Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Květákové kung pao
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.1/5 Počet hodnocení: 25
Do 45 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 894 kcal
Bílkoviny 26 g
Sacharidy 122 g
Tuky 31 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Květákové kung pao si vás rychle získá jednoduchou a bleskovou přípravou a skvělou chutí! Nejen vegetariáni ocení recept na toto luxusní bezmasé jídlo.

Související recepty

Suroviny

velký, na růžičky
škrob 2 PL
kukuřičný
z konzervy
sójová omáčka 2 PL
+ navíc 120 ml, se sníženým obsahem soli
med 2 PL
rýžový ocet 2 PL
možno nahradit jablečným
chilli sušené ½ ČL
vločky, nebo podle chuti
pepř 1 špetka
čerstvě mletý
sezamový olej 1 PL
možno nahradit arašídovým olejem
česnek 3 stroužky
podrcený nebo nastrouhaný
zázvor (čerstvý) 2 cm
oloupaný, nastrouhaný
jarní cibulka 4 ks
nasekaná, navíc k podávání
nesolené, pražené + navíc k podávání
rýže dlouhozrnná
jasmínová nebo hnědá, dušená, k podávání

Postup

1

Rozpalte gril v troubě na vysokou teplotu. Plech vyložte pečicím papírem.

2

V míse protřeste květák s 1 lžící škrobu, aby se jím obalil. Přidejte kokosové mléko a 2 lžíce sójové omáčky a všechno dobře protřeste či opatrně promíchejte, aby se květák stejnoměrně ochutil.

3

Pak ho rozprostřete v jedné vrstvě na připravený plech. Dejte do trouby a pečte 3–4 minuty, aby na okrajích začal zlátnout. Troubu přepněte na 220 °C (bez grilu) a pečte ještě 5 minut.

4

Mezitím připravte omáčku. V misce prošlehejte 120 ml sójové omáčky, omáčku hoisin, med, ocet, chilli vločky a pepř. Přilijte 60 ml vody a vsypte zbývající škrob. Prošlehejte dohladka.

5

Ve velké pánvi na středním ohni rozehřejte olej, vsypte česnek, zázvor a jarní cibulky, opékejte 5 minut, aby se rozvoněly. Vmíchejte omáčku z misky a na středním ohni přiveďte k varu. Pak zmírněte oheň. Vložte květák a za občasného míchání vařte asi 5 minut, aby omáčka mírně zhoustla. Odstavte a vmíchejte arašídy.

6

Podávejte v miskách na kopci rýže, ozdobené další cibulkou a arašídy.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/10

Apetit magazín

AD
Vaření ve velkém: jak na efektivní meal prep
  • Zajímavosti

Vaření ve velkém: jak na efektivní meal prep

Meal prep vám dokáže ušetřit spoustu času, energie i peněz. Příprava jídel dopředu se vyplatí, vždy můžete mít v lednici připravené vyvážené jídlo. To je ideální pro rušné dny, kdy nemáte tolik času, či pokud potřebujete jídlo do práce nebo...