Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kuskus s haloumi a ztraceným vejcem
Kuskus s haloumi a ztraceným vejcem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kuskus s haloumi a ztraceným vejcem

5/5 Počet hodnocení: 4
Do 20 minut Velmi snadné Pro 1 osobu

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 604 kcal
Bílkoviny 34 g
Sacharidy 42 g
Tuky 33 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

S baby chřestem nemusíte kromě odříznutí konečků nic dělat.

Související recepty

Suroviny

celorznný
vývar 80 ml
vroucí nebo voda
olivový olej panenský 1 ČL
+ 1 lžíce navíc
vinný ocet bílý 1 PL
vejce 1 ks
opatrně vyklepnuté do hrnečku
na plátky
jarní cibulka 1 ks
na tenká kolečka
bazalka
nebo máta, nadrobno
petrželka
pár lístků, nadrobno
z 1/4 citronu, najemno + 2 klínky k podávání
sůl
pepř
čerstvě mletý
řeřicha
z vaničky, nastříhaná, k podávání

Postup

1

Kuskus zalijte v žáruvzdorné misce horkou vodou (pak ho osolte špetkou soli) či vývarem, přilijte 1 lžičku oleje. Zakryjte a nechte stát 5 minut, aby se voda vstřebala. Načechrejte vidličkou. Mezitím dejte chřest do mělké misky či vysoké šlehací nádoby (špičkami nahoru), zalijte vroucí vodou, aby byl ponořený, a nechte stát 2 minuty. Pak ho osvěžte pod tekoucí studenou vodou.

2

V rendlíku přiveďte k varu vodu a přidejte ocet. Zmírněte oheň, aby byla voda těsně pod bodem varu. Vařečkou utvořte uprostřed vír a opatrně do něj vlijte vejce. Vařte cca 3 minuty, aby mělo tekutý žloutek, nebo déle podle chuti. Vyjměte děrovanou sběračkou a nechte okapat. Sýr opečte na grilovací pánvi dozlatova z obou stran.

3

Na talíř naaranžujte kuskus smíchaný s cibulkou, čerstvými bylinkami a citronovou kůrou (část lze nechat na ozdobení), chřest a haloumi. Zakončete vejcem a pokapejte zbylým olivovým olejem. Osolte a opepřete, posypte řeřichou a doplňte citronem na pokapání.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/5

Apetit magazín

Polníček: Připravte si salát, který milují i Švýcaři
  • Zajímavosti

Polníček: Připravte si salát, který milují i Švýcaři

Kdysi rostl na polích jako obyčejný plevel, dnes je hvězdou salátových mís nejen ve Švýcarsku, ale i v dalších evropských zemích. Polníček je jemný, křupavý a plný vitamínů. Jak z něj připravit salát, který si vás získá po prvním soustu?...