
Kuskusový salát s treskou
Jednoduchá večeře, kterou zvládnete uvařit během chviličky. Kuskus můžete navíc doplnit zakysanou smetanou, čerstvým pestem nebo jinou zálivkou. Stejně tak můžete obměňovat zeleninu podle aktuální nálady i úrody – zkuste příště přidat třeba cukety!
Vydání: 2017/5
Autor: redakce Apetitu
Ingredience
- 2 lžíce olivového oleje
- 600 g tresky nebo jiné bělomasé ryby, zbavené kostí a nakrájené na 3 cm kousky
- 1 klobáska chorizo (zhruba 150 g), podélně překrojená a nakrájená na tenká půlkolečka
- 1 červená paprika, nakrájená na nudličky
- 2 filety ančoviček, nakrájené nadrobno
- 160 g čerstvého nebo mraženého hrášku
- 300 g kuskusu
- hrst hladkolisté petrželky, nasekané hrst černých oliv (nejlépe kalamata), zbavených pecek klínky citronu k podávání
Příprava jídla
1 V pánvi s poklicí rozehřejte olej. Rybu osolte, vložte do pánve a opékejte 2–3 minuty, přidejte chorizo a další 2 minuty opékejte. Přidejte papriku, ančovičky a hrášek, opepřete a ještě 2 minuty opékejte.
2 Do pánve k rybám, chorizu a zelenině přisypte kuskus a přilijte 375ml vroucí vody. Pánev sejměte z plotny, zakryjte poklicí a nechte 2 minuty stát, aby kuskus vsákl všechnu tekutinu. Vmíchejte petrželku, olivy a podávejte.
Přidat komentář