Květáková rýže

Květáková rýže

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (4)
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 482 kcal
Bílkoviny 4 g
Sacharidy 16 g
Tuky 43 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Až vyzkoušíte květákovou rýži, už nikdy nebudete chtít tu skutečnou!

Související recepty

Suroviny

květák 1 ks
rozdělený na růžičky
olej 3 PL
cibule 1 ks
nadrobno nakrájená
sůl 1 ČL
petrželka 2 PL
nasekaná nadrobno
citronová štáva
z půlky citronu

1 Růžičky květáku vložte do robotu a mixujte, až směs bude připomínat kuskus.

2 Na pánvi rozehřejte olej, přidejte cibuli a osmahněte dozlatova. Přisypte květák a promíchejte. Osolte a opékejte, až květák změkne, trvá to 3–5 minut. Odstavte a květákovou rýži přesuňte do mísy. Vmíchejte petrželku, ochuťte citronovou šťávou, případně dosolte.

NĚCO NAVÍC
Květákovou rýži můžete připravit i z mraženého květáku. Nechte ho lehce povolit, aby si s ním robot lépe poradil, a pak postupujte podle receptu. Naopak když nasekáte čerstvý květák ve větším množství, než spotřebujete, můžete ho zmrazit a pak rovnou vařit!

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/2

Apetit magazín

Vše o bramborových chipsech a na co si dát pozor?
  • Suroviny

Vše o bramborových chipsech a na co si dát pozor?

Všichni víme, že nejsou úplně nejzdravější, ale stejně je milujeme. Ano, řeč je o bramborových chipsech. Odkud pocházejí, jak se vyrábějí a na které látky v jejich složení byste si měli dávat největší pozor? ...
Halušky a strapačky: patří do nich vejce a brambory?
  • Jak na to

Halušky a strapačky: patří do nich vejce a brambory?

Halušky mají svůj domov na Slovensku, kde jsou považovány za tradiční jídlo. Známé jsou ale také jako typický valašský pokrm. Jsou rychlým a chutným řešením obědu či večeře. Vyzkoušet je můžete naslano se slaninou, kysaným zelím, brynzou i...
Ječné kroupy – výživa nejen pro kojence a gladiátory
  • Suroviny

Ječné kroupy – výživa nejen pro kojence a gladiátory

Ačkoliv má ječmen v české kuchyni dlouholetou historii, dnes si kroupy dopřáváme maximálně na Štědrý den nebo v zabijačkové polévce. Pojďme společně oprášit tuto „znovu objevenou“ plodinu a dodat našim jídelníčkům potřebnou...

Obchod Apetit