Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kuskusový salát s treskou

Jednoduchá večeře, kterou zvládnete uvařit během chviličky. Kuskus můžete navíc doplnit zakysanou smetanou, čerstvým pestem nebo jinou zálivkou. Stejně tak můžete obměňovat zeleninu podle aktuální nálady i úrody – zkuste příště přidat třeba cukety!

Vydání: 2017/5
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut
PT10M
Vaření 0:10
Těstoviny

Ingredience

    • 2 lžíce olivového oleje
    • 600 g tresky nebo jiné bělomasé ryby, zbavené kostí a nakrájené na 3 cm kousky
    • 1 klobáska chorizo (zhruba 150 g), podélně překrojená a nakrájená na tenká půlkolečka
    • 1 červená paprika, nakrájená na nudličky
    • 2 filety ančoviček, nakrájené nadrobno
    • 160 g čerstvého nebo mraženého hrášku
    • 300 g kuskusu
    • hrst hladkolisté petrželky, nasekané hrst černých oliv (nejlépe kalamata), zbavených pecek klínky citronu k podávání

Příprava jídla

1 V pánvi s poklicí rozehřejte olej. Rybu osolte, vložte do pánve a opékejte 2–3 minuty, přidejte chorizo a další 2 minuty opékejte. Přidejte papriku, ančovičky a hrášek, opepřete a ještě 2 minuty opékejte.

2 Do pánve k rybám, chorizu a zelenině přisypte kuskus a přilijte 375ml vroucí vody. Pánev sejměte z plotny, zakryjte poklicí a nechte 2 minuty stát, aby kuskus vsákl všechnu tekutinu. Vmíchejte petrželku, olivy a podávejte.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Starosvětská polévka se salátem a okurkou

Pečené kuře se salátkem

Noky s karamelizovaným česnekem, špenátem a ricottou

Masové koule zapečené s pestem a mozzarellou

REKLAMA

Přidat komentář