Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Květáková pizza
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 1
Do 75 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1655 kcal
Bílkoviny 90 g
Sacharidy 53 g
Tuky 112 g
Vláknina 21 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vyměňte kynuté těsto v základu pizzy za zeleninu, v tomto receptu je to květák doplněný mandlemi. Když na křupavou placku přidáte domácí rajčatovou omáčku a sýr, máte chutné zdravé jídlo.

Související recepty

Suroviny

Na rajčatovou omáčku
rajčatová pasta 2 PL
lze nahradit protlakem
česnek 3 stroužky
drcené
sůl
pepř
čerstvě mletý
bazalka 4 snítky
otrhané lístky
Na pizzu
cca 750 g
mandle 100 g
mleté
vejce 2 ks
prošlehaná
oregano 1 ČL
sušené
tymián 1 ČL
sušený
sůl
pepř
čerstvě mletý
rostlinný olej
nastrouhaný najemno + hobliny navíc na dokončení
lilek 1 ks
nakrájená na klínky
nakrájená na plátky
bazalka
lístky, na dokončení
čerstvá, podle chuti, na dokončení

Postup

1

Na rajčatovou omáčku rozmixujte krájená rajčata s rajčatovou pastou nebo protlakem, česnekem a trochou soli a pepře. V rendlíku přiveďte omáčku k varu a pak ztlumte oheň a zvolna vařte zhruba 10 minut dohusta. Vmíchejte bazalku a odstavte.

2

Rozehřejte troubu na 200 °C. Květák očistěte a po dávkách nasekejte v robotu, aby připomínal rýži. Nasypte ho do mísy. Vmíchejte mandle, vejce a koření, pořádně osolte a opepřete.

3

Plech vyložte pečicím papírem a potřete olejem. Doprostřed utvořte z květáku 30cm placku. Okraje nechte zvýšené. Pečte asi 15 minut dozlatova. Květákový základ nechte zchladnout.

4

Lilek pokrájejte na podélné plátky a opečte na pánvi na 1 lžíci oleje z každé strany dozlatova. Dejte stranou.

5

Teplotu v troubě zvyšte na 240 °C. Základ pizzy potřete 1/2 rajčatové omáčky (zbytek uchovejte v lednici na pozdější použití, nebo zamrazte). Posypte parmazánem, poklaďte opečeným lilkem, červenou cibulí, plátky mozzarelly. Vložte do trouby a pečte 12 minut.

6

Před podáváním posypte hoblinami parmazánu, bazalkovými lístky a čerstvými červenými chilli papričkami podle chuti.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2023/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2023/12

Apetit magazín

Floating Island: Lehký jako obláček, sladký jako sen
  • Zajímavosti

Floating Island: Lehký jako obláček, sladký jako sen

Floating Island, neboli île flottante, patří mezi nejvíce elegantní dezerty francouzské kuchyně. Nadýchaná sněhová pusinka plující na hladině jemného vanilkového krému… zní to povědomě? Ano, možná tento dezert znáte jako ptačí mléko. A i...
Podcasty o jídle, které budete žrát
  • Tipy redakce

Podcasty o jídle, které budete žrát

Naslouchat člověku, který rád jí, vaří a celkově jídlo miluje, je zážitek. Ta vášeň je až nakažlivá... Jídlo je vděčným tématem a vy máte výhodu, že žijete v době podcastové. Někoho lákají rozhovory o zdravém stravování, někoho o...