0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kuskus nasladko po sicilsku

Kuskus nasladko po sicilsku

3 / 5. Počet hodnocení: 5
Do 30 minut Velmi snadné Pro 6-8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2469 kcal
Bílkoviny 52 g
Sacharidy 336 g
Tuky 76 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Mandle, datle, rozinky, čokoláda, akátový med a spousta dalších skvělých přísad činí z tohoto pokrmu opravdovou pochoutku. 

Suroviny

rozinky 50 g
likér 100 ml
cointreau
med 2 PL
pomerančová šťáva
z 1 pomeranče
javorový sirup 3 ČL
mandle 50 g
se slupkou
skořice 0.25 ČL
kuskus 250 g
arašídový olej 2 PL
250 ml
osolená voda vroucí
50 g
pistáciová jádra
datle 50 g
bez pecek
čokoláda na vaření 50 g
med 50 ml

1 50 g rozinek namočte do 100 ml cointreau. Smíchejte 2 lžíce akátového medu, šťávu z 1 pomeranče a 3 lžičky javorového sirupu. Opražte 50 g mandlí se slupkou, rozdrťte, část přidejte ke směsi spolu s ¼ lžičky skořice. 250 g kuskusu zalijte ochuceným medem, rukama propracujte.

2 Zapracujte 2 lžíce oleje z arašídů. Nechte hodinu odležet, pak míchejte a pomalu zalijte 250 ml vroucí osolené vody. Nechte zakryté stát. 50 g jader pistácií opražte a podrťte. Nasekejte 50 g datlí bez pecek. Nastrouhejte 50 g čokolády na vaření. Svařte 50 ml medu, šťávu z 1 pomeranče a trochu vody, nechte zchladnout.

3 V kuskusu rozbijte hrudky, vmíchejte rozinky s nálevem, pistácie, datle, zbylé mandle, čokoládu, trochu skořice a strouhané bio pomerančové kůry. Pokapejte medovým sirupem.

 

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech
  • Suroviny

Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech

Příroda se pomalu zbarvuje podzimními barvami a nám hraje v hlavě píseň ,švestky se modrají, jablka sládnou’. Přichází ideální čas k pečení dezertů se sladkými dary podzimu. Vyzkoušejte vláčný švestkový koláč, pošírované hrušky, horký...

Obchod Apetit