Hodnocení receptu
Průměr: 2 (3)
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1933 kcal
Bílkoviny 145 g
Sacharidy 233 g
Tuky 40 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jednoduchá večeře, kterou zvládnete uvařit během chviličky. Kuskus můžete navíc doplnit zakysanou smetanou, čerstvým pestem nebo jinou zálivkou. Stejně tak můžete obměňovat zeleninu podle aktuální nálady i úrody – zkuste příště přidat třeba cukety!

Suroviny

olivový olej 2 PL
treska 600 g
lze i jiná bělomasá ryba, zbavená kostí, nakrájená na 3cm kousky
1 ks
klobáska chorizo cca 150g, podélně překrojená, nakrájená na tenká půlkolečka
paprika červená 1 ks
nakrájená na nudličky
2 ks
filet z ančoviček nakrájený nadrobno
hrášek 160 g
čerstvý nebo mrazený
kuskus 300 g
petrželka 1 hrst
hladkolistá, nasekaná
olivy černé 1 hrst
nejlépe kalmata, zbavených pecek
citron 1 ks
klínky k podávání

1 V pánvi s poklicí rozehřejte olej. Rybu osolte, vložte do pánve a opékejte 2–3 minuty, přidejte chorizo a další 2 minuty opékejte. Přidejte papriku, ančovičky a hrášek, opepřete a ještě 2 minuty opékejte.

2 Do pánve k rybám, chorizu a zelenině přisypte kuskus a přilijte 375ml vroucí vody. Pánev sejměte z plotny, zakryjte poklicí a nechte 2 minuty stát, aby kuskus vsákl všechnu tekutinu. Vmíchejte petrželku, olivy a podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/5

Apetit magazín

Bylinkovým čajem proti nachlazení
  • Tipy a triky

Bylinkovým čajem proti nachlazení

Sychravý podzim, změny počasí i časté přepršky způsobují nepříjemné nachlazení, které člověku může na několik dnů znepříjemnit život. Matka příroda je naštěstí nejen mocnou čarodějkou, ale také zkušenou lékárnicí, která má v zásobě hned...
Kolik hořčic znáte?
  • Novinky a zajímavosti

Kolik hořčic znáte?

Může být hustá i tekutá, jasně žlutá či nahnědlá, jemná, sladká i pikantní. Hořčice je všestranné dochucovadlo, které se vyrábí z mletých hořčičných semínek, vody, cukru, soli a octa. Možná vás překvapí, že je jedním z nejrozšířenějších...
9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa
  • Lidé a jídlo

9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa

Horký čaj, svařený mošt, cappuccino… to jsou dobře známé, tradiční a oblíbené horké nápoje. Máte chuť zahřát se v mrazivé zimě něčím neotřelým? Co takhle salep, atole nebo sarabba? Seznamte se s méně známými nápoji, které se pijí v jiných...
10 nejšílenějších restaurací na světě
  • Novinky a zajímavosti

10 nejšílenějších restaurací na světě

Lidé obvykle chodí do restaurací proto, aby si odpočinuli, aby z obyčejného oběda nebo večeře udělali společenskou záležitost. Někteří restauratéři ovšem nepojali svou restauraci jako příjemné a osvobozující místo, kde se lidé mohou dobře...

Obchod Apetit