Hodnocení receptu
Průměr: 2 (3)
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1933 kcal
Bílkoviny 145 g
Cukr 233 g
Tuky 40 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jednoduchá večeře, kterou zvládnete uvařit během chviličky. Kuskus můžete navíc doplnit zakysanou smetanou, čerstvým pestem nebo jinou zálivkou. Stejně tak můžete obměňovat zeleninu podle aktuální nálady i úrody – zkuste příště přidat třeba cukety!

Suroviny

olivový olej 2 PL
treska 600 g
lze i jiná bělomasá ryba, zbavená kostí, nakrájená na 3cm kousky
1 ks
klobáska chorizo cca 150g, podélně překrojená, nakrájená na tenká půlkolečka
paprika červená 1 ks
nakrájená na nudličky
2 ks
filet z ančoviček nakrájený nadrobno
hrášek 160 g
čerstvý nebo mrazený
kuskus 300 g
petrželka 1 hrst
hladkolistá, nasekaná
olivy černé 1 hrst
nejlépe kalmata, zbavených pecek
citron 1 ks
klínky k podávání

1 V pánvi s poklicí rozehřejte olej. Rybu osolte, vložte do pánve a opékejte 2–3 minuty, přidejte chorizo a další 2 minuty opékejte. Přidejte papriku, ančovičky a hrášek, opepřete a ještě 2 minuty opékejte.

2 Do pánve k rybám, chorizu a zelenině přisypte kuskus a přilijte 375ml vroucí vody. Pánev sejměte z plotny, zakryjte poklicí a nechte 2 minuty stát, aby kuskus vsákl všechnu tekutinu. Vmíchejte petrželku, olivy a podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Jak na to

Nejlepší italské semifreddo krok za krokem

Pravé italské semifreddo je nadýchané, na jazyku taje a rozplývá se. Osvěžující semifreddo je pro léto je pro jako stvořené. Připravili jsme pro vás tipy, jak si mražený italský dezert připravit doma. ...
  • Tipy a triky

Zeptejte se redakce: Biskupský chlebíček

Milujete biskupský chlebíček? Tato jednoduchá pochoutka může posloužit jako chutný dezert i jako sladká svačinka. Poradíme vám, z jakého těsta je nejlepší ho připravit.    ...

Jak na nejlepší ovocný salát?

Zahrádky, trhy i obchody nabízejí moře lahodných ovocných plodů, které přímo žadoní o zpracování. Možností je spoustu. Můžete se pustit třeba do výroby džemu, kompotu nebo sirupu. Ale nejvíc zdravých látek se ukrývá v čerstvém ovoci, proto...
  • Tipy a triky

5 evergreenů rychlého občerstvení z českých koupališť

K českému koupališti neodmyslitelně patří oblíbené  gastrorychlovky: párek v rohlíku, smažák v housce, langoš, hranolky nebo kuřecí nugetky. V principu nejde o nic špatného, provedení ale může někdy kulhat. Připravte si...

Obchod Apetit