Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Květáková rýže

Až vyzkoušíte květákovou rýži, už nikdy nebudete chtít tu skutečnou!

Vydání: 2020/2
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut
PT10M
Vaření 0:10
Zelenina

Ingredience

    • 1 velký květák, rozdělený na růžičky
    • 3 lžíce rostlinného oleje
    • 1 střední cibule, nakrájená nadrobno
    • 1 lžička soli
    • 2 lžíce hladkolisté petržele, nakrájené nadrobno
    • šťáva z 1/2 citronu

Příprava jídla

1 Růžičky květáku vložte do robotu a mixujte, až směs bude připomínat kuskus.

2 Na pánvi rozehřejte olej, přidejte cibuli a osmahněte dozlatova. Přisypte květák a promíchejte. Osolte a opékejte, až květák změkne, trvá to 3–5 minut. Odstavte a květákovou rýži přesuňte do mísy. Vmíchejte petrželku, ochuťte citronovou šťávou, případně dosolte.

NĚCO NAVÍC
Květákovou rýži můžete připravit i z mraženého květáku. Nechte ho lehce povolit, aby si s ním robot lépe poradil, a pak postupujte podle receptu. Naopak když nasekáte čerstvý květák ve větším množství, než spotřebujete, můžete ho zmrazit a pak rovnou vařit!

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Pečená dýně s chilli

Oříškové kapustičky

Neobyčejný květák a jeho všestranné využití při vaření

Přidat komentář