Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kuřecí supreme s dušeným hráškem a salátem

Šťavnaté kuřecí maso, zelený hrášek a salát... Co víc si od letního oběda přát?

Vydání: 2019/6
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 2 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
PT15M
Pečení 0:15
Kuře

Ingredience

    • 2 kuřecí supreme (viz Něco navíc)
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 1 lžíce kaparů, propláchnutá
    • 20 g másla
    • 2 lžičky hladké mouky
    • 250 ml drůbežího vývaru
    • 2 saláty little gem, nakrájené na proužky
    • 100 g mraženého hrášku
    • šťáva z 1 citronu
    • 1/2 malého svazku hladkolisté petrželky, nasekaná

Příprava jídla

Troubu předehřejte na 200°C. Kuřecí supreme pořádně osolte a opepřete a položte je kůží dolů do studené hlubší pánve vhodné do trouby. Postavte na střední až silný oheň a opékejte 8–10 minut nebo tak dlouho, aby kůže dotmava zezlátla a zkřupavěla. Obraťte, vsypte kapary a vložte na 10–15 minut do trouby, aby bylo maso propečené. Pak supreme i kapary vyjměte z pánve, volně zakryjte alobalem a nechte odpočívat 15 minut.

Rukojeť pánve omotejte utěrkou a postavte ji na vařič na střední oheň. Rozpusťte v ní máslo, poprašte moukou a opékejte dohněda. Pak po troškách za stálého míchání přilévejte vývar. Vsypte salát a hrášek a zvolna vařte 2 minuty, aby salát zavadl a hrášek rozmrzl. Osolte, opepřete a vmíchejte citronovou šťávu a petrželku.

3 Rozdělte do mělkých misek, navrch položte rozpůlené kuřecí supreme, polijte šťávou, již maso pustilo, a posypte kapary.

NĚCO NAVÍC
Kuřecí supreme je prso s kůží a částí křídla s kostí. Namísto něj můžete použít jenom kuřecí prso s kůží. 

Foto: Kris Kirkham
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Chřestový salát s krabem

Smaženky z jarní cibulky & bylinková omáčka

Rozmáčknuté nové brambůrky

Gudžarátský mrkvový salát

Pálivé rybky & majonéza s pečeným česnekem

REKLAMA

Přidat komentář