0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Květáková rýže

Květáková rýže
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
sdílet:

Květáková rýže

4.7 / 5. Počet hodnocení: 14
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 482 kcal
Bílkoviny 4 g
Sacharidy 16 g
Tuky 43 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Až vyzkoušíte květákovou rýži, už nikdy nebudete chtít tu skutečnou!

Suroviny

květák 1 ks
rozdělený na růžičky
olej 3 PL
cibule 1 ks
nadrobno nakrájená
sůl 1 ČL
petrželka 2 PL
nasekaná nadrobno
citronová štáva
z půlky citronu

Postup

1

Růžičky květáku vložte do robotu a mixujte, až směs bude připomínat kuskus.

2

Na pánvi rozehřejte olej, přidejte cibuli a osmahněte dozlatova.

3

Přisypte květák a promíchejte. Osolte a opékejte, až květák změkne, trvá to 3–5 minut.

4

Odstavte a květákovou rýži přesuňte do mísy.

5

Vmíchejte petrželku, ochuťte citronovou šťávou, případně dosolte.

NĚCO NAVÍC
Květákovou rýži můžete připravit i z mraženého květáku. Nechte ho lehce povolit, aby si s ním robot lépe poradil, a pak postupujte podle receptu. Naopak když nasekáte čerstvý květák ve větším množství, než spotřebujete, můžete ho zmrazit a pak rovnou vařit!

Související články

Jak zbavit květák drobné havěti
  • Tipy a triky

Jak zbavit květák drobné havěti

Často se stává, že koupíte-li květák nebo brokolici, skrývá se v drobných růžičkách různá havěť, které se prostým omytím zbavujeme jen stěží. Poradíme vám dnes, jak se zbavit nejen havěti, ale také nepříjemného zápachu při vaření. ...

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/2

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu
  • Tipy a triky

Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu

Možná si ráno rádi přispíte, možná máte začátek svého dne rozpočítaný na vteřiny. Snídani ale odbýt nemusíte. I ve spěchu můžete dobře a plnohodnotně jíst, stačí se předem připravit. Lahodné smoothie, křupavé sendviče, báječné...
Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?
  • Lidé a jídlo

Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?

Kuchařky vždy byly oblíbeným knižním žánrem. V knihkupectvích najdeme širokou nabídku českých i zahraničních autorů a to i přes to, že receptů je plný internet. Do dnešní podoby se nějaký čas vyvíjely. Víte, jak vypadaly socialistické...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit