Květákové kung pao si vás rychle získá jednoduchou a bleskovou přípravou a skvělou chutí! Nejen vegetariáni ocení recept na toto luxusní bezmasé jídlo.
Suroviny
Postup
Rozpalte gril v troubě na vysokou teplotu. Plech vyložte pečicím papírem.
V míse protřeste květák s 1 lžící škrobu, aby se jím obalil. Přidejte kokosové mléko a 2 lžíce sójové omáčky a všechno dobře protřeste či opatrně promíchejte, aby se květák stejnoměrně ochutil.
Pak ho rozprostřete v jedné vrstvě na připravený plech. Dejte do trouby a pečte 3–4 minuty, aby na okrajích začal zlátnout. Troubu přepněte na 220 °C (bez grilu) a pečte ještě 5 minut.
Mezitím připravte omáčku. V misce prošlehejte 120 ml sójové omáčky, omáčku hoisin, med, ocet, chilli vločky a pepř. Přilijte 60 ml vody a vsypte zbývající škrob. Prošlehejte dohladka.
Ve velké pánvi na středním ohni rozehřejte olej, vsypte česnek, zázvor a jarní cibulky, opékejte 5 minut, aby se rozvoněly. Vmíchejte omáčku z misky a na středním ohni přiveďte k varu. Pak zmírněte oheň. Vložte květák a za občasného míchání vařte asi 5 minut, aby omáčka mírně zhoustla. Odstavte a vmíchejte arašídy.
Podávejte v miskách na kopci rýže, ozdobené další cibulkou a arašídy.