Až vyzkoušíte květákovou rýži, už nikdy nebudete chtít tu skutečnou! Je velmi oblíbená u těch, kteří drží nízkosacharidovou dietu, nebo se snaží do svého jídelníčku zařadit více zeleniny. Květáková rýže je snadná na přípravu a naprosto neodolatelná pro svou skvělou chuť.
Postup
Růžičky květáku vložte do robotu a mixujte, až směs bude připomínat kuskus.
Na pánvi rozehřejte olej, přidejte cibuli a osmahněte dozlatova.
Přisypte květák a promíchejte. Osolte a opékejte, až květák změkne, trvá to 3–5 minut.
Odstavte a květákovou rýži přesuňte do mísy.
Vmíchejte petrželku, ochuťte citronovou šťávou, případně dosolte.
NĚCO NAVÍC
Květákovou rýži můžete připravit i z mraženého květáku. Nechte ho lehce povolit, aby si s ním robot lépe poradil, a pak postupujte podle receptu. Naopak když nasekáte čerstvý květák ve větším množství, než spotřebujete, můžete ho zmrazit a pak rovnou vařit!