Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3/5 Počet hodnocení: 17
Do hodiny Snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1553 kcal
Bílkoviny 64 g
Sacharidy 149 g
Tuky 77 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Snadná teplá večeře nejen pro vegetariány, na stole je za dvacet minut. Navíc nemusíte nice vařit. 

Suroviny

kuskus 175 g
vývar zeleninový 200 ml
horký
vejce 1 ks
ušlehané
na kostičky
sušená rajčata 50 g
v oleji, najemno
jarní cibulka 3 ks
najemno
rostlinný olej 2 PL
slunečnicový
sůl
pepř
švestková omáčka lze nahradit čatní
salát
k podávání, nemusí být

Postup

1

Kuskus vsypte do ohnivzdorné misky, přelijte horkým vývarem a misku přetáhněte plastovou fólií. Nechte stát pět minut nebo tak dlouho, aby kuskus vsákl všechnu tekutinu a změkl. Přidejte vejce i jogurt a dobře promíchejte. Osolte, opepřete a zapracujte kostičky sýra, rajčata i cibulku. Směs rozdělte na čtyři díly a vytvarujte
z nich karbanátky.

2

Olej rozehřejte na nepřilnavé pánvi a na středním plameni opečte placičky dozlatova, zhruba tři minuty po každé straně. Podávejte se zeleným listovým nebo jednoduchým okurkovým salátem a lžící
oblíbené chuťovky, například čatní.


TIP
Před tvarováním placiček si navlhčete ruce vodou – směs se nebude lepit. Některá sušená rajčata jsou dost tvrdá. Promíchejte je proto s kuskusem, ještě než ho zalijete horkým vývarem, aby také nasákla a zvláčněla.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/10

Apetit magazín