Kuchařky Apetit Vína Apetit
reklama
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kuřecí supreme s bylinkovým máslem a grilovaným chřestem

Rychlá, ale hlavně chutná večeře uprostřed týdne. Ideální na elektrickém konktaktním grilu Tefal OptiGrill+ XL. Vychutnáte si lehkou, a přitom originální večeři.

Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Snadné
Počet porcí: Na 4 porce
Doba přípravy: Do 10 minut
PT20M
Vaření 0:20

Ingredience

    • 4 kusy kuřecích prsou s kostí a kůží
    • 2 snítky plocholisté petržele
    • 2 snítky tymiánu
    • 1 lžíce olivového panenského oleje
    • 2 snítky oregana
    • 80 g másla
    • sůl
    • pepř
    • 2 stroužky česneku
    • 20 ml olivového oleje
    • 600 g bílého oloupaného chřestu
    • růžový pepř
    • 100 g másla
    • 100 ml bílého vína
    • 1 šalotka

Příprava jídla

Bylinky nasekáme najemno, smícháme s máslem a utřeným česnekem se solí. Bylinkové máslo vložíme pod kůži prsou. Prsa opepříme a potřeme olejem. Vložíme do rozpáleného grilu Tefal OptiGrill+ XL na program drůbež a pečeme. Po upečení necháme odpočinout asi 5 minut na teplém místě a osolíme. Chřest vložíme do grilu Tefal OptiGrill+ XL na program zeleniny a grilujeme doměkka. Osolíme a opepříme růžovým pepřem. Šalotku nakrájíme najemno, vložíme do rendlíku, zalijeme vínem a redukujeme asi na 1/5. Poté zašleháme máslo a výpek z kuřete. Případně dosolíme.

TEFAL OPTIGRILL+ XL S elektrickým kontaktním grilem můžete grilovat po celý rok! Senzory měří tloušťku masa, takže steak nebo grilovaná ryba budou vždy přesně podle vašich představ. Displej mění barvu, zobrazuje fáze přípravy a upozorňuje zvukovým signálem na přesný stav grilování. Grilovací plošky jsou vybavené nepřilnavým povrchem, takže čištění půjde samo!

tefal.cz/vecerimespolecne

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Segedínský guláš podle Ondřeje Slaniny

Kuře na paprice podle Ondřeje Slaniny

Hovězí maso v koprové omáčce podle Ondřeje Slaniny

Hovězí guláš podle Ondřeje Slaniny

Dršťková polévka podle Ondřeje Slaniny

Portobello plněné zeleninou a sýrem

Steak z vysokého roštěnce v červené curry pastě podle Ondřeje Slaniny

Večeříme společně

Brokolicová krémová polévka

Houbová omáčka podle šéfkuchaře Ondřeje Slaniny

Houbová polévka se zakysanou smetanou

Jablečné smoothie se zeleninou

Svařák s jablkem a hruškou s rozinkami v rumu podle Ondry Slaniny

Mrkvový krém se zázvorem a kurkumou

Lilky s neapolskou omáčkou

Thajská kuřecí polévka

Rizoto s italskou klobásou a rajčátky

Kachna po francouzsku se zeleninovým pyré podle Ondřeje Slaniny

Přidat komentář