Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kuskus nasladko po sicilsku

Kuskus nasladko po sicilsku

3/5 Počet hodnocení: 8
Do 30 minut Velmi snadné Pro 6-8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2469 kcal
Bílkoviny 52 g
Sacharidy 336 g
Tuky 76 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Mandle, datle, rozinky, čokoláda, akátový med a spousta dalších skvělých přísad činí z tohoto pokrmu opravdovou pochoutku. 

Související recepty

Suroviny

likér 100 ml
cointreau
med 2 PL
pomerančová šťáva
z 1 pomeranče
se slupkou
skořice ¼ ČL
kuskus 250 g
250 ml
osolená voda vroucí
50 g
pistáciová jádra
datle 50 g
bez pecek
čokoláda na vaření 50 g
med 50 ml

Postup

1

1 50 g rozinek namočte do 100 ml cointreau. Smíchejte 2 lžíce akátového medu, šťávu z 1 pomeranče a 3 lžičky javorového sirupu. Opražte 50 g mandlí se slupkou, rozdrťte, část přidejte ke směsi spolu s ¼ lžičky skořice. 250 g kuskusu zalijte ochuceným medem, rukama propracujte.

2 Zapracujte 2 lžíce oleje z arašídů. Nechte hodinu odležet, pak míchejte a pomalu zalijte 250 ml vroucí osolené vody. Nechte zakryté stát. 50 g jader pistácií opražte a podrťte. Nasekejte 50 g datlí bez pecek. Nastrouhejte 50 g čokolády na vaření. Svařte 50 ml medu, šťávu z 1 pomeranče a trochu vody, nechte zchladnout.

3 V kuskusu rozbijte hrudky, vmíchejte rozinky s nálevem, pistácie, datle, zbylé mandle, čokoládu, trochu skořice a strouhané bio pomerančové kůry. Pokapejte medovým sirupem.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/8

Apetit magazín

Floating Island: Lehký jako obláček, sladký jako sen
  • Zajímavosti

Floating Island: Lehký jako obláček, sladký jako sen

Floating Island, neboli île flottante, patří mezi nejvíce elegantní dezerty francouzské kuchyně. Nadýchaná sněhová pusinka plující na hladině jemného vanilkového krému… zní to povědomě? Ano, možná tento dezert znáte jako ptačí mléko. A i...
Podcasty o jídle, které budete žrát
  • Tipy redakce

Podcasty o jídle, které budete žrát

Naslouchat člověku, který rád jí, vaří a celkově jídlo miluje, je zážitek. Ta vášeň je až nakažlivá... Jídlo je vděčným tématem a vy máte výhodu, že žijete v době podcastové. Někoho lákají rozhovory o zdravém stravování, někoho o...