Kuskusové placičky s fetou

Kuskusové placičky s fetou

Hodnocení receptu
Průměr: 3 ()
Do hodiny Snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1553 kcal
Bílkoviny 64 g
Cukr 149 g
Tuky 77 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Snadná teplá večeře nejen pro vegetariány, na stole je za dvacet minut. Navíc nemusíte nice vařit. 

Suroviny

kuskus 175 g
vývar zeleninový 200 ml
horký
vejce 1 ks
ušlehané
jogurt bílý 3 PL
feta 85 g
na kostičky
sušená rajčata 50 g
v oleji, najemno
jarní cibulka 3 ks
najemno
rostlinný olej 2 PL
slunečnicový
sůl
pepř
švestková omáčka lze nahradit čatní
salát
k podávání, nemusí být

1 Kuskus vsypte do ohnivzdorné misky, přelijte horkým vývarem a misku přetáhněte plastovou fólií. Nechte stát pět minut nebo tak dlouho, aby kuskus vsákl všechnu tekutinu a změkl. Přidejte vejce i jogurt a dobře promíchejte. Osolte, opepřete a zapracujte kostičky sýra, rajčata i cibulku. Směs rozdělte na čtyři díly a vytvarujte
z nich karbanátky.
 

2 Olej rozehřejte na nepřilnavé pánvi a na středním plameni opečte placičky dozlatova, zhruba tři minuty po každé straně. Podávejte se zeleným listovým nebo jednoduchým okurkovým salátem a lžící
oblíbené chuťovky, například čatní.


TIP
Před tvarováním placiček si navlhčete ruce vodou – směs se nebude lepit. Některá sušená rajčata jsou dost tvrdá. Promíchejte je proto s kuskusem, ještě než ho zalijete horkým vývarem, aby také nasákla a zvláčněla.

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

Komerční sdělení

Ať má hostina tu správnou šťávu!

Chcete přátelům připravit báječnou hostinu? Základem úspěchu jsou kvalitní ingredience a také ta pravá grilovací omáčka, která jakýkoliv (ne) masový pokrm vyladí k dokonalosti! Ze sortimentu od tradiční švýcarské značky THOMY se dá s chutí...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Začíná čajový obřad. V létě na ledu!

Při dlouhém dni v kanceláři. Na zahradní akci s přáteli. Anebo při dobrodružném objevování krás země. Pokaždé přijde tekuté osvěžení vhod. Co takhle si ale připravit drink z poctivého čaje? Příprava vám zabere jen pár minut a osvěžení vás...
Komerční sdělení
  • Tipy a triky

Prodlužte život myčce a zkraťte si čas v kuchyni

Dnešní doba nabízí řadu spotřebičů, bez kterých si nyní svou kuchyň nedokážeme představit. Myčka bývá nejvytíženějším kuchyňským spotřebičem. Dáváte jí však dostatečnou péči, aby za vás dobře a vytrvale myla nádobí?...
  • Suroviny

Jak na to: nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
  • Tipy a triky

Rostlinné nápoje: obilné

Intolerance není alergie Intolerance laktózy, tedy neschopnost organismu strávit mléčný cukr – laktózu, postihuje téměř 75 % lidské populace. Jedná se o přirozený průvodní jev dospělého stádia lidského života, dříve se mlékem živili...
  • Tipy a triky

Rostlinná alternativa mléka: ořechová

Ořechové nápoje Příprava rostlinného nápoje z ořechů je snazší než z obilí. Potřeba je pouze stolní mixér, pláténko, ořechy a dostatek času. Použít můžeme všechny druhy, které máme rádi. Postupně si projdeme, jaké účinky a...

Obchod Apetit