Jednoduchá večeře, kterou zvládnete uvařit během chviličky. Kuskus můžete navíc doplnit zakysanou smetanou, čerstvým pestem nebo jinou zálivkou. Stejně tak můžete obměňovat zeleninu podle aktuální nálady i úrody – zkuste příště přidat třeba cukety!
Suroviny
olivový olej
2
PL
treska
600
g
na 3cm kousky
chorizo
150
g
klobáska chorizo cca 150g, na plátky
paprika červená
1
ks
na nudličky
ančovičky (konzerva)
2
filety
nadrobno
hrášek
160
g
čerstvý nebo mrazený
kuskus
300
g
petrželka
1
hrst
hladkolistá, nasekaná
olivy černé
1
hrst
kalamata, bez pecek
citron
1
ks
klínky k podávání
Postup
1
V pánvi s poklicí rozehřejte olej. Rybu osolte, vložte do pánve a opékejte 2–3 minuty, přidejte chorizo a další 2 minuty opékejte. Přidejte papriku, ančovičky a hrášek, opepřete a ještě 2 minuty opékejte.
2
Do pánve k rybám, chorizu a zelenině přisypte kuskus a přilijte 375ml vroucí vody. Pánev sejměte z plotny, zakryjte poklicí a nechte 2 minuty stát, aby kuskus vsákl všechnu tekutinu. Vmíchejte petrželku, olivy a podávejte.