S baby chřestem nemusíte kromě odříznutí konečků nic dělat.
Suroviny
Postup
Kuskus zalijte v žáruvzdorné misce horkou vodou (pak ho osolte špetkou soli) či vývarem, přilijte 1 lžičku oleje. Zakryjte a nechte stát 5 minut, aby se voda vstřebala. Načechrejte vidličkou. Mezitím dejte chřest do mělké misky či vysoké šlehací nádoby (špičkami nahoru), zalijte vroucí vodou, aby byl ponořený, a nechte stát 2 minuty. Pak ho osvěžte pod tekoucí studenou vodou.
V rendlíku přiveďte k varu vodu a přidejte ocet. Zmírněte oheň, aby byla voda těsně pod bodem varu. Vařečkou utvořte uprostřed vír a opatrně do něj vlijte vejce. Vařte cca 3 minuty, aby mělo tekutý žloutek, nebo déle podle chuti. Vyjměte děrovanou sběračkou a nechte okapat. Sýr opečte na grilovací pánvi dozlatova z obou stran.
Na talíř naaranžujte kuskus smíchaný s cibulkou, čerstvými bylinkami a citronovou kůrou (část lze nechat na ozdobení), chřest a haloumi. Zakončete vejcem a pokapejte zbylým olivovým olejem. Osolte a opepřete, posypte řeřichou a doplňte citronem na pokapání.