Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Květákové kung pao

Květákové kung pao si vás rychle získá jednoduchou a bleskovou přípravou a skvělou chutí!

Vydání: 2019/10
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
PT10M
Pečení 0:10
Zelenina Čínská

Ingredience

    • 1 velká hlávka květáku, nakrájená na růžičky
    • 2 lžíce kukuřičného škrobu
    • 2 lžíce kokosového mléka z konzervy
    • 2 lžíce + 120 ml sójové omáčky se sníženým obsahem soli
    • 3 lžíce omáčky hoisin
    • 2 lžíce medu
    • 2 lžíce rýžového nebo jablečného octa
    • 1/2 lžičky chilli vloček (nebo podle chuti)
    • špetka čerstvě mletého pepře
    • 1–2 lžíce sezamového nebo arašídového oleje
    • 3 stroužky česneku, podrcené či nastrouhané
    • 2cm kousek zázvoru, oloupaný a nastrouhaný
    • 4 jarní cibulky, nasekané + další k podávání
    • 2 vrchovaté lžíce nesolených pražených arašídů + další k podávání
    • dušená dlouhozrnná (jasmínová či hnědá) rýže k podávání

Příprava jídla

1 Rozpalte gril v troubě na vysokou teplotu. Plech vyložte pečicím papírem.

V míse protřeste květák s 1 lžící škrobu, aby se jím obalil. Přidejte kokosové mléko a 2 lžíce sójové omáčky a všechno dobře protřeste či opatrně promíchejte, aby se květák stejnoměrně ochutil. Pak ho rozprostřete v jedné vrstvě na připravený plech. Dejte do trouby a pečte 3–4 minuty, aby na okrajích začal zlátnout. Troubu přepněte na 220°C (bez grilu) a pečte ještě 5 minut.

3 Mezitím připravte omáčku. V misce prošlehejte 120 ml sójové omáčky, omáčku hoisin, med, ocet, chilli vločky a pepř. Přilijte 60 ml vody a vsypte zbývající škrob. Prošlehejte dohladka.

4 Ve velké pánvi na středním ohni rozehřejte olej, vsypte česnek, zázvor a jarní cibulky, opékejte 5 minut, aby se rozvoněly. Vmíchejte omáčku z misky a na středním ohni přiveďte k varu. Pak zmírněte oheň. Vložte květák a za občasného míchání vařte asi 5 minut, aby omáčka mírně zhoustla. Odstavte a vmíchejte arašídy.

5 Podávejte v miskách na kopci rýže, ozdobené další cibulkou a arašídy.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Polévka z červeného zelí s kmínem a křenem

Pstruh na salátu s kapustou

Bramborový koláč se sýrem

Vepřové kotlety s hruškami

REKLAMA

Přidat komentář