Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Květáková rýže
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
sdílet:
4.4/5 Počet hodnocení: 30
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 482 kcal
Bílkoviny 4 g
Sacharidy 16 g
Tuky 43 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Až vyzkoušíte květákovou rýži, už nikdy nebudete chtít tu skutečnou! Je velmi oblíbená u těch, kteří drží nízkosacharidovou dietu, nebo se snaží do svého jídelníčku zařadit více zeleniny. Květáková rýže je snadná na přípravu a naprosto neodolatelná pro svou skvělou chuť.

Související recepty

Suroviny

rozdělený na růžičky
olej 3 PL
nadrobno nakrájená
sůl 1 ČL
petrželka 2 PL
hladkolistá, nadrobno
z půlky citronu

Postup

1

Růžičky květáku vložte do robotu a mixujte, až směs bude připomínat kuskus.

2

Na pánvi rozehřejte olej, přidejte cibuli a osmahněte dozlatova.

3

Přisypte květák a promíchejte. Osolte a opékejte, až květák změkne, trvá to 3–5 minut.

4

Odstavte a květákovou rýži přesuňte do mísy.

5

Vmíchejte petrželku, ochuťte citronovou šťávou, případně dosolte.

NĚCO NAVÍC
Květákovou rýži můžete připravit i z mraženého květáku. Nechte ho lehce povolit, aby si s ním robot lépe poradil, a pak postupujte podle receptu. Naopak když nasekáte čerstvý květák ve větším množství, než spotřebujete, můžete ho zmrazit a pak rovnou vařit!

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/2

Apetit magazín

Anglikánci: Elegantní cukroví s křupavými mandlemi
  • Zajímavosti

Anglikánci: Elegantní cukroví s křupavými mandlemi

Anglikánci, tedy pusinky na oplatce, patří mezi tradiční vánoční cukroví, jehož kořeny sahají až do období 1. Československé republiky. Tento druh cukroví byl oblíbený nejen díky své jednoduchosti, ale také díky elegantnímu vzhledu a...