste jím doplnit například kuřecí stehna s jablky a pečené brambory a budete nadšeni.

Vydání: 2017/10
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do hodiny
PT1H30M
Pečení 1:30
Kuře

Ingredience

    • 5 tobolek kardamomu, vyjmuté kuličky
    • 1/2 lžičky kuliček nového koření
    • 3 hřebíčky
    • 2 lžíce olivového oleje
    • 1/2–1 lžíce hrubé soli podle chuti
    • 2 lžičky čerstvě mletého pepře
    • 4 velká kuřecí stehna
    • 700 g brambor, nakrájených na čtvrtky (máte-li pěkné, nemusíte je loupat)
    • 4 velká jablka, nakrájená na čtvrtky

    NA ZELÍ

    • 75 g másla
    • 50 g krupicového cukru
    • 1,5 kg bílého zelí (středně velká hlávka), nakrouhaného najemno
    • 1 lžička kuliček černého pepře
    • 2 lžičky nového koření
    • 2 lžičky celého kmínu
    • 2 bobkové listy
    • 10 snítek tymiánu
    • sůl, mletý pepř a citronová šťáva na případné dochucení

Příprava jídla

1 Všechno koření na kuře umelte nahrubo nebo je utlučte v hmoždíři. Potom smíchejte s olivovým olejem, solí, pepřem a rukama vmasírujte do masa. Přetáhněte potravinářskou fólií a nechte 30 minut marinovat při pokojové teplotě. Předehřejte teplotu na 200°C.

2 Na dno pekáčku naskládejte brambory, navrch položte kuřecí stehna. Pečte cca 60 minut, na posledních 15 minut pečení přidejte k bramborám jablka. Podávejte se zelím.

3 Na zelí ve větším hrnci se širším dnem rozpusťte máslo a nechte ho mírně zhnědnout. Přisypte cukr a nechte ho v másle rozpustit, až vznikne karamel. Přidejte zelí, koření a bylinky a promíchejte. Plamen ztlumte na minimum. Zakryjte poklicí a duste asi 40 minut, v případě potřeby podlijte troškou vody. Dochuťte solí, pepřem a citronem.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Ostružinový glögg

Květáková polévka s kapary

Opečený křupavý chleba

Obrácený brusinkový koláč

Jablečné minivdolečky

Přidat komentář