Mandle, datle, rozinky, čokoláda, akátový med a spousta dalších skvělých přísad činí z tohoto pokrmu opravdovou pochoutku.
Suroviny
Postup
1 50 g rozinek namočte do 100 ml cointreau. Smíchejte 2 lžíce akátového medu, šťávu z 1 pomeranče a 3 lžičky javorového sirupu. Opražte 50 g mandlí se slupkou, rozdrťte, část přidejte ke směsi spolu s ¼ lžičky skořice. 250 g kuskusu zalijte ochuceným medem, rukama propracujte.
2 Zapracujte 2 lžíce oleje z arašídů. Nechte hodinu odležet, pak míchejte a pomalu zalijte 250 ml vroucí osolené vody. Nechte zakryté stát. 50 g jader pistácií opražte a podrťte. Nasekejte 50 g datlí bez pecek. Nastrouhejte 50 g čokolády na vaření. Svařte 50 ml medu, šťávu z 1 pomeranče a trochu vody, nechte zchladnout.
3 V kuskusu rozbijte hrudky, vmíchejte rozinky s nálevem, pistácie, datle, zbylé mandle, čokoládu, trochu skořice a strouhané bio pomerančové kůry. Pokapejte medovým sirupem.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Dokonalé medové dezerty(18 receptů )